Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A MHM eltörölné a trianoni...

Progizo kérdése:

A MHM eltörölné a trianoni diktátumról szóló törvényt. Mit szólsz hozzá?

Figyelt kérdés

A trianoni diktátum hatályon kívül helyezése mindenképpen jelzésértékű lenne a világnak, hogy nem fogadjuk el ezt a magyarnyomorító igazságtalanságot, és így legalább a remény meglenne arra, hogy valamikor (remélhetőleg mielőbb) sor kerülne a határrevízióra, mint 1938-41 között.

Mi a véleményed erről; támogatod a Mi Hazánk Mozgalom eme programpontját?

2021. márc. 17. 15:48
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
56%

Nekem szimpatikus LENNE a Mi Hazánk Mozgalom, azonban mint minden szavazható párt programja az övék sem tökéletes.

A Trianont már nem tudjuk megváltoztatni, még ha Teleki Pál-féle Vörös térképet vesszük alapul és a jelenlegi magyarság alapján követelnénk revíziót, akkor sem érnénk el vele semmit csak széthúzást a szomszédos országok és Magyarország között.

Tavaly szavazhattunk az önálló székely autonómiáért, aminek hírét naponta követtem hátha összegyűlik a kellő szavazat, végül meglett az 1 millió, viszont mint utólag kiderült ez sem volt elég.

"CSAK MAGYARORSZÁGON, ROMÁNIÁBAN ÉS SZLOVÁKIÁBAN HALADTA MEG AZ ALÁÍRÓK SZÁMA A NÉPESSÉGARÁNYOS NEMZETI KÜSZÖBÖT, MIKÖZBEN HÉT ORSZÁG KELLETT VOLNA."

Tehát 7 országból kellett volna legalább 1 millió szavazatot összeszedni, ami valljuk be LEHETETLEN és ez is csak ahhoz lett volna elég hogy egyáltalán az Európai Bizottság foglalkozzon a székelyek ügyével.

Igazságtalanság és hiába van lehetőség a változtatásra még mindig jelen van az a nyugati hatalom ami kordában tartja a magyarságot.

Tehát az egyetlen járható út az az hogy az elcsatolt területeken élő magyarságot itthonról támogatjuk, többet ha akarnánk sem tudnánk tenni.

Az hogy felhívjuk erre a szomszédos országok figyelmét nem tudnak vele mit kezdeni, ha meg visszakérnénk az igazságtalanul elvett (legalább 60%-ban magyar lakta területeket) akkor felháborodnának a szomszédos országok, de még a nyugatiak is.

Az oroszok voltak az egyetlenek akik 1950 után Erdélyt visszaadták volna Magyarországnak és erről akkoriban komoly igyekezetek voltak, de végül semmissé vált a kezdeményezés. Kivitelezhetetlen és mindenkinek meg van kötve a keze.

Ha pedig erőszakkal akarnánk visszavenni az elcsatolt területek legalább egy részét, akkor a Magyarországon élők 2/3-ad részét már el is felejthetjük, már nincs meg az a nemzeti öntudat a magyarokban mint az 1930-40-es években, sőt már olyannyira liberalizálódtak hogy belső polgárháborúba torkollna egy ilyen erőszakos revízió. Arról nem is beszélve hogy milyen negatív következményekkel járna Magyarországnak a távolabb eső nyugati országok részéről tekintve hogy EU-s tagok vagyunk.

Visszatérve, azért nem értek egyet a Mi Hazánkkal, mert az ilyen térről megközelített revízió értelmetlen és számunkra eredményezne geopolitikai öngólt. Jó kapcsolatokra van szükség hogy támogatni tudjuk a szomszédoknál élő magyarságot, összetartásra és akkor a szomszédos országok is belátják hogy jó tett helyébe jót várj alapon előnyösen kezeljék a magyarokat, már a diplomácia korában élünk, nem szabad visszazuhanni a megbékélt állapotokból.

Az a nemzeti egység és összetartás amit a székely magyarság jelenleg is képvisel Magyarországon belül csak pár ezer fő személyében van jelen. A magyarországi magyarság közömbössé vált, elfelejtette régi dicsőségét a turáni tekintélyét. Ez az ország meg lett gyalázva, ki lett fosztva, el lett nyomva, ha valamit elakarunk érni azt kizárólag kompromisszumok és kölcsönös jóakarat révén lehetséges, háborúnak és viszálynak nincs helye a 21. században.

Amit a MHM képvisel becsülendő az összetartás tekintetében, de taszító a múltba való visszarepítés miatt, csendőrség, halálbüntetés, Trianon újbóli szembesítése a szomszédokkal (a többi pontjukkal nincs bajom) nem szabad ennyire szélsőjobbnak lenni, egy ilyen politika rossz fényt vetne Magyarországra.

Másrészről amit a bal oldal képvisel például az euró bevezetéséről szintén taszító, ők még inkább a széthúzást eredményeznék, a túlzásba vitt liberalizmus hatására tovább csökkenne a megmaradt tekintélyünk mint nemzet, ezt főleg elszeretném kerülni.

A Fidesszel pedig az az általános probléma, hogy a Gyurcsány kormányból való kilábalásra a gazdaság újbóli fellendítésére a külföldi cégekre voltak ösztönző hatással, ennek az lett a következménye hogy rövidtávon hatásos volt az intézkedésük, azonban most ott tartunk hogy a hazai tőkekiáramlás (tehát a haszon amit rajtunk húznak le a multicégek) tekintetében Magyarország globális ranglistán is rosszul áll. Ha a belföldi vállalatok támogatása már hamarabb elkezdődött volna, vagy kezdetben is rájuk épített volna a kormány akkor lehet rövidtávon nem lett volna annyira hatékony, de most már majdnem hogy önellátóak lehetnénk.

Nem vagyok Fideszes, az oligarchákkal is tisztában vagyok, de az összképet átlátva a Fidesz még mindig jobb opció mint a baloldali ellenzék, illetve egyenlőre a Mi Hazánk Mozgalomtól is.

Amennyiben a Mi Hazánk képes lenne változtatni a programján és a túlzottan szélső jobboldali nézetük legalább egy részétől megválni, akkor nagy népszerűségük lehetne.

Gyakorlatilag amióta 2018-ban kiszakadtak a Jobbikból a szélső jobb nézetek is kiváltak (így lett a mai Jobbik bal oldali, a Mi Hazánk pedig szélső jobb), amennyiben a Vona-féle Jobbikhoz hasonló párt jönne létre oligarchák nélkül úgy Magyarország a reneszánszát élhetné, amire az elmúlt 100 évben nem volt példa.

2021. márc. 17. 17:33
 22/30 A kérdező kommentje:
#19.: és konkrétan mit teszünk azért, hogy a nagyhatalmak is támogassanak minket? Hallgatás - beleegyezés, minden rendben - oszt jónapot.
2021. márc. 17. 19:10
 23/30 A kérdező kommentje:
#21.:a megbékélés nem azonos az önfeladással, ami 1945 óta jellemez minket, a mai kormányt is beleértve. Ezeknél nemcsak a MHM, de a Jobbik és a MIÉP is jobb. Az a sok rossz, amit szomszédaink okoznak, nem maradhat válasz nélkül, s ha a világ tudtára adnánk, az is kedvezne nekünk. A szovjetek meg mikor adták volna vissza 1950 után Erdélyt? Én csak Kárpátalja 1964-es felkínálásáról tudok.
2021. márc. 17. 19:36
 24/30 anonim ***** válasza:
A mi hazánk sosem fog kormányra kerülni, talán még a parlamentbe sem. Esélyük sem lesz bármilyen törvényt hatályon kívül helyezni. Rajtuk kívül meg egyik pártot sem foglalkoztatja ez a téma.
2021. márc. 17. 19:41
 25/30 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
100%
Én nem értem hogy miért az 1920-as törvényt akarják eltörölni. Ma az 1947-es Párizs környéki béka van érvényben és az határozza meg a határokat és a kárpótlást is az alapján fizetjük.
2021. márc. 17. 22:27
 26/30 A kérdező kommentje:

#25.: Mert az 1947-es is az 1920-asban gyökerezik.

Egyébként azt támogatnád, ha az 1947-est akarnák hatályon kívül helyezni?

2021. márc. 18. 09:44
 27/30 A kérdező kommentje:

#24.: Nagyon biztos vagy a dolgodban, de azért ne vegyél rá mérget, mert érhetnek még meglepetések.

Az meg a magyarság, pontosabban annak politikai lenyomatának züllöttségét mutatja, hogy másokat nem érdekel ez a magyar sorskérdés.

2021. márc. 18. 09:46
 28/30 anonim ***** válasza:

Pár évvel ezelőtt az egyik legnagyobb szorlgamazója lettem volna az ötletnek. AZONBAN rájottem ez mennyi ember életébe kerülne és micsoda nehézségekbe utkoznénk.

Ebből egy háború robbana ki, és valószínű akkora túlerő jönne velünk szembe hogy a nemzet maradéka és szétszakadna.

Az a baj a MHM-mal hogy nagyon sok olyan intézkedésük van ami abszolút irrealis, hatalmas elégedetlenséget váltana ki és az általa képviselt hazafi eszmék is buknának a párttal egyutt; valószínű ha most bevezetne bármilyen katonáskodást az emberek az utcára vonulnának, mert hiába mondják azt sokan hogy vissza kéne hozni a sorkatonaságot, ha oda kerül a helyzet hogy viszik a gyerekét stb.. egyből nem fog neki tetszeni.

Most gondolj bele, sem az USA sem a nyugat nem fogja hagyni hogy egy országtól bármit is elvegyünk, ami JELENLEG nem a miénk. Szétszednék darabokba az országot, teljes pusztulás várna ránk. Van 15 millió magyar a Kárpát-medencébe, mennyi maradna egy esetleges harc után? Már a 15 millió se sok világviszonylatban...

Megértem hogy lelkes vagy és átérzem a csalódottságod de valahol be kell látnunk hogy vannak dolgok amit el kell engedni és a háborúskodás helyett párbeszéd útján kell közös megoldásokat találni.

2021. márc. 19. 00:19
 29/30 A kérdező kommentje:

#28.: Én abból indulok ki, hogy Trianont és a revíziót illetően ahhoz a politikához kellene visszatérni, ami a két világháború között is volt, azaz: emlékezni és emlékeztetni, valamint élni is a történelemadta revíziós lehetőségekkel, mint ami pl. volt a rendszerváltás vagy a délszláv háború idején.

Ha nem tájékoztatjuk a nagyvilágot ezen sorskérdésünkről, s hogy országunk 2/3-a idegen megszállás alatt van, akkor persze, hogy senki nem rokonszenvezne velünk és nem segítené ügyünket.

Az még nem robbantana ki háborút, ha mindezt kinyilvánítanánk a trianoni törvénycikkelyek semmissé tételével, mert tudják a szomszédaink is, hogy ezzel ők lennének az agresszorok.

Én azt szeretném, ha lennének megint Bécsi Döntések, úgy mint 1938 és 1940-ben, de ez aktív közreműködésünk nélkül soha nem fog megvalósulni.

2021. márc. 19. 09:38
 30/30 anonim ***** válasza:

#29 "országunk 2/3-a idegen megszállás alatt van" és "de ez aktív közreműködésünk nélkül soha nem fog megvalósulni"

Az a baj tudod, hogy ha tartanának egy népszavazást amin csak az ottani külhoni magyarok vehetnének részt, akkor meggyőződésem hogy Ausztriába, Szlovéniaba, horvátoknál de szerintem még Felvidéken is az lenne az eredmény hogy nem akarják magukat visszacsatolni. Ismerek több Felvidéken élő magyart és ott főleg a fiatalok már teljesen lesz*rják melyik országhoz tartoznak, az idősebbek pedig kihalóban vannak. A fiatalokat inkább a pénz motiválja mint az elvek és pont ezért elkezdtek asszimilalódni, és Felvidéken az elmúlt 10-15 évben ez eléggé nagy ütemben zajlott. Ha ők maguk nem akarják, akkor mi mit tehetünk? Milyen "aktív közreműködés" lenne hatásos? A többi ország nézne minket hülyének és erőszakosnak hiszen itt az emberek közül alig vagy kb senki sem problémázik ezen.

Erdély és Kárpátalja esetében egyértelműen más lenne a helyzet, bár ott is vannak akik inkább "Romániapártiak" és a fiatalok között is egyre erősebb az asszimlálódás. De a népszavazás sikeres lenne. Viszont akkor ha nem katonákkal támadnának a nagyhatalmak, akkor gazdaságilag kényszeritene bennünket térdre. Bizony akkor is ha elkezdünk a revízió ügyében kampányolni.

És mégegyszer mondom, átérzem a csalódottságod, 5-10 éve az ügy nagy támogatója lettem volna, sőt több jó haverom is, de a realitás talaján maradva túl kevesek vagyunk még akkor is ha mind a 9.730.000 határon belül élő magyar lelkes támogató lenne.

Ettől függetlenül kíváncsi vagyok ha ma lenne egy népszavazás a lakosság hány százaléka akarna revíziót, szerintem itt is egy picivel nyerne a nem.

2021. márc. 19. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!