Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi lenne szerintetek a leg...

Mi lenne szerintetek a leg megfelelőbb államforma?

Figyelt kérdés

Az szerintem egyértelmű mindenki előtt, hogy a politikusok által kormányzott úgynevezett "demokrácia" nem jó senkinek, kivéve persze a politikusokat, akik lenyúlják az ország javait, szétlopják az országot.

De visszafelé ugye nem mehetünk, a királyság, kommunizmus stb már nem lehet opció. Mi lenne egy olyan rendszer, ahol a vezetőknek esélyük sem lenne lopni, nagyjából mindenki boldogan élhetné az életét?

2020. okt. 4. 12:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
41%

Demokracia.

Csak ez az egy jarhato ut letezik.

2020. okt. 4. 12:06
 2/11 anonim ***** válasza:
71%
Korlátozni kéne az kormányzás időtartamát, pl.: mint Amerikában az elnököt max kétszer választhatják meg. Na itt is az kéne, hogy maximum 8 évig 'uralkodhasson'.
2020. okt. 4. 12:09
 3/11 anonim ***** válasza:

Nemzetgazdaság.

Állami tulajdonú mezőgazdaság és ipar, önellátás, komcsi propaganda nélkül.

2020. okt. 4. 12:44
 4/11 anonim ***** válasza:
53%
Az anarcho-szindikalizmus.
2020. okt. 4. 12:51
 5/11 anonim ***** válasza:
70%
Királynélküli királyság, a kormányzó meg lehetne egy tenger nélküli tengerész. Oh wait mintha ez már megtörtént volna.
2020. okt. 4. 12:55
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Anarchia. Nincs állam, és semmiféle törvény, mindenki azt csinál, amit akar.
2020. okt. 4. 13:02
 7/11 anonim ***** válasza:
68%
Közvetlen demokrácia, jogosítvánnyal (intelligencia, és tájékozottsági teszttel lehetne szavazati jogosultságot szerezni)
2020. okt. 4. 13:12
 8/11 A kérdező kommentje:

Azért én nem gondolnám, hogy Amerikáról kéne példát venni :D

Nekem leginkább az tetszik, ami Szingapúrban van, a népesség legnagyobb része jólétben él, rengeteg szabály, szigorú büntetések. Persze nem mondom hogy nincs hova fejlődniük emberi jogok terén, de tisztaság van, jól megy a gazdaság, bűnözés alig.

Az anarchia is elég durva lenne :D

2020. okt. 4. 13:45
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt ugye vágod, a szingapúri állam formát diktatúrának is nevezhetjük? :)
2020. okt. 4. 15:04
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem az államforma számít, hanem a nép általános hozzáállása. Kínában kommunizmus van, a kínai embereken mégis azt éreztem, amikor ott dolgoztam, hogy "nagyok vagyunk és még nagyobbak leszünk". Svájc a demokrácia mintapéldánya, ahol minden kérdésben népszavazás dönt - és náluk tényleg működik.

Na mármost, ha egy nép zsigerből nem bízik a hatalomban és az igazságban, ott nincsen ideális államforma. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy temetni kéne Magyarországot, csak azt akarom mondani, hogy lényegi változást semmilyen politikai irányzat nem hozhat a társadalom gyökeres átalakulása nélkül.

2020. okt. 4. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!