Kádár idejében is vissza lehetett volna utasítani a vakcinát?
"5 Aha nem volt kötelező, csak ha nem léptél be "véletlen" elutasították a jelentkezésed az egyetemre"
Minek akart volna bárki is egyetemre menni? Akkoriban még nem ilyen fogyatékosok születtek, hogy egyetem kelljen nekik hogy négyig el tudjanak számolni. Aki 90 előtt elvégzett egy általános iskolát annak ma is több esze van bármelyik egyetemes söpredéknél.
5# azért óvatosan fogalmazz.
Én 1987- ben kerültem gimibe. Az osztályfőnök az első órán közölte, hogy mindenki (!!) töltse ki a belépésről szóló papírt. Mindenki (!) megtette. Én 1988 végén megtagadtam a tagság díj befizetését és közöltem a KISZ titkárral, hogy kilépek, mert a Fideszbe akarok belépni, amit 1989- ben meg is tettem.
Nos a következő történt. Abban az évben Nyugat- Németországban élő rokonainkat akartuk meglátogatni, esküvő miatt. Persze elutasították a vízumot, a család másik ága ( anyám nővére és MSZMP- S sógor+ gyerekek egyből megkapták), apámat akkor akarta a főnöke egy állami kereskedelmi cégnél ( ÁFÉSZ) középvezető pozícióba emelni, egyszer csak szóltak neki a párttitkár irodájából, hogy nem lehet.... szóval csak óvatosan!!
Azt még hozzáteszem, hogy jó néhány tanárnál onnan kezdve elvágtam magam, még 1990-91-re is, 2- esnél jobb jegyet nem adtak, sőt volt olyan tanár, a matematika tanár, aki kerek perec megmondta, hogy a 3. és 4. osztály végi pontszámaimat , ami akkor a felvételibe számított, úgy le fogják húzni, hogy sehová nem fognak felvenni gimi után. Szerencsére nem lett igaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!