Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Kedves politikában jártas...

Kedves politikában jártas válaszolók! Egy kis segítségre, információra lenne szükségem?

Figyelt kérdés
Biztosan emlékeztek rá, hogy tavasszal, amikor kitört ez a korona vírus járvány, Orbán Viktor miniszterelnök úr teljeskörű, korlátlan időre szóló felhatalmazást kért magának, a vírus elleni védekezésre való tekintettel. Ezt akkor az ellenzék kritizálta, inkább határozott időtartamra szerettek volna felhatalmazást adni. Ha jól tudom, a parlamenti többség segítségével sikerült ezt a korlátlan felhatalmazást megkapnia a miniszterelnök úrnak. A kérdésem az lenne, visszaadta-e ezt a felhatalmazást, vagy még mindig tart ez az állapot? Mert mintha hallottam volna ilyesmit is, hogy vissza fogja adni, de sajnos nem tudtam nyomon követni az eseményeket, mert éppen házfelújításban vagyok, ritkán tudom nézni a híreket. Ha valaki volna olyan kedves, és részletes válasz írna, azt nagyon megköszönném.

2020. szept. 16. 11:40
 1/8 anonim ***** válasza:
77%

Azt a bizonyos korlátlan felhatalmazást már visszaadták.

Azonban az abban szereplő, a kormány teljhatalmát bebiztosító pontokat a többséggükkel törvénybe iktatták, hogy továbbra is hatályban maradhassanak.

Szóval ergó mintha vissza se adták volna :))

2020. szept. 16. 11:44
 2/8 anonim ***** válasza:
52%

Visszaadta.

Pedig szegény polgári értelmiségi ellenzékiek mennyit rettegtek.

2020. szept. 16. 11:44
 3/8 anonim ***** válasza:
91%
Régen visszaadta!!
2020. szept. 16. 11:56
 4/8 anonim ***** válasza:
91%
Igen, valamikor június elején szűnt meg ez az állapot.
2020. szept. 16. 12:01
 5/8 anonim ***** válasza:
30%
Mivel itt az újabb hullám így Adolf, mármint Viktor újra megszerzi azt a mardék hatalmat is.
2020. szept. 16. 13:22
 6/8 anonim ***** válasza:
57%
Kérdező, a lakásfelújítás azért nem tart fél éven keresztül. A veszélyhelyzetet és vele a kormány rendkívüli felhatalmazását már 3 hónapja visszavonta a parlament. Korábban mint jó pár másik európai országban. Alig 3 hónapig volt ez a rendkívüli felhatalmazása a kormánynak és egyáltalán nem volt korlátlan, kizárólag a járvánnyal kapcsolatos intézkedésekre terjedt ki. A parlament folyamatosan dolgozott és fogadott el törvényeket, módosításokat.
2020. szept. 16. 16:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Egy házfelújítás simán eltarthat fél éven keresztül. Még tovább is!
2020. szept. 17. 09:48
 8/8 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

Neked kedves Goldmund73 pedig külön köszönöm, hogy megvédtél. Ezzel a házfelújítással már annyit kínlódtam, hogy az nem emberi. Magam csinálok mindent, három műszak mellett. Még mindig nem látom a végét, de mostanra már olyan fáradt vagyok mint egy kutya :(

2020. szept. 17. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!