Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szavaznék, de nem hiszek...

Szavaznék, de nem hiszek senkinek. Nagyon rosszul látom?

Figyelt kérdés

Sajna nem vagyok toppon a politikában, de szeretnék.

A Fidesznek sok húzását elítélem, de párral egyet értek. Az ellenzék programjának nagy része szimpatikus, de nem hiszek nekik (sem), egyszerűen nem bízom bennük. A kis pártok győzelme esélytelen, de annak örültem volna, ha egy független, kis párt nőtte volna ki magát nagyjá és sikeressé az elmúlt években.

Amiért nem bízom az ellenzékben:

- Kizártnak tartom, hogy ennyi párt egyesülése ne okozzon a jövőben hatalmas feszültséget az egyesülésen belül és ha bizonytalan alapokra épül a döntéshozás, előbb-utóbb valamilyen formában mi is megérezzük a belső feszültség következményeit. A párton belüli összezördülés már a párton belüli miniszterelnök jelöltekkel kapcsolatos előszavazáson is szépen megnyilvánult.

- Az MSZP már leszerepelt egyszer

- Valamiért félek, hogy a program csak egy szép ígéret és elvesznek a családtámogatási kedvezmények, a magagabb GYED

- EU felé kellene húznunk, de a Paks2 újratárgyalását jegelném amíg Putyin le nem higgad. Félnék, hogy belesodornak a háborúba.

- Álszentnek tartom őket is. Amikor Gattyán (nekem szimpatikus, ha nagyobb "stáb" lenne körülötte és kézzel fogható program rászavaznék) az ellenzéki összefogáshoz csatlakozott volna, akkor ők azt nyilatkozták, hogy nem vesznek be maguk közé olyan embert, aki nők kizsákmányolásából gazdagodott meg. Nő vagyok, de én ezt nem így látom. Most akkor a magyar társadalmat is elítélik, mert ha nem lett volna a weboldalra kereslet Gattyán nem gazdagszik meg rajta + biztos vagyok benne, hogy a nőket senki nem kényszerítette erre a munkára... Az álszentség irritál.

Amit a Fideszről gondolok:

- Hiába a családtámogatásra kapott összegek, ha a TB fizetés ellenére magán eü-ben verem el... A családtámogatás tényleg szimpatikus (bár a GYES siralmas), de a várólisták hossza kórházak felszereltsége kritikán aluli... A kórházakban nincs gyógyszer, se szappan...

- Hoztak jó döntéseket (pl adócsökkentések, felledítették az építőipart, elérhetőbbé vált egy picit az otthonteremtés), megemelték a GYED-et, eddig még próbálnak nem háborúba sodorni, de ez EU szankcionáló döntéseit is támogatni. És nagyjából ennyi. A sírig kell dolgoznunk, túlóra törvénnyel, nem szülhetünk abban a kórházban ahol akarunk stb...

- Orbán Supermannek érzi magát. Minden kampánya az emberek megfélemlítésére épül. Ijesztget a migránsokkal, a háborúval, a coviddal. Ki akarja facsarni az emberek lelkét, majd megnyugtatni őket, hogy "Nyugi, ezek csak akkor következnek be, ha nem rám szavazol, én majd megvédelek". Ezzel hatalmas nyomást gyakorol az emberekre. (Ügyesen csinálja, nem tagadom, de erkölcsileg undorító.)

- Gusztustalanok a Fideszes, ellenzéket lejárató, kiforgatott Youtube kampányvideók. Valami igazság lehet van bennük, de szeretik kiforgatni az embert.

- A Fidesz a kezében tartja a médiát, rátelepszik mindenre, hogy a megvezetéseit nyomja le az emberek torkán minden irányból és duzzadjon a zsebe.

- A háborúval kapcsolatos Orbán-döntésekkel egyetértek, teljes mértékben, de valahogy (nem tudom hogy) visszakéne nyerni az EU eljátszott bizalmát, mert ha az Unióból valamilyen módon kikerülünk gazdaságilag szörnyű világ vár ránk (a közeljövőben mondjuk már így is). Orbán az oroszok és Kína felé húzásáról eddig az volt a véleményem, hogy rájuk nézett fel, a diktatúrájukra, aminek a fortélyait szerette volna elsajátítani, de a napokban megfordult a fejemben, hogy mi van, ha jóban akart lenni az "ellenségesebb" nagyhatalmakkal is. Az első verzióm esélyesebb, meg persze a pénz is motiválta.

Lopni mindenki lopott eddig, lop és lopni is fog. Vagy azért, mert hirtelen kerül nagy hatalomhoz és vagyonhoz valaki (lehet épp MZP a következő) vagy azért, mert egy idő után a hatalomvágy és a pénzéhség már csak a mohóságról szól, nem a régóta fennálló szükségletek kielégítéséről (lsd Orbán).

Bocsi, hosszú lett.

Szerintetek nagyon rosszul látom a dolgokat? (Hiányosan, az biztos).

Kire szavaznátok a helyemben?

2022. ápr. 3. 07:19
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:

Bocsánat, elgépeltem pár dolgot.

Még annyit, hogy a stationok építése Orbán perverziója. Abból a pénzből már simán helyrehozhatták volna az egészségügyet.

2022. ápr. 3. 07:23
 2/19 anonim ***** válasza:
69%
Szavazz a fidesz ellen, hogy legalább a túlhatalmuk csökkenjen. A propagandafölényük miatt ők fognak nyerni várhatóan, de legalább kétharmaduk ne legyen.
2022. ápr. 3. 07:24
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

" Orbán az oroszok és Kína felé húzásáról eddig az volt a véleményem, hogy rájuk nézett fel, a diktatúrájukra, aminek a fortélyait szerette volna elsajátítani, de a napokban megfordult a fejemben, hogy mi van, ha jóban akart lenni az "ellenségesebb" nagyhatalmakkal is."

Emögött pusztán az van, hogy ők nem bírálják Orbánt a diktatórikus húzásaiért, hiszen ezek teljesen vad diktatúrák, ezért Orbánnak szövetségesei az autokrácia további kiépítésében.

2022. ápr. 3. 07:25
 4/19 anonim ***** válasza:
0%
Én sem szavazok, mindent bele.👍
2022. ápr. 3. 07:26
 5/19 anonim válasza:

Ezt nézd végig ha még mindig nem tudod a választ.

https://www.youtube.com/watch?v=8iVvnaKk_fg

2022. ápr. 3. 07:31
 6/19 anonim ***** válasza:
68%
Ha nem szavazol az ellenzékre akkor a fideszre szavazol! Így gondolkozzál!
2022. ápr. 3. 07:35
 7/19 anonim ***** válasza:

"EU felé kellene húznunk, de a Paks2 újratárgyalását jegelném amíg Putyin le nem higgad. Félnék, hogy belesodornak a háborúba"

Ne félj emiatt, a többi NATO-tag fegyvereket szállít Ukrajnának, és mégsincs 3. világháború.

Ha viszont mégis háború lenne, akkor nem vizsgálnák azt az oroszok, hogy mit csináltunk Paks2, fegyverszállítás és hasonló ügyekben. Magyarország ugyanúgy NATO-tag, tehát nekik ellenség.

2022. ápr. 3. 07:37
 8/19 anonim ***** válasza:
6: ez így van, mivel a fanatizált fidesztábor egy emberként elmegy, ezért minden otthonmaradó szavazata hiányozni fog a fidesz túlhatalma ellen
2022. ápr. 3. 07:38
 9/19 anonim ***** válasza:
0%
Aki nincs velünk, az ellenünk van 🚩
2022. ápr. 3. 07:39
 10/19 anonim ***** válasza:
46%
Îgy gondolkozok, nem szavazok, na az összefogásra meg végképp nem.👍
2022. ápr. 3. 07:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!