Csak szerintem kormányoz jól a FIDESZ?
Kedves 10 és 16!
Köszönöm az ékezetre való figyelmeztetést. Vonjuk le a konklúziót, aki nem használ ékezetet az hazudik. Ez fantasztikus, ennél jobb szöveget még nem hallottam. Én vagyok a gazdag külföldi, ez is szuper, ez is egy tök jó szinonimája az irigységnek eddig ismeretlen volt.
Nem mellesleg “ha ahhoz van kedvem ott élek! Ehm nem, és nem is akarok mert egy undorító élhetetlen ország , olyan birkákkal mint amilyenek ti is vagytok és ezt a legnagyobb tisztelettel mondom, bár vegyétek aminek akarjátok. Viszont egy Nyugat-Európai árviszonylatban veri Magyarországot de mennyi havi keresetből is? Ahogy korábban írták kenyér, benzin! (Lassan meg kell hozni a döntést, egyél vagy vezess!)
U.i.: szívből remélem, hogy semmi hibát nem találtatok az irományomban. Tényleg igyekeztem
Megértéseteket köszönöm, kedves “nyelvtanárok”.
"A fidesz-kdnp hozott egy gyermekvédelmi törvénymódosítást és ezzel végeztek."
És most arról kérdezik meg az embereket, amiről már szavaztak a parlamentben. :D Te ezt érted az alatt, hogy nem foglalkoznak vele? :Đ
#22 Na és azt tudod hogy miért kell népszavazást tartani egy már meghozott szabályról?
Azért mert TI állandóan ezen a meghozott szabályon pattogtatok és mindenhol ellene beszéltetek.
Nem azért beszélnek a témáról állandóan, mert népszavazás lesz róla, hanem AZÉRT lesz a népszavazás mert ti állandóan ezen a témán rugóztatok.
#24 Te nem azt szoktad gondolni amit gondolsz? Vagy leírsz valamit mintha azt gondolnád, de nem vagy biztos benne hogy azt gondolod?
Érted egyáltalán mit írtál le kérdésnek?
#26 Még mindig nem érted.
TE mást szoktál leírni, mint amit gondolsz? Én nem. Azt írtam le amit gondolok. te miért teszel másképpen?
#27 A forint érfolyamának ehhez nem sok köze van.
2001-ig a forintnak az ország pénzügyi vezetése által befolyásolt árfolyama volt. A leértékelését (csúszó leértékelésnek is nevezték) előre meghatározott ütemben végezték el az ország gazdasági vezetőinek (kormány, pénzügyminisztérium, nemzeti bank) döntése alapján. 2001-t követően áttértek a sávos árfolyamrendszerre. Onnantól egy 30%-os sávban változhatott a forint árfolyama és ezt a sávot tolták el időnként, szintén előre meghatározott döntés alapján, ahogy megfelelőnek látták a pénzügyi rendszerhez igazítva.
2008-ban azonban áttértünk a lebegő árfolyamrendszerre, itt már nincsen sáv amiben a forint mozoghat, nem lehet le vagy felértékelni, azaz nem az adott országtól függ a forint árfolyama, kizárólag piaci tényezők határozzák meg. Ezért indult el 2009-től a forint leértékelődése, a gazdaság akkori rossz állapotának következtében, de onnantól már nem az számít, hogy az ország gazdasága jól vagy rosszul teljesít.
Nem lehet összehasonlítani a forint árfolyamainak változását a kormányok alatt, mert teljesen más volt az árfolyam rendszere.
Olyan lenne, mintha megpróbálnád összehasonlítani a benzin árának változását 2 hónapos ciklusokban és kihoznád belőle, hogy milyen szuper is volt a december-január időszak az azt megelőző hónapokhoz képest, hiszen egy fillért sem változott a benzin ára ebben a hónapban, bezzeg előtte milyen nagy volt a növekedése. Hát persze hogy nem változik, ha egyszer a kormány úgy döntött hogy rögzíti az árát, előtte meg a piac határozta meg.
Az árfolyamnál meg 2009 előtt volt kvázi rögzített a forint árfolyama, most meg a piac határozza meg. Vagyis semmit nem mondhatsz a korábbi gazdasági teljesítmény és árfolyam kapcsolatáról, mert az árfolyam nem attól függött - ahogy most se javult jelentősen a forint árfolyama az elmúlt években, pedig 2019-re megközelítette a gazdaság azt az állapotot, hogy nem kell többet költenie, mint ami az állam bevétele és évek óta 3% alatt volt az éves hiány.
Vagyis ha a jelentős javulásnak nem volt hatása a forint árfolyamára érezhetően, akkor az árfolyam esését nem is kötheted össze azzal, hoyg milyen állapotban van a gazdaság most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!