Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Megbízol a mai magyar kormányban?

Megbízol a mai magyar kormányban?

Figyelt kérdés

2022. febr. 3. 21:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
35%
Ha nem lett volna egyértelmű a vége, a választásokra gondoltam. Feleslegesnek találom elmondani mit kellene csinálnia a kormánynak a gördülékenyebb kommunikáció érdekében mert nem érdeke ez a kormánynak. De kezdhetnék ott, hogy nem kellett volna kiépíteni a kesma birodalmat és meg lehetett volna hagyni a sajtókat függetlennek, nem pedig lefizetni őket vagy megszüntetni. Lehetne kommunikni normális emberi stílusban és saját maguktól a normális, ha nemis minden értelemben független sajtóval és nem el lehetetleníteni őket akárcsak az alkalmaktól is. Lásd példának okán a telex valamikor 2021 végefele nyilatkozott arról, hogy a karmelita volt az egyetlen helyszín ahol utól tudták érni őket (mert már bujkálnak és kerülik az alkalmakat ahogy csak lehet) de már az odavezető utat is lezárták semmi indokra hivatkozva. És hamár nem csak a nyíltan és egyértelműen propaganda gépezetnek nyilatkoznának, meg lehetne hagyni a kormányinfót ahol nem cinikusan, unottan és ködösítve fogalmaznák meg a válaszukat a kormány emberei. Emellett akkor már együtt lehetne működni az ország tóbbi kép iselőjével, pártjával bizonyos értelemben és bizonyos mértékig, nem pedig egy háborús helyzetet teremtve mindenkit ellenségként kezelve. Akkor már lehetne egyenesen válaszolni vagy egyáltalán reagálni a kormánypártot érintő ügyekre, lásd a temérdek mennyiségű korrupciós ügy, felesleges beruházások. Így talán kezdetnek elég lenne ez, ha nem szakítaná ketté az országot a fidesz kormány és kezelné ellenségként a másik oldalt, manipulálva és agymosva a sajátját ráuszítva brüsszelre, gyurcsányra, lmbtq-ra, sorosra, migránsokra. De a fidesznek önös érdekei vannak a saját meggazdagodásukat előtérbe helyezve amialatt lezüllesztik az országunkat és ezért mondtam azt, hogy felesleges válaszolni a kérdésedre mert maga a kérdés értelmetlen hisz nem áll a kormánynak érdekében a kommunikáció fejlesztése, pont ezért létezik a kesma.
2022. febr. 3. 22:57
 12/17 anonim ***** válasza:
63%

"Ha nem lett volna egyértelmű a vége, a választásokra gondoltam."

Nem volt az.

"Feleslegesnek találom elmondani mit kellene csinálnia a kormánynak a gördülékenyebb kommunikáció érdekében mert nem érdeke ez a kormánynak."

Honnan tudod, hogy mi az érdeke a kormánynak, ha nem kommunikálja a céljait. Kivéve persze ha benne ülsz.

Egyébkémt ezek szerint neked sem érdeked.

"De kezdhetnék ott, hogy nem kellett volna kiépíteni a kesma birodalmat és meg lehetett volna hagyni a sajtókat függetlennek, nem pedig lefizetni őket vagy megszüntetni."

Rtl, hvg, 24, 444, népszava, pénzcemtrum, telex, portfólió, 168 óra, atv, hogy csak a népszerűbbeket mondjam. Egyébként megjegyz. független sajtó nincs, mert ahhoz független újságíró kellene. Olyan ember pedig nincs, akit ne befolyásolna a saját véleménye.

"Lehetne kommunikni normális emberi stílusban és saját maguktól a normális, ha nemis minden értelemben független sajtóval és nem el lehetetleníteni őket akárcsak az alkalmaktól is. Lásd példának okán a telex valamikor 2021 végefele nyilatkozott arról, hogy a karmelita volt az egyetlen helyszín ahol utól tudták érni őket (mert már bujkálnak és kerülik az alkalmakat ahogy csak lehet) de már az odavezető utat is lezárták semmi indokra hivatkozva."

És ez amit leírtál, szerinted, őszintén megvallva, független?

"És hamár nem csak a nyíltan és egyértelműen propaganda gépezetnek nyilatkoznának, meg lehetne hagyni a kormányinfót ahol nem cinikusan, unottan és ködösítve fogalmaznák meg a válaszukat a kormány emberei."

Nem tudom, szerintem például amikor (nem tudom melyik újság, lehet pont a telex) megkérdezte, hogy a fociba beleölt pénz után hogy hogy nem jönnek az eredmények, és hogy mégtöbb pénzt fognak-e beletolni, elég korrekten válaszolt a kormányfő.

(A válasz - annak akit érdekel - az volt hogy "Nem. Itt már nem az anyagaiak kérdése.")

És nem ez az egyetlen eset, csak ez megmaradt, mert nem vártam ennyire egyenes választ.

"Emellett akkor már együtt lehetne működni az ország tóbbi kép iselőjével, pártjával bizonyos értelemben és bizonyos mértékig, nem pedig egy háborús helyzetet teremtve mindenkit ellenségként kezelve."

Háborúzni egyedül nem lehet. De egyet értek, valóban jó lenne, ha nem egy drága cirkusz lenne a parlament, ahova krumplit cipelnek be, meg egymást sértegetik.

"Akkor már lehetne egyenesen válaszolni vagy egyáltalán reagálni a kormánypártot érintő ügyekre, lásd a temérdek mennyiségű korrupciós ügy, felesleges beruházások."

A Volner üggyel teljesen egyet értek. De nem is látom mistmár szerepelni. Nem úgy mint Karácsony. Cseh Kata. MZP pedig a mai naoig nem fizette ki a bírságot, amit a bíróság megítélt neki, amiért megfenyegetett egy újságírót a lánya testi épségével.

"Így talán kezdetnek elég lenne ez, ha nem szakítaná ketté az országot a fidesz kormány és kezelné ellenségként a másik oldalt, manipulálva és agymosva a sajátját ráuszítva brüsszelre, gyurcsányra, lmbtq-ra, sorosra, migránsokra."

Az egyik oldalt mosdatod, a másikat démonizálod. Egyébként a jelszavas rendszert én sem szeretem, de a felsoroltak közül mindegyikben valós probléma rejlik. De tudom, én is vagy agymosott vagyok, vagy lefizetett.

"De a fidesznek önös érdekei vannak a saját meggazdagodásukat előtérbe helyezve amialatt lezüllesztik az országunkat és ezért mondtam azt, hogy felesleges válaszolni a kérdésedre mert maga a kérdés értelmetlen hisz nem áll a kormánynak érdekében a kommunikáció fejlesztése, pont ezért létezik a kesma."

Nagyon lezzülleszti:

[link]

A végén pedig csak elismétled amit az elején, így arra nem reagálok újra.

2022. febr. 3. 23:15
 13/17 anonim ***** válasza:
28%

Az általad felsoroltaknak a fele KÖZÖSSÉGI finanszírozásból működik a többiről pedig szimplán nincs információm, ez egyáltalán nem normális dolog, hisz pont a kormány teremtette meg azt a légkört, hogy piaci alapon ne tudjanak működni.:)

Emellett ne próbáljuk meg érvényét venni a független kifejezésnek, de nézhetjük úgyis, hogy függetlenek a piactól és a kormánytól (ellenben a kesma birodalom szereplőivel, akiknek egy jórésze se piaci alapon nem tud megélni se a fogyasztók adományaiból, épp csak közpénzből, de tudom ez közhelyes.) Anyagilag, függetlenek pártoktól, és még azt sem lehet teljesen mondani, hogy ellenzéki összefogás pártiak, nyíltan biztos nem, negatívumot írnak róluk is és mindezek mellett a kormány erőltette rá őket erre a szerepre nemhagyva más választást. Tehát ezt a "nemis független" és ehhez hasonló megfogalmazású kritikákat, megjegyzéseket de inkább szemrehányást szerintem az általad említett hírlapokkal tv adókkal együtt most vissza is utasítom és kikérem magamnak.

Wz a példa amit felhoztál a kormányinfón leadott válasszal kapcsolatban pont arra mutat rá, hogy mennyivel egyszerűbb kiemelni egyetlen normális válasz adást mint összeszedni azokat a válaszokat amik enyhén szólva is kifogásolhatóak.

A parlament cirkusszá alakulásáról ki tehet ha nem a 2/3-al rendelkező kormánypárt aki 12 év alatt személyre, pontosabban fideszre szabta a választásokat és úgy konkrétan a kormányzást? Rengeteg larlamenti felszólalást néztem és igen ritka, hogy normális vagy értelmes választ tudtak adni azokon a felszólalásokom ahol fontos kérdéseket tettek fel. Abban egyet lehet érteni, hogy amit leműveltek az kritikán aluli és így viselkedni nem lehet, viszont ezt bőségesen kiérdemelte a cidesz legfőképp kövér lászlóval aki teljes mértékben elfogult volt a fidesz irányában és nem kissé lehetetlenítette el az ellenzéki képviselőket a felszólalástól, gondolhatunk itt a bírságokra aminek a törvénybevezetését is a fidesz találta ki. 2/3-al egyáltalán nem hagyja érvényesülni de rengetgszer mégcsak megstólalni sem az ellenzéket a fidesz és a "ház szabály", emellett amikor rengeteg mindent kritizálsz a kormányozással kapcsolatban 12 év után és annyit kapsz vissza a kérdésedre, hogy "boldog karácsonyt" meg egyéb érdemtelen válaszokat akkor ennyi év után megérik az hogy kikeljenek magukból a képviselők hisz a szemük őtt rabolják ki az országot és ugyan úgy a szemük előtt szemtelen vigyorral hazudnak a képükbe. Ősszességében teljesen jogos az amit a parlamentben műveltek le. Már nem csak az utcákon van szükség egy ilyen kormányzás alatt tüntetésekre hanem a parlamentben is és ez igen sak árulkodó.

Vner ügy? Ha még tudnád mi minden van.. ba nem vonz a videóanyag ami több időbe teli amkor csekkold a nerpédiát, fejlesztés alatt áll de már tele van érdekesebbnél érdekesebb ügyekkel az elmúlt 12 évből és hiddel, semmjt nem vesz el az "érdemükből" az hogy az ellenzéki oldalon vannak ilyen kicsiny ügyek, ahhoz képest amit a fidesz csinált ha elolvasgatod azokat kutyaf**a.

Mirossz van egy olyan oldalban ami nem tud érvényesülni sem? Vagy talán úgy gondolod gyurcsány bábja az egész ellenzék? Ugyan kérlek. Napjaink problémáinak okozói a fidesz, nem az ellenzék. Azok a fene független újságírók is azért nem tűnnek neked függetlennek mert annyi ügye van a fidesznek, hogy alig lehet kiemelni egy bangónét amit megis tettek, bár nem tudom hogy lehet azt a semmit összehasonlítani a völnerrel.

Persze ez egy jó cikk, csak pont most kezdték meg a figyelmeztető sztrájkot a pedagógusok, remélhetőleg marad a figyelmeztetés és tesznek végre valami érdemit. Sajnos az egészségügyről már nem esik szó. És akkor én még kevés infóval rendelkezem ezzel kapcsolatban de biztos kifizetődő az "urambáttyám" rendszer aminek köszönhetően az eu második legkorruptad országa lettünk, éljen!

2022. febr. 3. 23:43
 14/17 anonim ***** válasza:
69%

Felhoztam az érveimet, vártam a válaszodat, erre te véleménnyel, és "jah, igen, ez pont erre és erre mutat rá", "a fidesz tehet", "biztos kifizetődő" és társaival jössz.

Én ezzel nem tudok mit kezdeni. Emellett az eredeti kérdésre, hogy akkor miben kéne a kormánynak a kommunikációval kapcsolatban fejlődnie, továbbra sem válaszoltál.

Arra az egyre viszont hagy reagáljak, aminél azt mondod, hogy nem Gyurcsány vezeti a baloldalt. Valóban nem. Csak épp a legnagyobb párt alapítója és vezetője. Emellett a legtapasztaltabb és kétség kívül a legtehetségesebb politikus is az ellenzékben.

Amit mondasz, az nagyjából olyan, mintha azt jelentenénk ki hogy "Orbán nem a fidesz vezetője".

Mindenkit madzagon rángat? Kétlem. Megkerülhetetlen tényező? Na az biztos.

2022. febr. 4. 01:08
 15/17 anonim ***** válasza:
60%
Túl sok a titkosítás, és hazugság, korrupció gyanús ügyek.
2022. febr. 4. 02:52
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
#14 Sajnálom, kettő nagyon hosszú szöveget írtam végig direkt azért mert láttam, hogy kiragadsz egyes részleteket így valószínüleg biztos olvasni fogdz mindent. Nem így lett. Én reagáltam mindenre, az érveléseim leadtam ha nem sikerült elolvasni így jártál. Kár is védeni a védhetetlent de azért elazt belehet nyögni, hogy "nem írtál semmit". 🤷‍♂️
2022. febr. 4. 08:04
 17/17 anonim ***** válasza:
Meg. A családomat is oroszlánok elé vetetném Orbánért.
ápr. 10. 10:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!