Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Milyen párttagnak lenni?

Milyen párttagnak lenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok, pontosabban a következők érdekelnének:

1. Mi a különbség egy aktivista és egy párttag között? (néhol láttam, hogy lehet vagy ennek, vagy annak jelentkezni, valahol viszont csak párttagságot láttam, ezért is kérdezném)

2. Milyen teendői vannak egy párttagnak? Hogy működik ez az egész?

3. Talán a legfontosabb: ért-e titeket (ha párttagok vagytok/voltaktok) bármiféle megkülönbözetés, diszkrimináció azért, mert ti az XY pártnak a tagjai vagytok/voltatok? Vagy ezt nem fogja megtudni senki?

4. Kötelező (!) olyan feladatokat ellátni, ahol pl. utcán kell aláírást gyűjteni? Ezt pont a 3. kérdés miatt kérdezném.

Szeretnék csatlakozni egy párthoz (jelenleg nem túl nagy), rendkívül tetszik az, amit tesznek, maga a programuk stb... éppen ezért szeretnék előtte jobban tájékozódni is.

Kérem, intelligens válaszokat írjatok. :) Köszönöm előre is!

Ha valaki úgy gondolja, privátban is tájékoztathat, az is teljesen okés.

2021. aug. 18. 12:10
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok párt tag, soha nem is voltam, de egy ismerősöm fiatalként lett egy párt tagja, majd ott szépen az önkormányzati képviselőségig dolgozta fel magát sok év alatt.

Kívülről annyi, hogy a párttag nyilván fizet tagdíjat is és a pártban tisztséget csak tagok tölthetnek be, gyűléseken ők vehetnek részt és a szavazásokon is csak a párt tagjai szavazhatnak, egy lelkes aktivista nem, bármennyire is dolgozik a párt sikerén.

Párttagság miatt nem hallottam arról hogy bárkit is ért volna megkülönböztetés az elmúlt években, kivéve ha fideszes az illető, mert akkor automatikusan elkezdi köpködni a balliberális oldal és az aktivistáik. Ahogy a parlamenti képviselőkön láthatod, a párttagság még csak nem is köt senkit semmiben, Demeter Márta éppen most nyergel át a jobbikba, miközben eddig mszp-s volt, előtte meg lmp tag, vagy ott van Hadházy meg Vona, akik a fideszben kezdték, majd éppen az ellentétes oldalra álltak át, Hadházy meg már több pártnak volt tagja, mint Demeter Márta.

Ha egyetértesz azzal a párttal és tetszik amit csinálnak, akkor először legyél "aktivista" vagyis segítsd a munkájukat, annak mindig örülnek a pártok és KÖZBEN ismerd meg a párttagság előnyeit, ha vannak akkor hátrányait (nem tudom mi lehet hátrány, a párttagság nem tartozik senkire, nem is kell sehol beszámolnod róla - egy nemzetbiztonsági átvilágításnál meg éppen úgy bukta van akkor is ha valaki csak támogatja a náci pártot (nincs ilyen, ez példa) nem csak ha a párt tagja). Aztán ha belülről is tetszik, akkor lépj be!

A választási időszak minden pártnál mozgalmas és örülnek a sok segítőnek.

2021. aug. 18. 12:20
 2/2 anonim ***** válasza:
72%
Perspektivikus, csak tudni kell időben átpártolni is.
2021. aug. 28. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!