Valóban annyira jó nekünk, hogy szembe megyünk az IMF-fel?
A Világgazdaság Online szerint:
"A stagnáló gazdaság, a gyenge belső fogyasztás és a súlyos válsággal küzdő építőipar aggodalomra ad okot - idézte a DowJones hírügynökség a Commerzbank elemzését, amely szerint ugyan Magyarország finanszírozásával nincsen gond, de a magyar állam esetleges nemfizetése elleni biztosítás ára - a CDS-árazás - emelkedik, és finanszírozási problémák is keletkezhetnek, ha a kormány nem köt megállapodást a Nemzetközi Valutaalappal.
Szerda reggel a forint gyengült a svájci frankhoz, a japán jenhez és a dollárhoz képest is."
- Szóval nem kerül nekünk túl sokba, hogy ilyen "tökös legények" vagyunk?
Nem, nem arról van szó, hogy újabb hitelt kellene felvennünk. Hanem arról, hogy az eddig felvett hiteleket úgy kaptuk, hogy MEGÁLLAPODÁST kötöttünk az IMF-fel (igen, az IMF megszabta, hogy mire költhetjük a felvett hitelt).
Mi viszont baromi büszkén elküldtük őket a fenébe, hogy ne szóljanak bele... Pedig ha felveszek valamire hitelt egy banktól, azt sem költhetem szabadon arra, amire akarom, csak amire felvettem. Gondolom ez az IMF viszonyában is ugyanígy van, nem?
"Mi viszont baromi büszkén elküldtük őket a fenébe, hogy ne szóljanak bele... "
Tárgyaltunk velük, hogy módosítani lehessen a feltételeken ÉS ne kelljen újabb hitelt felvenni tőlük. Nem küldte őket el senki. Maguktól távoztak. Igazából sem ők, sem mi nem voltunk hajlandók engedni a százból.
na pont az ilyen kérdésektől van ki a ...
asszem leírták már páran, hogy mi a VALÓDI helyzet! egyik pillantban (múlt héten talán?) azt mondja egy IMF fejes, hogy nincs szükségünk hitelre, másik pillanatban: azonnal fel kell venni, mert csődbe megyünk, nem tesz jót bla-bla!
"idézte a DowJones hírügynökség a Commerzbank elemzését," na innentől már gáz az egyész cikk!
Kedves Utolsó!
Hiszen pont azért tettem fel a kérdést, mert én sem tudom, hogy az egymásnak ellentmondó nyilatkozatok közül melyiknek hány százalék az igazságtartalma. - Mint azt Te is leírtad.
És ezek után a KÉRDÉSTŐL van ki Neked az ami kivan? Miért nem a hazug válaszoktól?
És vajon TE el tudod dönteni hogy melyik válasz a hazug???
Sokan nem értik!
Az IMF még nem is adott hitelt, de már meg akarja mondani hogy miként csökkentsük úgy a kiadásainkat hogy ne keljen adnia! Ami a furcsa, hogy csak olyan megoldásokat javasol ami az emberektől elvesz valamilyen formában, és a nagytőkének kiadás csökkenést jelent.
Na már most, az bebizonyosodott, hogy a nagytőke nem oszt le a társadalomnak semmit attól hogy ő versenyképesebb, így az öngondoskodás magasabb árát az embereknek kellene a „ semmiből” megfizetni. Az az, a válságot az IMF teljesen a társadalomra tolná.
Itt nem arról van szó, hogy dacolunk az IMF el, hanem hogy nem akarunk abba a játékba belemenni hogy, a nagytőkét megtámogatjuk és bízunk a jóindulatában! „ mert olyan neki nincs” A belső fogyasztásra kellene törekednünk, és az Eu s szabályok átalakítására.
A piacaink „ az Eu általi is használt” módszerekkel történő védelmére.
A magyar KKV k versenyképességének javítására stb stb.
Ez egyszerűen nem egyezik az IMF elképzeléseivel, ezért elfogadhatatlanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!