Tényleg erre fizetem a tb-t?
Már így is szinte csak magánba járok mindenhova, máskülönben nem kapok értelmezhető időpontot. Ezalól eddig a háziorvos kivétel volt. A héten eléggé betaknyosodtam, gondoltam kérek hozzá időpontot, erre az asszisztense tájékoztatott, hogy be ne merjek menni, írnak fel látatlanba antibiotikumot. Kérdeztem, hogy pontosan mire is? Az volt a válasz, hogy akkor nem kötelező kiváltani és lecsapta a telefont. Wat?
Értem én, hogy protokoll. Értem én, hogy leterheltek, de tőlem havi szinten elég jelentős összeget legombolnak azért, hogy kapjak ellátást. Szeretném akkor lemondani ezt a szolgáltatás, mert ez így elég egyirányú.
És az ilyenek után amikor valami vérfideszes azt találja nekem mondani, hogy itthon kimagasló az eü színvonal, na ott ledobom a szíjat.
Én is hasonlóan teszem, mint te.
Sokkal jobb lenne a TB-t rugalmasabbá tenni.Azaz, amikor szerződsz a TB-vel, akkor legyen opciók.
Ha valaki akarja neki csak a háziorvosi meg a sürgősségi ellátásra vonatkozzon a biztosítás.Ezáltal ők kisebb összeget fizetnének be.
Nem vagyok fideszes, és az EÜ-t sem védem, mert sok mindent kellene rajta javítani. De arra a kérdésre, hogy mire fizeted a TB-t az a válasz, hogy ez egy biztosítás, ahogyan az a nevében is benne van.
Ha valami komoly bajod lesz - reméljük nem, de elég sokakkal előfordul, főleg mikor idősek - pl rák vagy komoly baleset, akkor milliókat fognak a műtéteidre és egyéb szakellátásaidra költeni "ingyen" amiatt, mert fizetted a biztosítást, volt TB-d.
#7 igen, feltéve ha az a rákos beteg eljut a konkrét diagnózisig, és nem vár hónapokat egy pet ct-re
(megtörtént eset sajnos)
Tulajdonképpen ez egy szó szerint vett "biztosítás". Ha véletlenül otthagyod a fél agyvelőd az aszfalton, akkor megpróbálnak összekaparni (és meg kell hagyni, olyankor elég jó hatékonysággal sikerül is nekik). Bármilyen nem sürgős és tervezhető dologra viszont teljesen alkalmatlanok.
Amúgy egyetértek a 2-essel abban, hogy ilyen sz*rért minek háziorvos??? Iszogass otthon valami vény nélküli készítményt vagy egyszerűen csak forró mézes teát és pihenj pár napot és annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!