Mi lenne szerintetek a leg megfelelőbb államforma?
Az szerintem egyértelmű mindenki előtt, hogy a politikusok által kormányzott úgynevezett "demokrácia" nem jó senkinek, kivéve persze a politikusokat, akik lenyúlják az ország javait, szétlopják az országot.
De visszafelé ugye nem mehetünk, a királyság, kommunizmus stb már nem lehet opció. Mi lenne egy olyan rendszer, ahol a vezetőknek esélyük sem lenne lopni, nagyjából mindenki boldogan élhetné az életét?
Demokracia.
Csak ez az egy jarhato ut letezik.
Nemzetgazdaság.
Állami tulajdonú mezőgazdaság és ipar, önellátás, komcsi propaganda nélkül.
Azért én nem gondolnám, hogy Amerikáról kéne példát venni :D
Nekem leginkább az tetszik, ami Szingapúrban van, a népesség legnagyobb része jólétben él, rengeteg szabály, szigorú büntetések. Persze nem mondom hogy nincs hova fejlődniük emberi jogok terén, de tisztaság van, jól megy a gazdaság, bűnözés alig.
Az anarchia is elég durva lenne :D
Nem az államforma számít, hanem a nép általános hozzáállása. Kínában kommunizmus van, a kínai embereken mégis azt éreztem, amikor ott dolgoztam, hogy "nagyok vagyunk és még nagyobbak leszünk". Svájc a demokrácia mintapéldánya, ahol minden kérdésben népszavazás dönt - és náluk tényleg működik.
Na mármost, ha egy nép zsigerből nem bízik a hatalomban és az igazságban, ott nincsen ideális államforma. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy temetni kéne Magyarországot, csak azt akarom mondani, hogy lényegi változást semmilyen politikai irányzat nem hozhat a társadalom gyökeres átalakulása nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!