Kinek mi a véleménye Karácsony Gergely első főpolgármesteri éve alatt végzett munkájáról?
Én eleve nem szerettem Karácsonyt.
Nagyon elvont, idealista ember és kevésbé racionális.
Diplomáját tekintve is ez látszódik.
Az elvégzett munkájára ugyanaz a szó illik, mint a véleményemre:
Semmi
Három nagy kupac💩💩💩
Igazi tesze-tosza szociológus, de legalább olyan Bocibárgyú 😂
Még nem gyulladt ki egy metró sem, ez elég jó eddig.
Őszintén szólva budapestiként nem érzékelek különösebb változást. Tarlós idején is csak a nagyobb állami beruházások szúrnak szemet, gondolom a következő 5 (vagyis 4) évben is így lesz.
Lett pár biciklisáv, kb ennyi ami látszódó intézkedés.
Illetve az, hogy minden szavát, minden ötletet húz keresztül a állam/kormány/fidesz és veszik el a főváros pénzét, hogy aztán mutogassanak: látjátok semmit se tud csinálni, mert rosszul gazdálkodik - azt már elfelejtik hozzátenni, hogy ők büntetik/véreztetik ki Karácsonyt. Így azért nehéz bármit is csinálni, pláne látványosat.
Szerintem a vártnál sokkal jobban teljesített, Tarlós első évéhez képest pláne, (legalábbis itt még senki nem bírta felsorolni, mit tett Tarlós az első ciklusának első évében), és ha a Fidesz-kormány nem akadályozná, ill. nem le a COVID, akkor még sokkal jobban teljesítene.
Szerintem hatalmas dolog, hogy felülvizsgálja az önkormányzati lakásokban a kilakoltatásokat, amikből a "családbarát" Fideszes időkben rengeteg volt, köztük több jogtalan is.
Hogy a COVID kapcsán a teszetosza Fidesz-kormány HELYETT kénytelen volt dolgozni, pedig törvény szerint a fidesz vezette állami feladat lett volna, és még ezért is őt hibáztatták.
Néhány, amit eddig tett:
A lakossági szűrővizsgálatok támogatásának bevezetése
A rászoruló családok rezsitámogatása
Munkakeresőknek ingyenes közlekedés
partnerség az online közösségi hibabejelentő oldalakkal
Klímavészhelyzet kihirdetése
Fővárosi önkormányzat brüsszeli irodájának megerősítése
Új járművek
kerékpáros főhálózat
Fővárosi főkertész pozíció
Római-part megóvása
Hajógyári-sziget megóvása
új köztisztasági járművek
Forgalomcsillapítás és sebességcsökkentés
Margit híd és a Petőfi híd között a tartós hajókikötés tilalma
Lokál jogtalan versenyelőnyének megszüntetése (meg is szűnt emiatt az amúgy életképtelen lap)
A rabszolgatörvény néven elhíresült rendelkezések megtiltása fővárosi cégeknek
Zajvédő fal az M3-as kivezetőszakaszán
Hűsítőpontok a város forgalmasabb helyein
Új, környezetbarát gyomirtási eljárás a fővárosi közterületeken
Vannak a rendes felújítások, azon felül a 3-as metró átadása holnap, ami szintén nem "semmi" dolog, hiszen az én olvasatomban a semmi a SEMMI.
És rengeteg, ami folyamatban van.
Mindezt úgy, hogy a Fidesz rengeteg pénzt vont meg a fővárostól.
Ismét kérdezem: Tarlós mit tett az első évében fideszes hátszéllel?! Fogadni merek, hogy nagy hallgatás lesz a válasz erre a kérdésre.
Ja és számtalan főváros számára előnytelen szerződés (fideszes pénzkitalicskázás) felbontása
Parkolási díjszabás módosítása (rövidtávú parkolás olcsóbbá tétele)
A parkolási maffia megszüntetése, ami a Fidesz 2/3-nak és Tarlósnak együtt sem ment, közben itt is ment a játék, hogy őt keverte gyanúba a Fidesz-propaganda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!