Most, hogy újra itt szigor és durvább a járvány, mint eddig a kormány nem akarja odaadni a nyelvvizsgákat? Személy vizsga kilőve.
Egyébként nekem is furcsa, de hát ez van sajnos. Nem a nyelvtanulással van bajom, mert szeretek ezzel foglalkozni, hanem inkább az, hogy kötve van a diploma kiadásához a nyelvvizsga, ami ráadásul nem is feltétlen mutat nyelvtudást..
Számtalan embert ismerek, akik megszerezték a nyelvvizsgát, de nem bírnak megszólalni sem. Én is voltam ilyen helyzetben az angol B2 után, kínos volt megszólalni. Angolból azóta van egy felsőfokúm, az az egyik nyelvvizsgám amit diplomához számíttatok be. Napi szinten használom is most már, korábbi munkahelyemen teljesen angol volt a munkanyelv, ott se 1 hónapot voltam. De hát nem elég :D a második nyelvem meg orosz, amit bár nagyon szeretek és örülök, hogy értek valamennyire egy ilyen nyelven is, csak ne ez legyen már a diploma útjában. Tudom-tudom, "tudtam a követelményeket amikor idejöttem", de a fene se tudta, hogy ennyire nem tud beleférni a 2.nyelvvizsga letétele a tanulmányok és munka mellé. Természetesen addig küzdök amíg meg nem lesz, mert hát diploma miatt kell. Addig is a szerencsétlen kiváló minősítésű diplomám kiadása még várat magára egy kicsit. 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!