Gáz, ha politikus szeretnék lenni?
Eléggé "gáznak" érzem ezt a tervet egyes politikusok miatt, így eddig senkinek nem mondtam még, de eléggé érdekel ez a szakma. 16 éves vagyok, mások szerint jól tudok fogalmazni, jók a vezetői képességeim, jól tudok érvelni, és felnőtt koromban szeretnék tenni mindenkiért, nem egy unalmas életet szeretnék magam után tudni. Mivel egyik tantárgyból sem vagyok rossz (kivéve a fizikát :D), és jövőre fakultációt kell választani, a magyar és töri fakt lenne célszerű? Ezután mit kellene tanulnom/csinálnom?
Elnézést az összeszedetlen fogalmazásért, de nagyon fáradt vagyok. Előre is köszönöm a válaszokat!
Ui: olyan választ, hogy csak jól kell hazudnod, kérlek ne írjatok! :D
Nem gáz, politikusok nélkül nem működik a társadalom sehol.
Az gáz ha olyan pártba lépsz be ahol nem értesz egyet a képviselt dolgokkal és csak hazudsz reggel, éjjel meg este.
Én simán eltanácsolnék mindenkit aki önmagától akar jelentkezni.
Kizárólag azok lehetnének politikusok akik előtte valamit letettek az asztalra és köztiszteletnek örvendenek, mint pl. régen Széchenyi.
Kérdező! Nem gáz. Én is hasonló korú/képességű vagyok. Ha akarsz, írj privátba ;)
Figyelem! Ha seggnyaló vagy, magyarul: mindent megtennél a pénzért, akkor ne is olvasd tovább. A következőket akkor írtam, ha politikusként a saját meggyőződésedet akarod képviselni.
Nyilván ne számíts arra, hogy élni fogsz a politikából, de izgalmas karriert lehet rá felépíteni. A képességeken túl fontos a vízió, program. Örülök, hogy vannak fiatalok, akik még tenni akarnak a hazáért!
Kérdéseim, amelyeket meg kell válaszolnod saját magadnak és a válaszadók kedvéért, hogy jobban megismerjenek.
Mennyire ismered a magyar politikát?
Mi lenne a három fő programpontod politikusként?
Mikor kapcsolódsz be a közéletbe? Egy ügy hatására vagy talán választáskor?
Országos vagy helyi politikus akarsz lenni?
Melyik jelenlegi párthoz áll legközelebb a víziód? (Ha semelyikhez, akkor tervezel-e egyesületet vagy pártot alapítani?)
Tervezel-e belépni a szervezetbe? (Ha alapítasz, akkor nyilvánvalóan belépész.)
ÍRD IDE A VÁLASZOKAT!
Köszönöm a kérdéseket!
A magyar politikába még nem igazán ástam bele magam, de nyilván figyelem az eseményeket, a magyar helyzetet.
A három főbb programom: (ha tényleg politikus lennék egyszer nyilván több év múlva változna a világszemléletem, de jelenleg 16 évesen ezt a 3 dolgot tartanám fontosnak) (nem sorrendben):
1. Környezetszennyezés megállítása, nehezen lebomló termékek betiltása, állatok védelme.
2. Egy európaibb Magyarország létrehozása, ahol nem születnek például LMBTQ ellenes törvények.
3. Egészségügy helyrehozása, minimálbér emelése, a foci háttérbe helyezése.
A közéletbe akkor kapcsolódnék be, amikor szükség lenne rám. Akár egy ügy hatására, akár választásokkor(utóbbiba nyilvánvalóan.)
Jelenleg úgy gondolom, hogy országos.
Ugyancsak azt mondom, hogy mire odakerülnék már eléggé (legalábbis remélem) megváltozna Magyarország helyzete. De jelenleg talán a Jobbikhoz és a Momentumhoz áll legközelebb a szívem. Saját párt alapításán is gondolkoztam, bár egyedül az hamar bebukna.
Még nem döntöttem el.
Remélem minden kérdésre érthető választ adtam!
#5 vagyok:
Látom Összefogáspárti vagy. Sok a hasonló gondolkodású a fiatalok között...
Az az igazság, hogy ilyen nagy létszámú felhozatal mellett maximum az önkormányzati mandátumig (2024-es vagy 2029-as önkormányzati választáson) jutsz el. Kivéve... nem tudom... mert én nem ismerem az ellenzéki összefogás pártjainak működését belülről. Nem tudom, hogy ott hogy megy ez az "előléptetés".
Szerintem jobban tennék, ha alapítanál egy hobbipártot (lásd. Kétfarkú Kutyapárt, Alternatíva Párt, Le az adók 75%-ával Párt...) pár ismerősöddel vagy hasonló gondolkodású emberekkel, és csak akkor kéne támogatni ezt a bandát, (én annak tartom az Összefogást, a zuglói parkolási mutyi, illetve a Fidesz-MSZP összefonódás és még sok minden miatt...) ha egy konkrét ügyben egyetértek.
Számomra Gyurcsány=Orbán. Sőt még az ellenzéki összefogás káoszkormányzása rosszabb lehet, mint a Fidesz.
Jakab=nincs programja parizer- és krumpliszsák lobogtatáson kívül
Dobrev=Gyurcsány felesége
Karácsony=alkalmatlan főpolgármester
Fegyőr="nem tudom"
Márki-Zay=nem túl határozottan jobboldali, elvtelen, de így is a legjobb jelölt
Pálinkás=semmi esélye nincs
(Találkoztál már ennyire Összefogás-utáló ellenzékivel? 🤔😅)
A fiatalok (mi) meg főleg nem rúghatunk labdába az élet semmilyen területén amíg Orbán vagy Gyurcsány (vagy a bábja) van hatalmon. Van ugyan családtámogatás, de mellé milliárdos államadósság. Van demokrácia, de mellé könnygáz meg vipera. Ilyen volt az elmúlt 20 év rendszere. 3. erőnek kell kormányra kerülnie. Olyanoknak, akik a nép nevében kormányoznak.
Pár elgondolkodtató kérdést feltennék még nem Összefogáspárti ellenzékiként:
Nem baj, hogy az a Gyurcsány rajta van a listán, aki "elkúrta"? Mi a véleményed "Feriről" az idősebbek elmondása, illetve az internet alapján? Mi a véleményed arról, hogy gyakorlatilag Gyurcsány tartja hatalomban a Fideszt, mert ha ennyire alkalmatlan, régi kommunistákból álló a legerősebb ellenzéki párt (DK), akkor az emberek inkább Orbánt választják Gyurcsány ellenében?
Bocsánat, hogy ennyit kérdezek, de máshogy soha nem érthetjük meg egymást. Tudom, hogy nagyon különbözően gondolkozunk, de ez a téma megér egy vitát, amiből mi (és minden fórumozó) levonhatja a tanulságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!