Fidesz, Ellenzéki Összefogás, Mi hazánk?
#31 Csak furcsállom.
Én nem vagyok ennyire kitartó egy vitában :D
"Az hogy írsz valamit mert megválaszolta a kérdést még mindig nem értem mi alapján félig hasznos, de te magad sem tudod ezt semmilyen szempont alapján megválaszolni..."
Mit nem lehet ezen érteni? Pont az a lényeg, hogy azért félig hasznos, mert csak részben (félig) válaszolta meg a kérdést. A kérdező tudni akarta kire szavazol, és egy indokot rá. Ha valaki a válaszában leírja, hogy kire, de nem indokolja meg, az a véleményem szerint félig hasznos.
"Az nem kérdés, hogy hasznosság alapján értékelünk..."
Dehogynem. Ebben a kategóriában jóformán senki nem hasznosság alapján értékel, hanem szimpátia alapján. Ha én leírok tényszerűen valamit, ami a Fideszt jó színben tünteti fel, akkor számíthatok lepontozásra, függetlenül attól, hogy az állításaim igazak-e.
"De hol van az leírva, hogy kinek mikor mi alapján kellene hasznosnak találnia egy választ?"
Nincs leírva, de úgy gondolom, hogy a szimpátia alapján értékelés semmi esetben nem mondható hasznossáf szerinti értékelesnek.
Én elfogadom, ha valaki szerint az egyszavas válaszok haszontalanol, de ebben az esetben legyen számára pártszimpátiától függetlenül haszontalan akár Fidesz, akár Összefogás.
"Ezek szerint akkor eltérnek a preferenciáink, ami meg alapvető, hogy milyen esetben mely választ találjuk hasznosnak..."
Én a preferenciát a kérdéshez viszonyítva állítom fel. Ha az a kérdés, hogy kire szavazol, erre egy egyszavas válaszbis hasznos. Amilyen a kérdés, olyan a válasz.
"Te továbbra sem érted amit írok, és nem azt mondtam, hogy minden esetben szimpátia alapján értékelünk..."
Én teljesen értem te mit írsz. Te nem érted, nem hiába kellett nekem magyarázni, hogy mi alapján ítélhető az én mércém szerint hasznosnak, vagy félig hasznosnak egy egyszavas válasz.
"Tehát a válaszokat hasznossága alapján értékeljük..."
Ebben a kategóriában a legtöbben nem, mint arra rávilágítottam.
"Viszont ismétlem magam, te kérdezted, hogy miért értékelik fel az ellenzéket, és miért le a fideszt. Erre a válasz a szimpátia."
"Viszont ismétlem magam, te kérdezted, hogy miért értékelik fel az ellenzéket, és miért le a fideszt."
Nem volt komoly a kérdés, szerintem a fogalmazásmódból és a smiley-ból nyilvánvaló, hogy álnaivkodtam. Nekem az elejétől fogva nyilvánvaló volt, hogy szimpátia alapján pontoztak az ellenzékiek. :)
-"Mit nem lehet ezen érteni? Pont az a lényeg, hogy azért félig hasznos, mert csak részben (félig) válaszolta meg a kérdést. A kérdező tudni akarta kire szavazol, és egy indokot rá. Ha valaki a válaszában leírja, hogy kire, de nem indokolja meg, az a véleményem szerint félig hasznos."
-"Én a preferenciát a kérdéshez viszonyítva állítom fel. Ha az a kérdés, hogy kire szavazol, erre egy egyszavas válaszbis hasznos. Amilyen a kérdés, olyan a válasz."
Így van. Erre írtam azt, hogy eltérnek a preferenciáink. Ennél a kérdésnél a "fidesz" egy szavas válaszok számomra nem hasznosak, mivel más az álláspontom, a szimpátiám, az ellenzékét tükrözi, ezért nem találom hasznosnak a "fidesz" választ, mivel nincs mi alapján hasznosnak találjam, ellenben az "ellenzék" választ, hisz én tudom számomra miért hasznos az "ellenzék" válasz. Ennél érthetőbben már tényleg nem lehet leírni. Itt szöges ellentétekről beszélünk, aki állást foglal, hogy ellenzék vagy fidesz, az szerintem nem fog az alapján választ értékelni, hogy írt valamit ami egy szó, de releváns, ezért félig hasznos. Itt térnek el a preferenciáink.
"Dehogynem. Ebben a kategóriában jóformán senki nem hasznosság alapján értékel, hanem szimpátia alapján. Ha én leírok tényszerűen valamit, ami a Fideszt jó színben tünteti fel, akkor számíthatok lepontozásra, függetlenül attól, hogy az állításaim igazak-e."
Ez igaz mindkét oldalra. A szimpátia meg nem érzéseket foglal magában a politikával kapcdllatban, hanem konkrétumokat. Aki szimpatizál az ellenzékkel, az el tud igazodni rajtuk, usmeri az ellenzék álláspontját, konkrétumait, tetteit, éstb. Ugyanez fordítva is igaz. Azzal meg nehéz láthatlanban mit kezdeni, hogy te teszel egy konkrét állítást, és lepontoznak, te meg azt gondolod, hogy csak azért mert fideszes álláapontot tükröz. Azt azért tegyüm hozzá, hogy a fideszes álláspont a valóságot figyelmen kívűl hagyja, ferdít, uszít, gyöletet kelt. Lehet te konkrétumkt írtál le, csak lehet a kérdést tekintve nem hasznos, vagy nem releváns. Az, hogy valami igaz, nem jelenti azt, hogy hasznos is.
"Nincs leírva, de úgy gondolom, hogy a szimpátia alapján értékelés semmi esetben nem mondható hasznossáf szerinti értékelesnek."
Ez a kérdés és az egy szavas válaszok esetében például de.
Ezt már fent leírtam.
"Én elfogadom, ha valaki szerint az egyszavas válaszok haszontalanol, de ebben az esetben legyen számára pártszimpátiától függetlenül haszontalan akár Fidesz, akár Összefogás."
De nem tud pártszimpátiától független lenni az, akinek pártszimpátiája van, egy olyan kérdés esetében, ahol azt kell leírnod, hogy ki és miért. Tehát ha egy ellenzéki lepontoz egy egy szavas "fidesz" választ, akkor azt azért teszi mert ismeri mindkettő álláspontját és nem tudja hasznosnak tekinteni az utóbbit.
"Én teljesen értem te mit írsz. Te nem érted, nem hiába kellett nekem magyarázni, hogy mi alapján ítélhető az én mércém szerint hasznosnak, vagy félig hasznosnak egy egyszavas válasz."
Nem igazán értetted, ebből indult ki a kérdésed is, és ezért beszélünk még mindig erről, nem érted amit írok.
"Ebben a kategóriában a legtöbben nem, mint arra rávilágítottam."
Te beképzeltség vagy elfogultság alapján világíthattál rá, legfeljebb. Anoním emberek közt anoním emberként mégis hogyan döntöd el, ki mi alapján pontoz? Persze számodra a szimpátiának is más jelentése van ebben az esetben.
"Nem volt komoly a kérdés, szerintem a fogalmazásmódból és a smiley-ból nyilvánvaló, hogy álnaivkodtam. Nekem az elejétől fogva nyilvánvaló volt, hogy szimpátia alapján pontoztak az ellenzékiek. :)"
Egy egy szavas választ a politika topicban nem tudsz más alapján, hogy mit jelent a szimpátia, fentebb kifejtettem.
sose értettem a mi hazánkosokat
ők valóban vissza akarnának menni a sötét középkorba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!