Meddig tűrsz magyar?
Nem a megmozdulással van gond, hanem az opcióval.
Elegem lett. És? Mit csináljak?:D
Szervezkedj. Erre rengeteg módszer van és rengeteg információ róla a neten.
De bonyolult dolog ez. Azért kérdezed, hogy mit tegyek, mert tudat alatt elhitette veled a hatalom, hogy semmi esélyed. Ez hamis, a legtöbb diktatúrát megdöntötték és mindet így.
1. jó állásom van
2. lakáshitelem van
3. családom van, 4 éves kisgyerekkel
4. nincsenek (még?) anyagi gondjaink
Nem szívlelem a jelenlegi kormányt, nem is szavaztam rájuk, viszont nekem még nagyon nincs ott az életem, hogy megmozduljak. Majd ha nem lesz más választásom, akkor. És szerintem rengetegen vannak még így...
2es, attól még, hogy előadod, hogy vannak lehetőségek, még nem adtál egyet sem.
Azt már tudjuk, hog pártként indulni, népszavazást kiírtani, petíciót gyűjteni vagy felgyújtani a fél várost nem működő opció.
Az elköltözés az egyén szempontjából tekinthető megoldásnak, bár az is inkább a konlfiktuskerülés mintsem a porbléma megoldása.
Szóval... mit szervezkedjen aki változtatni akar? Tegyük fel, hogy találok egy halom embert hasonló gondolkodással és tenniakarással. De továbbra is a cél hiányzik: Mit tegyünk?
Figyelj, a tűrés egyrészt sokaknak nincs, akiknek van, nagy részük maga is hibás.
De csatlakozom az előző kommenthez.
Nettó 750 et keresünk, nincs hitel, egy kisiskolás gyermek, két autó, kb 20 millió megtakarítás. És van éppen otthonfelújítás, amiből a felét kb visszakapjuk , volt SZJA visszatérítés, stb.
Tudom, sokan nincsenek ilyen (jó) helyzetben, de azért tegyük hozzá, teszünk is érte...
Magyarországon is lehet boldogulni, és a nyugat sem garancia.
Én mikor mozdulnék meg? Ha pl Gyurcsány miniszterelnök lenne újra. Én megéltem azt az időszakot, soha többé nem akarom újra!!!
Tökre megértem azt, akinek csaldája, kisgyerek van és ezért félti őket.
De amúgy pont a gyerek.... hova fog járni az a gyerek? Merthogy a közoktatásban sz*rt sem fog kapni, az is biztos.
És ez azért a "tűrés" része. Eltűrjük, hogy szar a közegészségügy és kifizetünk eg yhalom pénzt a magánkórházaknak úgy, hogy közben azért fizetjük a közegészségügyet is. Eltűrjük, hogy összeomlóban a közoktatás és vagy leszarjuk, hogy a gyerek nem kapja meg a kívánt színvonalat, vagy kifizetünk eg yhalom pénzt magániskoláknak, miközben az adónkból ugyanúgy finanszírozzák a közoktatást.
Persze aki megteheti, hogy mindenért duplán fizet, annak jó, de azért ha a gyerek érdekeit nézed, lehet pont számítana valamit, ha változás jönne. Vagy te talán nem akarod, hogy a gyereked a képességihez mérten a legjobb oktatást kapja?
"De amúgy pont a gyerek.... hova fog járni az a gyerek? Merthogy a közoktatásban sz*rt sem fog kapni, az is biztos."
Rendben, mi a megoldásod? Mit csináljak? 4 évente elmegyek szavazni. Egyéb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!