Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A CSOK az tulajdonképpen...

A CSOK az tulajdonképpen szemfényvesztés?

Figyelt kérdés
Magyarán kapsz pár ingyenmilliót amit ugyanúgy vissza kell majd fizetni? És mi ebben a hű de nagy kedvezmény?

2023. febr. 12. 10:54
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
49%

#20 Nem lett volna "évi 65 százalék" a büntetés, bár ilyen hírek jelentek meg róla, ez igaz.

Az akkor érvényes jegybanki alapkamat ötszöröse lenne az éves büntető kamat, de csak most annyira magas a jegybanki alapkamat - erre az évre, hogy ilyen százalék jöjjön ki. Nem minden évre, hiszen 6 éve meg 3 éve is alig volt pár % a jegybanki alapkamat.

Mivel a CSOK még nincsen 10 éve bevezetve, nem is érint még senkit a visszafizetési kötelezettség, időben lépett a kormány és maximalizálták a büntetőkamat mértékét.

2023. febr. 14. 15:01
 22/32 anonim ***** válasza:
0%

Ühüm, akkor mégsem egészen álhír, csak kozmetikáznád a tényt. Viszont te hogy az előzményeket elsumákoltad, csak az öt százalékkal jöttél, bizony nem voltál teljesen hiteles, hogy finoman fogalmazzak.

De milyen diszkréten nem reagáltál az általam leírt családokra is hátrányos dolgokra. Már-már mosolyogni való, hogy mennyire nem vagy objektív, hiteles.

2023. febr. 14. 16:24
 23/32 anonim ***** válasza:
49%

#22 Nem kozmetikáztam semmit, konkrétan beraktam linkkel ami a TÉNY.

Hogy te nem tudod mi MOST a valóság és mégis azt állítottad ami korábban volt, az nem azt jelenti, hogy itt én "kozmetikázok" bármit, hanem hogy te nem vagy képben. Az állításod nem volt igaz. Pont.

2023. febr. 14. 18:30
 24/32 anonim ***** válasza:
0%

Azt mondod, hogy hazudok, bár a hazugság hamis információ tudatos közlése. Én tévedtem, be is ismertem, nem sumákoltam. Ellentétben veled. Te birtokában voltál a tényeknek, csak a felét elhallgattad.

És továbbra is édesen hallgatsz azokról a dolgokról, amik kedvezőtlenül hatnak a családokra. Talán akkor lennél hiteles, ha azokat is éppolyan buzgón közölnéd. Akkor talán még tisztelni is tudnálak.

2023. febr. 14. 18:50
 25/32 anonim ***** válasza:

#24 Most megint terelsz, hazudsz.

nem titkoltam el semmit. Azt írtam le ami cáfolata volt a hamis állításodnak. Nem kell hatalmas büntetőkamatot fizetni annak akinek a CSOK-ért cserébe nem teljesül amit vállalt.

Mást sem írta le közben, a Toldi-t sem, a mákos tészta receptjét sem meg a CSOK történetét sem. Mivel nem ezek ellenkezőjét állítottad tévesen.

2023. febr. 14. 19:55
 26/32 anonim ***** válasza:
0%

Te hazudsz bitang, de gusztustalanul. :D Én kertelés nélkül elismertem, hogy tévedtem abban, most is elismerem, tehát hazugság az, hogy terelek.

Te viszont nem vagy objektív.

Még mindig nem beszéltél arról, hogy mi szól ellene, milyen dolgokat tett a Fidesz amikkel a családok megélhetését nehezítik.

Márpedig úgy megítélni egy pártot a családbarát politikájáról, hogy csak az egyik oldalát nézzük, a másikat nem, az mocskos dolog. Az kb. olyan ostoba dolog, mint egy sütemény íze alapján megítélni egy gesztust, nem foglalkozva azzal, hogy az valójában mérgező.

Te azt mondod, hogy édes a süti, tehát aranyos az adományozó.

Én azt mondom, hogy lehet, hogy fél percig ízlik a süti, de ha beledöglik, aki megeszi, és ha mérgezési szándékkal adják, akkor az adományozó nem biztos, hogy olyan aranyos.

De játszd a hülyét, én lezárom.

2023. febr. 14. 20:16
 27/32 anonim ***** válasza:
49%

nagyon erőlködsz.

Mi lenne ha szépen csak abbahagynád, hiszen előtte is buktál az állításaiddal, ezzel is buktál. Most hisztizel, mint egy óvodás, nevetségesen.

2023. febr. 14. 20:19
 28/32 anonim ***** válasza:
0%
Tudod, miben különbözünk? Én beismerem, ha tévedek, te tudatosan hazudsz, és személyeskedsz, terelsz. Ebből láthatja mindenki, mennyi gerinc van bennem, és mennyi benned. Tényleg nem kell tovább erőltetni. :)
2023. febr. 14. 20:38
 29/32 anonim ***** válasza:
43%
A csok az egyik oka, hogy ilyen mértékben megdrágultak az ingatlanárak. A kormány ezzel az intézkedéssel is ösztönözni akarja a családokat, hogy vállaljanak több gyereket. Persze ez se jött be, a népszámlálási adatok szerint kevesebb a fiatal és több a nyugdíjas, a gyerekvállalási kedv nem igazán nőtt.
2023. febr. 23. 14:48
 30/32 anonim ***** válasza:
29%
Nagyon jó dolog is lehetne ez, annyi a baj vele, hogy most már 10 millióból egy üres telket nem veszel Borsodban sem...nem hogy házat ... nem hogy olyat, amiben 3 gyerekkel el is láthattok. Ha adnának 30 milliót kamatmentesen, meg lenne is értelme. Így csak arra jó, hogy önerohoz juthassanak a párok, amire jó kis hitelt vehetnek még fel. Azt meg köszi, de nem. 30-40 évig fizetni többet, mint a fizetésem azért, hogy vidéken a sok C között vehessek egy lepusztult romot...
2023. ápr. 24. 10:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!