Pedagógustüntetések ezentúl már örökké lesznek?
Azt mondják a szakszervezetek, hogy amíg a követelésüket nem teljesítik addig tüntetni fognak, tartson ez akármeddig. Noha valójában már kaptak emelést. Jövőre 10% + kövi évre 10% + utána is 10%. Megígérte a kormány hogy három év alatt folyamatosan 10%-ot kapnak. Ez ugye nem elég a pedagógusoknak. Ők alaphangon 50%-ot követelnek. De ennyit egy kormány sem fog adni sosem lássuk be!
Még MZP a választások esetén - amikor a szavazókat magukhoz kell csalogatni, tehát jóval felüligért - is csupán egyszeri 30%-ot ígért. (úgysem lett volna még annyi sem mint most). Az 50% az nagyon sok lássuk be. Ennyit sosem fognak kapni. Akkor mostmár örökre tüntetések lesznek? Akár évtizedekig is?
///Nem azért írom, hogy nem érdemelnének annyit. Én a takarítónőknek, könyvtárasoknak is adnék havi 1 millát. Arról van szó, hogy ennyit úgysem adna nekik senki///
"3: 777 ezer Ft-os átlagbér van nekik beígérve 2025-re."
Naja. Abban az ígéretben az hangzott el, hogy 2023-ban 20%, '24-ben 25, 2025-ben pedig közel 30%-os emelés lesz.
Ennek az első lépcsőfokát, azaz a jövőévi 20%-os emelést már most visszavonták, csak a afele jöhet szóba.
Na, szerinted lesz 770ezres fizujuk 2025-ben?:D
Remélem minél tovább és egyre hangosabbak és többen lesznek a tüntetők. Már nem tudom, meddig kell elmenni ahhoz, hogy változás történjen (átlag M1 néző meghallja hogy kirúgtak megint 7 tanárt, meg sem üti az ingerküszöbét - ja bocs hoppá, nem is hallott erről, M1 be se számolt ilyenről).
Ígérgetésekkel meg semmire sem megy az ember. Én 23 éves pályakezdő tanító bácsi vagyok, elsős osztályfőnök, nagyon szeretek tanítani. De januártól itthagyom a pályát, mivel teljesen ellehetetlenítenek minket pedagógusokat, és még mindig levegőnek nézik a problémákat, amik elég súlyosak. Plusz meguntam, hogy közellenségnek számítok, ha ma pedagógus valaki, eléggé elegem lett belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!