Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Kinek mi a véleménye Karácsony...

Kinek mi a véleménye Karácsony Gergely első főpolgármesteri éve alatt végzett munkájáról?

Figyelt kérdés

2020. okt. 21. 09:40
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

#30 Igazad van, Vitézy nagyon jó lenne főpolgármesternek. Sajnos az ő személyét annyira támadták az első pillanattól, hogy eszébe sem jutott talán senkinek, hogy alkalmas jelölt lehetne - megvallom, eddig nekem sem. Tarlóst és jó főpolgármesternek tartottam, pont olyan embernek aki nem alapjaiban megosztó, hiszen mindig is jól tudott együtt dolgozni a vele nem egy platformon levő politikusokkal is, mindig a kerülete aztán meg az egész város érdeke volt amit nézett. A budapestieknek Karácsony kellett és utólag látva az eredményt, mindegy is volt ki indul az emberek azt szavazták volna meg akit odarak az ellenzék, ha egy szamarat, akkor azt is.

De ezt a nevet ott kell tartani a következő fordulóra és Vitézyt talán lehetne indítani legközelebb.

2020. okt. 28. 08:38
 32/40 anonim ***** válasza:
60%

#30 "Amióta az mpsz-től sikerült visszavenni a bkv-t fiatalodott a flotta vagy 6 évet hálistennek"

Igen. Sajnos a világgazdasági válságban nem futotta erre, ill. másra kellett költeni. Viszont felújították Budapest teljes főúthálózatát, ami nagyon is számított a BKV járműveinek az amortizációcsökkentésében.

"Pedig az ország második legerősebb embere gyakorlatilag - politikailag és pénzügyileg - de egyrészt semmi érdemi eredmény nem látszik"

Hát ezt nem egészen így van. Egyfelől elég sokat tett időarányosan tekintve, főleg, ha belevesszük, hogy járvány volt, ill. hogy mennyi forrást vont meg a Fidesz a fővárostól és önkormányzatoktól.

A lehetőségeit szerintem elég jól kihasználta, és a hatékonyság ebben mutatkozik meg.

"A baja meg lehet gyűlve vele mert megy a marakodás mivel nincs egy igazi párt sem és koalícióban látjuk mennyire működnek a dolgok."

Egy normális demokráciában nem egy párt kormányoz általában, hanem koalíció van. És igen, teljesen rendben van, hogy nem értenek mindenben egyet. Az, hogy egy pártnak kétharmad kell, nagyon téves rögeszme. Az bizony kifejezetten káros. Az a pártállamiságot hozza vissza a gyakorlatban, ahogy meg is történt.

"Tarlós olyan vén komcsinak tűnt, meg néha túlzottan autófetisisztának"

Na ezzel egyetértek.

"ez a klímavészhelyzetes bohóckodás pont az ellenkező szélsőség."

Sajna ha ég egy társasház, és tűzvészhelyetet van, az akkor is vészhelyzet van, ha egyes lakóknak a szaglása rossz, ill. még nem ég a lakásuk, és nézni akarják még a kedvenc sorozatukat a tévében, így kényelmesen otthon akarnak maradni. Ez nem kívánságműsor.

"Vitézy kellett volna."

Vitézy tényleg ért a közlekedéshez, de máshoz nem nagyon. Karácsony kifejezetten szerette volna őt a BKK élére, de ő nem akarta.

"Olyan ember kellene, aki szakember és nem bohóckodik facebook nyilatkozatokkal"

Inkább költsön hatalmas összegeket ugyanerre a célra nyomtatott sajtóra, ahogy Tarlós és a fideszes kerületekkel egyetemben tették?!

A lakosság tájékoztatása is az ő feladata, és azért ez mégiscsak olcsóbb. Egyébként miért is lenne az bohóckodás?!

Ebben egyet is értünk. Beszélj Orbánnal, hogy partner legyen benne. Karácsonyon nem fog múlni szerintem.

A hév már rég a MÁV-hoz tartozik, a felújítása teljes egészében állami feladat. Nem tudtad?! :o

2020. okt. 28. 08:47
 33/40 anonim ***** válasza:
49%

"Pedig az ország második legerősebb embere gyakorlatilag - politikailag és pénzügyileg - de egyrészt semmi érdemi eredmény nem látszik"

A 2020-as Befolyás-barométer szerint ő Magyarország 29. legbefolyásosabb személye.

A valóságban szerintem a top100-ba sem fér be reálisan, de ez csak a magánvéleményem.

2020. okt. 28. 10:12
 34/40 anonim ***** válasza:

#32 "Sajnos a világgazdasági válságban nem futotta erre, ill. másra kellett költeni. Viszont felújították Budapest teljes főúthálózatát, ami nagyon is számított a BKV járműveinek az amortizációcsökkentésében."

Milyen gazdasági válságra gondolsz mondjuk 1990-2010 között, amikor Demszky volt a főpolgármester? De legyen csak a vele egy oldalon álló kormányzati időszak, mondjuk 2002-után. Mégis mi tartotta vissza a fővárost 2008 év végéig a dologtól?

A főúthálózat fejlesztéséről meg inkább fogadjuk el a hozzáértők véleményét!

2008. decemberében készült el a "BUDAPEST KÖZLEKEDÉSI RENDSZERÉNEK FEJLESZTÉSI TERVE", Megrendelő: Budapesti Közlekedési Szövetség

"A 2001. évi terv adóssága, hogy az általa javasolt két megvalósítási ütem mellett, a benne meghatározott fejlesztési javaslatokat nem rangsorolta és nemköltségelte, valamint a közlekedés, a településszerkezet és a területfelhasználás közötti kölcsönhatások vizsgálata sem szerepelt kellõ súllyal.

Az elmúlt 7 évben a város közlekedésfejlesztési, felújítási beruházásai csak részben feleltek meg a 2001-es tervben követett értékrendnek. Elõtérbe kerültek a rekonstrukciós, korszerûsítési munkák, eredmények születtek a forgalomcsillapítás, közforgalmú közlekedés elõnyének biztosítása terén, azonban a 2015-ig meghatározott középtávú kötöttpályás- és közúthálózatfejlesztési javaslatok parkolásfejlesztési elképzelések és az intézményi modernizáció idõarányosan sem teljesültek. A szabályozási, forgalomtechnikai beavatkozások ugyan lokális eredményeket hoztak, de nem tudták kiegyensúlyozni a mobilitási igénynövekedést. Budapest közlekedési állapota tovább romlott és a mai tendenciákat tekintve a 2001-es terv megállapítása sajnálatosan talán aktuálisabb, mint volt 7 évvel ezelõtt."

2020. okt. 28. 10:53
 35/40 anonim ***** válasza:

#32 "Egy normális demokráciában nem egy párt kormányoz általában, hanem koalíció van. "

Nem. Demokráciában az kormányoz aki megnyerte a választásokat. Amúgy most is, ahogy 10 éve, koalícióban 2 párt kormányozza ezt az országot. Pontosan úgy ahogy korábban az mszp az szdsz-szel. És ne gyere olyasmivel hogy a kdnp mérhetetlen párt, mert az szdsz sokkal kisebb támogatottságú volt. Amúgy vicces ha szerinted a 2015-ös és 2019-es brit kormány sem demokratikus, hiszen teljességgel egypárti kormányzás volt és van azóta is.

"klímavészhelyzet"

Mondd már meg nekem hogy milyen eredménye, következménye van annak hogy kihirdették? Mit segített ez a környezet állapotán? Mert attól hogy mindenhová kiírom hogy klímavészhelyzet van, még az ég világon semmi nem lesz jobb. És ne gyere azzal, hogy ez a döntésekben jelent fontossági sorrendet blablabla, mert ehhez nem kell semmit kihirdetni - ellenben dönteni kellene valamiben végre. De miben?

"

2020. okt. 28. 11:02
 36/40 anonim ***** válasza:
60%

"Milyen gazdasági válságra gondolsz mondjuk 1990-2010 között, amikor Demszky volt a főpolgármester? De legyen csak a vele egy oldalon álló kormányzati időszak, mondjuk 2002-után. Mégis mi tartotta vissza a fővárost 2008 év végéig a dologtól?"

Hát azért érdemes lenne egy kicsit utánanézned, hogy 2002-ben és 2008-ban hány éves volt a járműparkok átlag életkora, kutakodj kicsit!

"A főúthálózat fejlesztéséről meg inkább fogadjuk el a hozzáértők véleményét!"

Rendben. Kik a "hozzáértők"? Hol a vélemény?!

Annyi bizonyos, hogy nagyon sokáig a kátyúk városa volt Budapest, és két év alatt bizony szinte mindet felújították. Nem csak betömték a kátyút, hanem újraaszfaltoztak, és aligha találtál macskaköves főutat.

Régen azt mondták a veseköves embernek, hogy utazzon a 7-es buszon, mert az a zötykölődés jót tesz neki...

"2008. decemberében készült el a "BUDAPEST KÖZLEKEDÉSI RENDSZERÉNEK FEJLESZTÉSI TERVE", Megrendelő: Budapesti Közlekedési Szövetség"

És ezzel mit igyekszel cáfolni? Mit akarsz sugallani? Ne várd tőlem, hogy Demszkyt védjem, mert távol áll tőlem!

Azt mondom, hogy szem előtt kell tartani, hogy milyen gazdasági helyzetben volt az állam, és az önkormányzatok, mikortól kaptunk EU-s támogatást, mert általában a dolgok nem születnek ingyen.

Két vezető munkáját csak akkor lehet objektíven összehasonlítani, ha azonos helyzetben vannak. Ez távolról sem így volt és van.

Megértem, ha elégedetlen voltál mondjuk a 2002-es gazdasági helyzettel, de arról nem Demszky tehet.

De megjegyzem ismét: nem védem Demszkyt, találkoztam már vele, kezet akart velem fogni, én nem fogtam vele kezet, csak a számat húztam. Demszkyről én is hallottam, hogy elég korrupt volt, de a Fidesz-maffia még őt is messze túlszárnyalja.

De ismét felteszem a kérdést, mert nagyon eltértünk lényeges pontoktól: Mit tett Tarlós az első főpolgármesteri évében?! Csak hogy össze tudjuk hasonlítani Karácsony munkájával! A kérdés Karácsony megítéléséről szól, és itt jön képbe Tarlós, mint viszonyítási alap, de Karácsonyt Demszkyvel összemosni, mintha Demszky ügyeiért Ő lenne a felelős, hogy is mondjam... nem okos dolog.

2020. okt. 28. 11:32
 37/40 anonim ***** válasza:
0%

#36 Most ez lesz a taktika, hogy nem a kérdésre válaszolsz? Minek kellene nekem megnéznem a járműparkok állapotát?

Pontosan leírtam, bemutattam hogy a te mondataiddal szemben éppen azok akik értenek hozzá, azok szerint nem javult a helyzet. Attól mert te kétségbe vonod a nem tetsző véleményt ez még Demszky alatt készült el, semmi köze hozzá a jelenlegi kormányzatnak, akkori ellenzéknek. És ne gyere megint Tarlóssal!

Amit én kérdeztem az elől kitértél, amivel megcáfoltalak azt negligáltad.

Maradjunk annyiban hogy hiába fényezed a Demszky-korszakot, ettől még nem lesz igaz amit írsz!

2020. okt. 28. 11:57
 38/40 anonim ***** válasza:

Maradjunk annyiban, hogy nem szándékoztam fényezni Demszkyt, csak objektív vagyok. Erre reagáltam:

"Amióta az mpsz-től sikerült visszavenni a bkv-t fiatalodott a flotta vagy 6 évet hálistennek - habár így is van jópár rozoga busz még - de nem várok sokat."

Erre írtam, hogy azért Demszky ideje alatt is csökkent a járművek átlagélettartama, másfelől más gazdasági helyzet volt, így nehezebb volt kivitelezni ezt.

Erre írtam azt, hogy nézz utána, mikor hogy alakult a járműpark életkora.

Továbbra is azt mondom, hogy egy Karácsonyról szóló kérdésben nem Demszkyvel kell foglalkozni, mert Karácsony nem Demszky. Viszont ha Karácsony teljesítményének megítélését kívánjuk, akkor igenis kell viszonyítani valakihez. Itt szóba jöhet Tarlós, és Demszky. Szerintem mindkettőnél jobb, de Tarlósnál még Demszky is jobb volt, csak akkoriban rosszabb gazdasági helyzet volt, nem volt EU-s támogatás, amiből felújították a járműparkot. Megjegyzem, Tarlós járműpark felújításának jelentős része nem buszvásárlás, hanem bérlés.

2020. okt. 29. 07:08
 39/40 anonim ***** válasza:
#38 Jó lenne ha azzal vitáznál egy szövegről aki azt leírta. Tudod van ennek egy egyszerű módja - jelzed hogy kinek szól a válaszod ÉS nem kevered össze egymással azokat akik írták. Javaslom a kérdéseddel fordulj ahhoz aki leírta. ha pedig tőlem idézel akkor célszerű arra válaszolni amit én kérdeztem. Szerintem nem bonyolult.
2020. okt. 29. 08:00
 40/40 anonim ***** válasza:

A kdnp márpedig kurvára mérhetetlen. Xd

Nevetséges vagy.

2020. nov. 1. 11:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!