Támogatnátok a baloldali tervet, hogy a minimum nyugdíj 100 ezer Ft legyen és visszaállítsák a svájci indexálást a puszta inflációkövetés helyett? Másik oldalon pedig 5 százalékponttal megemelnék a nyugdíjjárulékot
Kérdés, hogy hány évig lenne fenntartható egy ilyen nyugdíjrendszer?!
Önmagában ezt a 13. havi szarságot se értem. Melyik a 13. hónap? November,December, Gazember?!
Mindkét oldal arra hajt, hogy a mostani nyugdíjasokat jól kitömik, felvásárolják a szavazatukat, közben meg emiatt szarrá adósítják az országot, és a jövő generációktól teljesen elveszik a lehetőséget, hogy egyáltalán valaha is nyugdíjuk legyen.
Azért érdekes ez a kettős mérce,abban a tekintetben,hogy ki miért dolgozott meg.
Ezzel az erővel a több ingatlannal rendelkezőket is ide sorolhatnánk,akik a CSOK bevezetésekor mások adójából,mesterségesen növelték az ingatlanjaik értékét.
"5 százalékponttal megemelnék a nyugdíjjárulékot"
apátoknak a tudjátok mijét emelgessétek, azt
Én tekintve, hogy nagybácsim révén megtapasztaltam, hogy mennyi az annyi ha az ember ápolásra szoruló nyugdíjasként idősek otthonai ellátásra szorul rá, így ennél többet is megítélnék az időseknek...
Az Ingatlanadót is jó ötletnek tartanám, mivel abból épülhetnének bérlakások, amelyek megfizethetők.
Dugódíj is jó ötlet, ebből meglehetne gyorsítani nagyobb városokban az új közösségi közlekedés fejlesztéséseket, pl Budapesten hármas-négyes-kettes metrók meghosszabítását és P+R parkolók építését..
Én több részre bontanám a dolgot. Azok miatt kellene valami kompenzálás, akiket a munkáltató vert át. Nem mindenki elég tájékozott, hogy utána tudjon nézni, nagymamámnál is akkor derült ki a disznóság, mikor nyugdíjba vonult, egyszerű falusi asszony várostól messze, most sem tud internetet használni. Nekik sem kellene éhen halni. Akinél nem volt gond, az kapjon a befizetések után, aki maga csalt vállalkozóként, az meg dolgozzon nyugdíjasan is.
Plusz adómentessé tenném a nyugdíj célú cafeteria elemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!