Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Hogyan döntsem el, hogy kire...

Hogyan döntsem el, hogy kire szavazzak?

Figyelt kérdés

Ez lesz az első szavazásom. Pár dolgot tudok az egyes pártoktól és van is olyan párt, amely az én szememben jobbnak tűnik, mint a többi.(olyan dolgokat hajtottak végre, amelyek az én ideálomnak megfelel, olyan dolgok mellett állnak ki. Akkor rájuk kellene szavaznom? Ennyi elég, hogy rájuk szavazzak?)

De mi alapján döntsem el? Azt nézzem ki mit ígér? Azt nézzem ki mit tett eddig?

Esetleg bármi tanács a szavazással kapcsolatban? Nem tanultam róla és itthon sem beszéljük ezt meg...

Mire figyeljek esetleg?

2022. jan. 14. 15:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%
A lényeg, hogy semmi esetre se a Fideszre. A többi már szinte mindegy.
2022. jan. 14. 15:19
 2/12 anonim ***** válasza:
92%
Áss mélyebbre a témában és ne a közmédiából tájékozódj
2022. jan. 14. 15:20
 3/12 anonim ***** válasza:
14%
Igen, ne azt nézd, ki mit ígérget, azzal tele a padlás, hanem azt nézd, hogyan fejlődött az ország a kormányzásuk alatt.
2022. jan. 14. 15:22
 4/12 anonim ***** válasza:
14%
Hallgass a szivedre, szavazz a Fideszre! :)
2022. jan. 14. 15:23
 5/12 anonim ***** válasza:
38%
Magyar akarsz maradni, vagy ementáli sajt inkább?
2022. jan. 14. 15:32
 6/12 anonim ***** válasza:
91%

Olvass utána a pártok programjának, az alapján válaszd ki a számodra szimpatikus programot. A kutatások szerint a következő 4 pártnak vagy koalíciónak van jelentős esélye áprilisban a parlamentbe bejutáshoz (ABC rendben): Egységben Magyarországért (DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP-Párbeszéd), Fidesz-KDNP, Magyar Kétfarkú Kutyapárt, Mi Hazánk Mozgalom. Ezeknek érdemes jobban utánajárnod.

Amit érdemes tudnod, hogy 12 éve a Fidesz-KDNP koalíció van kormányon, így amennyiben elégedett vagy az ország politikai intézkedéseivel, abban az esetben továbbra is érdemes rájuk szavaznod. Az Egységben Magyarországért koalíció az ellenzéki pártok többségének összefogása a jelenlegi rendszer ellen, nekik van a közvéleménykutatások alapján a legnagyobb esélyük az esetleges kormányváltásra. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt viccpártként mindkét oldal ellenzőit tudja megszólítani, viccet csinálva a politikából. A Mi Hazánk Mozgalom újabban az oltásellenes és lezárásellenes intézkedéseket támogatja, korábban a roma bűnözők elleni küzdelem volt a fő ismertetője a pártnak.

Ezek alapján olvass utána a programoknak, majd döntsd el, hogy számodra melyik programpont a legfontosabb és az alapján dönts. Sok sikert!

2022. jan. 14. 15:32
 7/12 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Akkor ideje beleásnom magam.

2022. jan. 14. 15:38
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Az alapján dönts, hogy ki képviseli legjobban a TE érdekedet. Ez nem focicsapat aminél az első választásnál lecövekelsz és szurkolsz, mert szereted.

Ígéret sok van, próbáld a végrehajthatóakat nézni. Meg a korábbi intézkedéseket. (Az ember hajlamos ugyanolyan viselkedésmintát felvenni, mint amilyet korábban birtokolt ugyanabban az élethelyzetben - pl: kormányzás)

(Most jön a lepontozósdi:)

Nekem például (25 alatt vagyok), a 25 éven aluliak adókedvezménye, elég jól jönne. Emellett a családtámogatási politika szimpatikus. Nekem ez a két fő okom (több is van, de nem kampányolni akarok) amiért én a jelenlegi kormánypártra fogok. Mutyi, az biztos hogy van, minden pártnál. De az én érdekeimet pl: az összefogás, nem képviseli, avagy nem látom megvalósíthatónak olyan szinten, ami nekem megérné.

Én azt mondanám, hogy ilyen alapon indulj el. Ne csak egy helyen nézz utána a dolgoknak, de azért szortírozz is a médiák közül. (Én alapból ejtem azokat, amik retorikailag manipulatívan fogalmaznak; de olyan megoldást is láttam, hogy van aki két szélsőségest olvas, majd abból átlagol.)

Emellett ami még lényeges szerintem az a külpolitika. Mist jelenleg két front van ahogy én látom, az egyik az "európai egyesült államok" tervet támogatja, a másik meg tartaná a jelenlegi úniót. Ez sem egy rossz kiindulási pont.

De mint mondtam, ne úgy dönts szerintem mintha meccsre vennél szurkolói mezt, hanem hogy a te, egyéni érdekedet melyik tudja a legjobban képviselni.

Remélem segítettem.

2022. jan. 14. 15:47
 9/12 anonim ***** válasza:
30%
A lényeg, hogy semmi esetre se a balliberális összefogásra. A többi már szinte mindegy.
2022. jan. 14. 16:15
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Normál esetben programok alapján dönt a szavazó.

Az illető párt mit akar megvalósítani és azt milyen anyagi eszközökből tenné?

2022. jan. 14. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!