Mivel bizonyítanád a MHM "náci" mivoltát?
A Mi Hazánk Mozgalom legtöbb ellenzője nácinak nevezi ezt a pártot, pedig a választási programjában sincs semmi erre utaló.
Akkor tudatlanul gonoszkodnak ezek az emberek? Azt sem tudják, mi az, hogy náci.
Nekik talán jobban tetszik az álhazafi Fidesz-KDNP, amely hatalom- és pénzvágyában hajtja uralma alá az országunkat, vagy a nyámnyila ballibek, akik bólogatójánosként simán kiszolgáltatják azt a külföldnek?
Ennyire félnek egyesek attól, ha végre egy harmadik utas párt őszintén feltárná, beszélne és megoldaná az ország problémáit?
"Nem, nem ugyanaz. Ha én ellenzem az izraelita hitet annak bizonyos erkölcsi elemei és társadalmi hatásai miatt, és mert a zsidó és a keresztény kultúrát nem tartom összeférhetőnek, rögtön zsidógyűlölőnek számítok, aki tömegeket akar lemészárolni?
A történelem a kedvenc tantárgyam, ezzel tehát csúnyán mellélőttél. A globalizmus meg azt jelenti, hogy van egy eszmeáramlat, amely az egész világra ki szeretné terjeszteni a hatalmát. Ha te globalizmus alatt a nemzetközi kereskedelmet érted (mert azt érted), annak ellenzéséről szó sem volt..."
"Nem hiszek abban, hogy a kereszténység mellett más hit megférne. Abban sem hiszek, hogy a hit egy általad szabadon választható dolog. A magyar egy keresztény társadalom (nyilván komoly hiányosságokkal) és ez képezi a civilizációnk szellemi alapját. Ha magyar akarsz lenni, kereszténynek kell lenned, vagy legalábbis nem vitathatod az ország keresztény mivoltát. Ez egy olyan társadalmi norma, amiből nem tudok engedni."
Ezzel az a baj, hogy egy muszlim is így gondolkodik. Gondolom akkor te egyből felháborodnál, az viszont nem fut végig az agyadig hogy nem mindenki keresztény és nem mindenki vallásos. É
#4 "Nem hiszünk ... a vallásszabadságban."
Észak-Koreában börtön jár annak, akinél bibliát találnak. Ez a minta? Ott sincs vallásszabadság. Mérjünk egyenlő mércével!
Látom, sokak felháborodtak ezen a vallásszabadság dolgon, pedig én csak annyit írtam, hogy szerintem több, jelentősen eltérő vallás nem fér meg egy országban egymás mellett. Pontosan ugyan úgy, ahogy a jelentősen eltérő kultúrák sem.
Magyarország kulturálisan nyugati-keresztény társadalom. Ez Szent István óta alapvetés volt, és az is marad. A szekularizmust pedig ellenzem, mert részben ez fosztotta meg a vallási identitásuktól az embereket. Nekem katolikus magyarként nincs bajom a protestáns magyarokkal addig, amíg agtürelmesek vagyunk egymással, és nem akarjuk erőszakkal rákényszeríteni a másikra a saját nézeteinket.
Ezek után az Észak-Koreával és primitív muszlimokkal vont hasonlatoknak nincs értelme. Egy keresztény ugyanis nem mészárolja le ezrével a hitetleneket. Ez manapság a muszlimokra, régebben az ál-keresztényekre volt jellemző. Egy valódi keresztény térít, nem pedig gyilkol.
Előbb voltak itt zsidók, mint keresztények? Lehet. De ettől még utóbbi terjedt el széles körben, és ez határozta meg a magyarok identitását.
#35 "A szekularizmust pedig ellenzem" legyen kötelező a vallásosság? Mi értelme van a kikényszerített hitnek?
"Egy valódi keresztény térít," Egy valódi keresztény tudomásul veszi az eltérő vallást és nem erőlteti rá a sajátját másra.
Más a vallás megismertetése, műveltségi szinten.
36!
Szent István elvárta a vasárnaponkénti templomlátogatás mindekitől. Nekem ekkora elvárásaim közel sincsenek. Nem a vallásosságot kell kényszeríteni, hanem a keresztény civilizáció alapvető normáit, melyek egy szerintem ideálisabb társadalmat teremtenek, mint a mostani. (Igen, idealista vagyok, remélem feltűnt...)
Egy valódi keresztény valóban tudomásul veszi, ha valakinek más hite van. Ám egy hívőnek kötelessége téríteni, népszerűsíteni a hitét.
37!
Ha szerinted a Biblia mesekönyv, ennyi erővel mondhatnám, hogy szerintem az Enciklopédia a mesekönyv. De nem mondom. Hogy miért nem, azt rád bízom.
Mivel a kérdés témájától sikerült erősen elkanyarodnunk, itt én lezárnám ezt a vitát.
Hajrá Mi Hazánk!
Hupsz egy kis kérdéssel mekkora vitát indítottam el.:D
23-as.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!