Ezt igazságosnak tartjátok?
Már így is épp elég kedvezményt kapnak a gyerekgyárosok, csak azért, mert szaporodnak. Képzeld, én pl semmit nem kapok az államtól. Akkor most én is kezdjek el hisztizni, hogy én csak adót fizetni vagyok jó?
Bocsánat, de ha titeket 40 ezer forint a földhöz vág, akkor már eleve nem lett volna szabad gyereket vállalni, mert NEM ÁLLTOK ÚGY anyagilag, hogy vállaljátok! Ennek az SZJA kedvezménynek max annyit kéne jelenteni, hogy nem 140-et, csak 100-at tudtok félre tenni havonta.
Ha csak 40 ezer a havi SZJA, akkor bruttó 266-ot keres, ami alig több, mint a minimálbér. Remélem te keresel legalább bruttó 550-et, mert kb. akkor lennétek úgy anyagilag, hogy szűkösen be lehet vállalni egy gyereket...
Igaszágos? Nem! Én ugyan nem adnék adókedvezményt csak azért, mert valaki csinált egy gyereket!
"mi csak jó életet szeretnénk neki teremteni, hogy ne kelljen nélkülöznie, és azt csak pénzzel lehet elérni, ha az állam semmivel nem támogatna, akkor mi lenne itt?"
Egen... Előbb kellett volna esetleg a jó életet megteremteni, majd utána gyereket vállalni. Amikor én születtem (rendszerváltás után volt már), egy gyerek után az állam akkor semmit nem adott. Egy gyerek után nem járt ingyen tankönyv, nem járt adómentesség, nem volt "babakötvény", nem volt iskolai étkezési támogatás, nem volt kedvezményes hitel. Gyes már volt, ami szintén támogatás, mert akár 0 forintot is kaphatna az, aki effektve nem dolgozik. Mégsem nélkülöztünk, pedig nem voltak a szüleim milliomosok, csak megtervezték a gyerekvállalást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!