Baloldali szavazók tudják már mi volt a baj?
Választások előtt is úgy gondoltam nyer a fidesz. Ide is írtam párszor de le lettem pontozva.
Most hogy igazam lett bár én csak egy zsák krumplival megvásárolt aberrált fideszes trágyával etetett alkoholista gomba vagyok tudom a baloldal kudarcának okát.
Ti tudjátok?
Túl hosszú lenne, de írok egyet. A 4-es hozzászóló írta, hogy egy 200 fős zsákfaluban nem ismerik azt a kifejezést, hogy fékek és ellensúlyok(nem egyensúlyok btw.) Na most én Érden lakom, főiskolán hallottam először, hogy van ilyen és hogy mi az,a 30-as éveimben voltam. Arra akarok kilyukadni, hogy egy érettségizett, átlagosan élő ember sem biztos, hogy tudja hogy mi az, ugyanígy vannak azzal, hogy alkotmányozás Európai Ügyészség. Vagy simán nem érdekli őket, de míg a legszegényebb falvakban élő emberekből könnyű bűnbakot csinálni, az átlagemberből már nem. Persze senkiből sem kellene bűnbakot gyártani, meg kellene ismerni a szavazóbázist és hozzájuk szólni. A vereség legfőbb okát a kommunikációban látom.
Még egy példa:volt egy olyan ellenzéki ígéret, hogy lesz újra egészségügyi minisztérium, az első gondolatom az volt, hogy most nincs? Aztán eszembe jutott, hogy beolvasztották valahová. Na ez az, ami ilyen formában nem érdekli az átlagembert. Helyette mondhatták volna azt, hogy átalakítjuk az egészségügyet, hogy rövidüljenek a várólisták, modernebbek legyenek a kórházak. Kicsit összevissza lett, de még mindig mérges vagyok.
Az egész baloldal össze vissza beszél.
Egy legalja gyári munkás is haza visz 200-250e fr-ot.
Kicsit jobb környéken erősebb ipari parkban akár a dupláját. Gyárban dolgozik a vidék fele. Nyilván fideszre szavaz mert előtte nem hogy ennyit nem keresett de nagyon munka se volt.
A másik része meg az hogy olyan dilettánsokban bíznak mint ez a Marki Zay… a pali eszement.
Tehát se a jobb fizu se a Marki Zay hülyeségein nem segít ha mocskoljátok az M1-et vagy hülyézitek a fideszes szavazókat. Az se segít ha teljesen egyértelmű ügyeket próbáltok megmásítani.
Pl. Paks 2-re szükség van. Az eü ingyenes, és ez jól van így. Stb.
Kedves kérdező!
Csak érdeklődni szeretnék, hogy te, mint FIDESZ szavazó, hogyan látod az alábbi dolgokat. Kérlek válaszolj!
1. Egészségügy
Te erre azt írtad, hogy "Az eü ingyenes, és ez jól van így."
Ingyenes, míg a sürgősségin várhatsz 6 órát mire sorrakerülsz egy csonttöréssel, ingyenes, míg szűrésekre hónapokkal később kapsz időpontot, ingyenes, míg egyes városokban nincsen orvos, aki meg tudná műteni a pácienseket. Mire jó ez az ingyenes egészségügy, ha mondjuk az ember igénybe veszi a szolgáltatást esetleg évi 2-szer-3-szor, ha elmehet helyette maszekba rengeteg időt, fájdalmat spórolva, és ha nem lenne "ingyenes" az eü, akkor még pénzt is spórolva. (Az ingyenes eü NEM ingyenes)
A továbbiakhoz nem szeretnék megjegyzést, véleményt fűzni, csak leírom.
2. Fudan egyetem (450 milliárdos kínai hitel, űgy hogy alapból teljesen el van adósodva az ország)
3. Mindent bekebelez az állam (közmédia, oktatás, stb.)
4. Dezinformáció (ez nyilván egybefügg a közmédia bekebelezésével)
Számomra legfőképp ezek miatt érthetetlen, hogy mégis valaki miért szavaz a FIDESZ-re, emiatt ezekre a kérdésekre várom válaszodat.
Tisztelettel: Egy kérdező
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!