Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Melyik politikai csoportba...

Melyik politikai csoportba sorolnátok?

Figyelt kérdés

Nem igazán értek a politikához, inkább csak érintőlegesen foglalkozok vele, de azért mégis mardos a tudat, hogy ha már szavazati jogom van, akkor azt felelősséggel tegyem.

Nem vagyok a mindenen nyüszítő, hiperérzékeny, PC-kompatibilis, liberó hópihe.

Toleránsak tartom magam, nem érdekel, ha a szomszéd egy üzbég házaspár.

Ha normálisak velem, tiszteletben tartják az erkölcsi, vallási(? ateista vagyok btw), filozófiai ideológiáimat, akkor ez részemről kölcsönös. Ennyi az elvárásom az emberek felé, semmi extra.

Nem tudok azonosulni a régen kikopott felfogású, rögeszmés, korrupt orbánista diktatúrával sem. Vannak dolgok, amiben egyetértek, de összességében nem szimpatizálok velük.

Nehéz itthon állást foglalni, mert végletekben gondolkodnak az emberek. Ha egy rossz szót is emelek szeretett vezérünk ellen akkor azonnal libsi féreg vagyok, hazaáruló, sorosbérenc, viszont ha esetleg egyetértek valamiben a fidesszel, akkor azonnal narancsködös.

Pedig nem tartozom sehova. Itt is - ott is van néha igazság, de ennek konstatálásának nem egyenes következménye, hogy akkor kiállok egyik vagy másik oldal mellett teljes vállszélességgel.

Őszintén szólva, nem tudom, kit kellene támogatnom, vagy hogy hova kellene beállnom. A fideszt már rég el kellett volna felejteni, de az ellenzék meg olyan fájdalmasan töketlen. Néha tényleg találó az abszurdisztán elnevezés.

2020. nov. 19. 10:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ellenzéki Összefogás

(Momentum-os/ UVNP-és vagy)

2020. nov. 19. 10:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
2020. nov. 19. 14:47
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

ez alapjan eleg nehez behatarolni. mi a velemenyed a szabad fegyverviselesrol, drogok legalizalasarol, halalbuntetesrol, abortuszrol, eutanaziarol, migraciorol, minimalberrol, adozasrol stb

politikai beallitottsagot inkabb ezek (es persze meg sok minden mas) alapjan lehet beloni

2020. nov. 19. 16:46
 4/5 A kérdező kommentje:

[link]

Ez jött ki.

2020. nov. 20. 10:09
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A függőleges tengely alapján egyértelmű, hogy nem Fidesz, mert inkább az egyén szabadsága a fontos, nem a korlátozása. Gazdasági szempontból nehéz kérdés, mivel fideszes gazdasági program nem létezik (szelektíven annak osztogatunk, aki "megérdemli", de közben szétadóztatunk mindenkit, állandósítjuk és eltúlozzuk a társadalmi különbségeket), az ellenzéknél meg szinte mindenki szociális, újraelosztáspárti, azaz baloldali. Nem is tudok hirtelen szabadpiacot támogató (gazdasági jobb) pártot mondani. Szerintem neked a Momentum lehet a nyerő, ők még amúgy sem járatták le magukat.
2020. nov. 20. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!