Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Orbán Viktor miért beszél így?

Orbán Viktor miért beszél így?

Figyelt kérdés

Akárhányszor meghallom a faszit, mindig úgy beszél mint valami háborús hős. Mármint pejoratív értelemben, mert szerintem rém ciki. Mintha folyamatosan ütközeteket vívnánk, és felszólít bennünket a végső, dicső csatára, de nem kell izgulni, mert Ő itt van mindenkinek, és megvéd bennünket. Menekült kismamáktól, brüsszeltől, a hajléktalanoktól, SOROS bérenceitől, a koronavírustól vagy épp ily vészterhes időkben még a homoszexuálisoktól is.

Annyira átlátszó ez a szerep, és olyan nehezemre esik felfogni, hogy vannak akik tényleg a mindenhatót látják benne.

2020. dec. 16. 11:38
1 2 3 4 5
 41/48 A kérdező kommentje:

Ja, és még valami.

Rendre fennakadsz azon, hogy személyeskedek veled, de te következetesen aberráltnak hívod en bloc a meleg társadalmat. :)

Ezen gondolkodj picit, mielőtt újra megsértődsz.

2020. dec. 18. 10:14
 42/48 anonim ***** válasza:
6%

#40 Kérdező

Nagyon erőlködsz, ez látszik azon hogy személyeskedésbe kezdtél.

Egyértelmű hogy egy nálad sokkal tájékozottabb, hozzáértőbb és értelmesebb emberrel állsz szemben, aki konkrétan tudta kijavítani a tévedéseidet.

Maradjunk annyiban, hogy neked a jelenlegi meleglobbi által bemesélt tévképzetek vannak a fejedben amiket tényeknek hiszel, de nem azok és a vitapartnered erre érthetően és egyértelműen rámutatott.

Inkább próbálj meg tanulni tőle és abból amiket neked mondott, mutatott. Nem fog fájni. A hülyeség annál inkább.

Tudod van az a régi vicc amikor a cigány el akarja adni a lovát, de az a vevő szeme láttára többször nekimegy az előtte álló falnak. Erre a cigány a vevőhöz: Nem vak ez a ló, csak bátor!

Kérdező, ne "bátor" legyél, hanem tanulj inkább és ne légy vak!

2020. dec. 18. 11:03
 43/48 A kérdező kommentje:

Ó, én nem erőlködök, nekem ez remek szórakozás!

A véleménye szubjektív, amivel nem értek egyet. Ezen kívül bedobott pár vitatható tanulmányt, meg puffogtat néhány szakzsargont az evolúcióról. Ennyiben összefoglalható, amit idáig sikerült összehoznia. Attól, mert választékosan fogalmaz, még nem lesz tájékozottabb, hozzáértőbb. Semmire nem világított rá, amit TÉNYLEGES alá is tudna támasztani.

Az meg a hab tortán, hogy néha a stílusa alapján külön entitásként kezeli magát aki leszállt a halandók közé.

Ne aggódj, tanulok eleget, csak épp nem földhözragadt, rögeszmés emberektől, mert ha rajtuk múlna, még mindig parittyákkal meg lándzsákkal üvöltenénk a dzsungelben.

2020. dec. 18. 11:26
 44/48 anonim ***** válasza:
40%

Én már csak egy kávét kérek :)))

(a vitapartner voltam)

2020. dec. 18. 12:23
 45/48 A kérdező kommentje:
Viszlát, és kösz a halakat!
2020. dec. 18. 12:33
 46/48 anonim ***** válasza:
40%

Még akartam válaszolni...

"Megint megsértődtél :D annyira mókás, hogy ilyenkor kioktató stílusba váltasz :D tippre valami tanár lehetsz"

Nem sértődtem be :) Ahogy idősebb lesz az ember, bár nem mintha én annyira idős lennék, megtanulja, hogy felesleges és értelmetlen érzelmi szinten belemenni a vitákba. A tanáros megjegyezéseddel abból a szempontból nem tévedtél sokat, hogy óraadóként részt veszek egyetemi oktatási tevékenységben (igaz, műszaki vonalon, tehát nem sok köze van a vitánkhoz), de nem vagyok sem tanár, sem egyetemi tanár, pedagógiát sem tanultam soha.

"relatíve kevés mintára épülő tanulmányok ezek"

Relatíve igen, de nem is fogsz olyan tanulmányt találni, ami "relatíve nem" kevés mintából vagy adatból építkezik. Ezt a területet még jelenleg is kutatják, többek között ez is az oka annak, hogy nincsen tudományos konszenzus, ahogy azt a qubites (egyébként elég jó) cikkben is leírták.

"Instabil és vitatott kutatásokra? Megint szembe szélben pisálsz."

Attól, mert nem reprezentatív össztársadalmilag egy kutatás, még nem lesz instabil és vitatott, ezt csak te teszed hozzá. A helyén kell kezelni, és ennyi.

" Nem utálod a homoszexuálisokat, de csípőből aberráltnak hívod őket. Hát oké, de aki folyamatosan önellentmondásokba fullad a saját írásán belül, az nálam sem kompetens vitapartner."

Leírtam az előző kommentemben, hogy miért aberráltozok csípőből, de ezek szerint azt sem olvastad el rendesen. Semmilyen önellentmondás nincsen. Ha utálnám a homoszexuálisokat, akkor átnevelő táborba akarnám őket küldeni egyesével. Ennek persze semmi értelme ne lenne, és nem is lehetne megvalósítani. Ha valamit utálok, akkor az a melegséghez kötődő liberális politikai propaganda. Egyébként vannak meleg ismerőseim - igaz, ők a normális fajtából valók. Pont miattuk sokszor elgondolkodtam már, hogy vajon helyes-e az, ahogy vélekedek erről.

"csak épp üres, tartalom nélküli; több helyen sérült világkép"

Szerinted...

" viszont egy nagyon lényeges aspektusa mellett elsiklasz: alkalmazkodóképesség. Ennek hiányától szenvedsz, mégis életben vagy a kontraszelekciónak hála, magyarán egy evolúciós zsákutca vagy"

Hogy mi van? :D :D Alkalmazkodni kellene a melegekhez? Amellett, hogy ez egy teljesen abszurd gondolat, sem az evolúció, sem az evolúciós értelemben vett alkalmazkodás nem így működik.

"Rendre fennakadsz azon, hogy személyeskedek veled, de te következetesen aberráltnak hívod en bloc a meleg társadalmat. :)"

A kettőnek semmi köze egymáshoz, ez most kettőnk vitája, és elvárható, hogy ne személyeskedj folyamatosan.

2020. dec. 18. 12:45
 47/48 anonim ***** válasza:
40%
A válaszodat, ha lesz, majd elolvasom, de részemről lezártam, átbeszéltük már ezt a témát. Bízom abban, hogy ha majd idősebb leszel, te is máshogy fogsz gondolkodni a liberális vs. konzervatív viszonylatban. Ugyanis a konzervativizmus nem azt akarja, hogy parittyákkal és lándzsákkal üvöltözzünk a dzsungelban.
2020. dec. 18. 12:46
 48/48 A kérdező kommentje:

Gondolkodtam, és szeretnék még vitatkozni, mert egy valamit nem tudok az álláspontoddal kapcsolatban feloldani.

Abból az egyébként vitathatatlan biológiai alapvetésből indulsz ki, hogy két, azonos nemű ember képtelen a reprodukcióra, ezért természetellenes, ebből adódóan nem helyén való társadalmi szinten normális keretek között kezelni. Egyszóval: elítélendő.

Ideológiai szempontból azonban vitatható az érvelésed. Több millió évnyi evolúcióbiológia ellenére az emberi tudat megjelenésével a természetest idővel felülírta a mesterséges. Az emberi fejlődést és alkalmazkodást mesterségesen generált mechanizmusok irányítják, amire a természet nincs hatással. Dőreség volna azt feltételezni, hogy az evolúció következő lépcsőfoka a mesterséges intelligencia. A vallás és a tömegpusztító fegyverek a természettől független és nem szükségszerű tényezők, mégis alapjaiban formálták társadalmunk ma ismert állapotát. A lombikos szülések és a potencianövelők, a súlyos betegségek gyógyítása, a kemoterápia ugyanúgy ellentétes a természetes kiválasztódás alapvetéseivel, ezért nevezhetjük kontraszelekciónak. Csakúgy mint a leszbikus szülők, a rosszindulatú daganat zsugorítása is természetellenes. Akkor miért kerül a te értékrendedben mégis külön halmazba?

Még erről nem beszéltünk ugyan, de mi a véleményed az állatvilágban megfigyelt homoszexuális kapcsolatokról? Rengeteg fajra jellemző, és többségében nem genetikai hiba, hanem valamilyen társadalmi, fajfenntartási szerepet tölt be. Például a bonobók híresen biszexuális állatok, akik feszültséglevezetés céljából közösülnek egymással. Érdekes, hogy az állatvilágban ennek valamilyen szerepe van, míg nálunk embereknél ez nem több "genetikai diszfunkciónál".

2020. dec. 19. 22:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!