Tetszenek a Jobbikos kampány filmek?
Ha nem tetszenek akkor miért nem, ha viszont igen tetszenek, akkor miért tetszik. Kérlek indokold meg.
Köszi!
Nem tetszenek.
Azért nem, mert a párt filozófiájával sem értek egyet.
Én csak egy kampányfilmet láttam, az élősködőst. Nekem az a problémám vele, hogy a cigányokat, a bankokat és a politikusokat a bűnözéssel, az élősködéssel és az élősködő rovarokkal azonosítja. Nem lenne szabad bizonyos rétegek kárára így általánosítani, mert ez így biztos nem igaz, nem old meg semmit, csak arra jó, hogy gyűlöletet keltsen.
Én amúgy sem szeretem az ilyen negatív üzeneteket. Arra lennék kíváncsi, hogy a jobbik mit csinálna másképp mondjuk Budapesten. Ha annyi a lényeg, hogy az élősködőkkel küzd, akkor az egy nagy nulla.
Az a baj, hogy pl a cigánybűzözés az nem is kicsit uszító, ahogyan az élősködő szöveg is. Attól nem fog megoldódni a probléma, sőt! Ha negatívan állok valamihez, akkor szinte semmi esély a pozitív változásra, ha pozitívan, akkor van valamennyi.
Ha bemegy egy roma egy üzletbe, a biztonsági őr "kíséri", mondván hogy úgyis lopni fog...Ha bemegy egy "magyar", az nem érdekli. Az előítéletektől kellene megszabadulni és nem szítani őket. Erre neveljük a gyerekeinek, hogy a cigány - fogyatékos, homoszexuális, akármi - az más, rosszabb, mint "mi"...Az embert kell nézni, nem a tömeget. Lehet hogy utálom X.Y.-t, mert olyat tett, amivel nekem, vagy a környezetemnek ártott-de nem azért fogom utálni, mert pl. szőke...
"Ha bemegy egy roma egy üzletbe, a biztonsági őr "kíséri", mondván hogy úgyis lopni fog...Ha bemegy egy "magyar", az nem érdekli. Az előítéletektől kellene megszabadulni és nem szítani őket."
Szerintem nyiss egy boltot ahol csak romáknak árulsz :D
Ja és tedd mindezt kísérgetés nélkül..
nem megoldás önmagában a cigányozás, viszont el kell kezdeni valahol. A palacsintát sem úgy kezded, hogy összebszol minden hozzávalót. a tojást fel kell törni, még ha folyik és ragacsos akkor is. Ha nem töröd fel, akkor abból nem lesz palacsinta.
Aki pedig az előítéletekről papol az nem értett meg semmit. Ha a cigányok normálisan viselkednek, akkor nincs előítélet egy idő után, ez a lényeg. ha a gyerekedet megverik és bőg, akkor kit bszol le? a gyereked amiért sír, vagy azt aki megverte? ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!