Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Igazságosnak tartód hogy egy...

Igazságosnak tartód hogy egy 25 éven aluliaknak elengedi a kormány SZJA-T?

Figyelt kérdés

10 év tapasztalattal 250 ezret keresek a 25 éven aluli munkatársam 306 ezret mert nem kell fizet SZJA-T.

Más országokban úgy szokott lenne hogy a 25 év aluliak a minimálbér alatt kereshetnek 20%-a Magyaroszágon a Fidesz hozzájuk vágy +20%.

Csak nem zavaró ,hogy én kevesebbet viszek haza 56 ezer forinttal.

Igazságos ez így.

2023. máj. 26. 14:15
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
27%
Ha van rá keret az államkasszában, akkor miért ne? Én abszolút nem vagyok irigy senkire se.
2023. máj. 26. 15:43
 12/41 anonim ***** válasza:
37%

Az a bajom, hogy ezzel is csak a proli réteget akarják megfogni.

Aki elmegy egy komolyabb 5-6 éves képzésre, 18-19 évesen, az 23-25 éves lesz, mire egyáltalán végez.

Nyilván ezek mellett egy értelmes munkahelyen kellene legyen valamilyen bértábla. De még ezzel is nehéz "igazságot" teremteni.

Ilyen alapon az sem igazságos, hogy valaki ugyanazért a munkáért csak a kora miatt kapjon kevesebb fizetést, miközben ugyanúgy dolgozik, mint a 10-20 éve ott lévők.

2023. máj. 26. 15:51
 13/41 anonim ***** válasza:
63%
Az a baj ezzel,hogy ez csak egy méregdrága kisérlet a fiatalok megnyerésére.De a fedezetét mindenki nyögi...
2023. máj. 26. 17:12
 14/41 A kérdező kommentje:
botrányos
2023. máj. 26. 18:19
 15/41 anonim ***** válasza:
80%

Akik a képzés hosszát emlegetik azoknak azért legyen itt egy egyetemista véleménye is :

Én a BME-re járok !!! műszaki képzésre JELENLEG. Mellette az egyik 11. kerületi Mekiben dolgozom , Igen, kell a pénz, nem milliárdos családból érkezem.

Ezzel a kedvezménnyel a diákmunka teljesen adómentessé vált, 1800 forintos órabérem van (illetve órabérünk hiszen, a Mekik tele vannak diákokkal), amit teljes egészében nettóban meg is kapok. Ez óriási segítség azok számára akik felsőoktatás mellett dolgozni kényszerülnek, és pont hogy NEM a pályaelhagyásra ösztönöz hanem, arra, hogy igy tudjak boldogulni a suli mellett.

2023. máj. 26. 19:34
 16/41 A kérdező kommentje:
sokaknak meg évtizedes tapasztalattal nincs meg a nettó 1500 ft
2023. máj. 26. 20:03
 17/41 anonim ***** válasza:
73%
Én írtam a 15-ös választ. Aki lepontozta, annak azért szeretném megkérdezni a véleményét, hogy pontosan mi a probléma azzal amit írtam, mi nem hasznos a válaszban?
2023. máj. 26. 20:15
 18/41 anonim ***** válasza:
31%

"Akik a képzés hosszát emlegetik azoknak azért legyen itt egy egyetemista véleménye is :"

Miért, akik MÁR elvégezték az egyetemet, azok véleményét máshogy kezeljük? :D

"Ez óriási segítség azok számára akik felsőoktatás mellett dolgozni kényszerülnek"

Ez így igaz.

"és pont hogy NEM a pályaelhagyásra ösztönöz"

Már miért ne ösztönözne? Csak nem abban a szakaszban, amikor már egyetemista az ember, hanem amikor érettségi előtt/után áll közvetlenül.

Ráadásul nem érdemes diákszövetkezetes példával izmozni, mert pont annyival fizetnek kevesebbet, amennyi a járulékmentességet és amennyit megtudnak spórolni a cafeterián. Szorozd fel azt a 1800-as órabéredet egy hónappal és kijön hogy alig több a minimálbérnél. Sőt, a garantált bérminimumot el sem éri. Az, hogy az adómentesség és az általában csóró egyetemi lét a kevés pénzt is nagyobbnak érezteti, az semmit sem jelent, ha hajlandóak vagyunk eggyel hátrébb lépni és egészében nézni a dolgokat.

2023. máj. 26. 20:22
 19/41 anonim ***** válasza:
97%

"Szorozd fel az 1800-as órabéred egy hónappal" . 300 ezer felett keresek az éjszaki műszakokkal ahol ha, hétköznap 50% ,ha hétvége 100% a pótlék.

Ha minden nap 8órás munkát végeznék az 1800*176 = 316.800, még az alapórabér is pontosan a duplája a minimálbérnek nem beszélve a pótlékokról.

2023. máj. 26. 20:25
 20/41 anonim ***** válasza:
2%

Pontosan mit is akarsz bizonygatni most?

És mit gondolsz, mennyit fogsz keresni bruttóban, mikor elvégezted az egyetemet?

2023. máj. 26. 20:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!