A túlzott politikai korrektség és hiszti korát éljük?
Tegnap ezen a cikken forgattam a szememet, hogy "Ez most komoly?".
Nem vagyok se rasszista, a melegeket sem utálom, a transzneműek sem érdekelnek különösebben, még akkor sem, ha arról már van egy kemény véleményem. Manapság viszont azt látom, hogy mindenki ott köt bele a másikba, ahol csak tud, olyan hihetetlen könnyen rasszistázzák egymást az emberek, kiakadnak minden apróságon, mindenbe valami hatalmas botrányt látnak bele, ami meg komolyan probléma lenne, arra csak legyintenek.
Annyira """elfogadóak""" akarnak lenni meg korrektek, hogy már ők lesznek a legkevésbé elfogadóak és korrektek. Na értitek :D
Mondvacsinált okokkal teszik tönkre emberek karrierjét, mert valami SZERINTÜK megkérdőjelezhetőt mondtak stb.
Szándékosan nem használtam a liberális kifejezést, mert az számomra mást jelent, a "libsizés" sem az én világom.
Igazából a kérdés a következő lenne, örülnék, ha erre esetleg külföldön élő magyarok is válaszolnának: Mennyire elterjedt ez a fajta szélsőséges mentalitás? Nyilván a médiából nem lehet következtetést levonni, én is sok cikket olvasok ezekről, de ezek nyilván nem az átlagemberekről szólnak. Ti találkoztatok már ilyen emberrel, akiről a kérdés szól? Esetleg ismertek többet is?
Ebben pl. mi volt a politikailag korrekt, ha egyszer kiakadtak rajta? Nem értem.
Szerintem az emberek mindig ilyenek voltak, csak éppen nem volt internet még az ő korukban.
100 a szüfrazsett mozgalmakon is sok férfi hisztizhetett. Ha lett volna twitter, akkor tuti naponta kiakadtak volna, mert pl. egy nő egyemet végzett.
Ráadásul ugyanúgy hisztiznek a nemzetiek, konzervatívok is, ha az általuk szeretett nemzetet, vallást éri szerintük valami "támadás". Érdekes, hogy ezt te sem hozod fel a felsorolásodban.
Kérdező
Ma a liberáldiktatúra korát éljük. Sokan azt hiszik, hogy joguk van a liberalizmusra hivatkozni megszabni mások beszédét, gondolkodását, tetteit, viselkedését. Azt az alapvető dolgot eldobva, hogy a liberalizmusnak éppen az az alapja, hogy mindenki elmondhatja amit akar, akkor is ha az a másiknak nem tetszik és az elfogadás, ami éppen a más véleményen levők elfogadását jelenti.
Ma nem liberálisok vannak ott legtöbbször, ahol magukat liberálisnak nevezik, hanem liberálfasiszták. A lényege pontosan az mint anno a kommunistáké, fasisztáké volt, meg vannak győződve a maguk igazáról és erőszakkal is képesek fellépni bárki vagy bármi ellen, ami nem egyezik meg ezzel. Azt hiszik az elfogadás azt jelenti, hogy mindenki másnak el kell fogadnia úgy a dolgokat ahogyan ők akarják, a tolerancia azt jelenti, hogy rajtuk kívül mindenkinek toleránsnak kell lenniük - és csakis velük, meg azzal amit ők fontosnak tartanak, fordítva egy szemernyit sem lehetséges. A szólás, véleményszabadság pedig annyi, hogy azt és úgy szabad mondani ahogyan ők azt jónak látják.
Teljesen mindegy hogy van-e valóság alapja avgy éppen a teljes ostobaság az amit ők állítanak, annak akkor is úgy kell lennie, különben TE nem vagy elfogadható. A politikai korrektség nem azt jelenti ma már, mint eredetileg, hogy ne bántsunk, sértsünk meg a beszédünkkel másokat, hanem hogy csakis úgy lehet beszélni ahogyan azt ők jónak látják.
Konkrétan ebben a linken szereplő esetben valamelyik liberálnáci annyit tudott, hogy a játékos Auschwitz városába szerződött le izraeli zsidó létére és megrekedt ott, hogy ebben a városban valaha koncentrációs tábor működött. A kis agyában összekötötte, hogy akkor a sportoló leszerződött a nácikhoz. Azt a minimális tudást nélkülözve, hogy ez egy lengyel város, a háborúnak 70 éve vége van, soha nem a lengyelek voltak a nácik, hanem az auschwitzi emberek is a nácik áldozatai voltak, az első között ráadásul. Olyat már nem is várok el egy ilyentől, hogy felfogja, a sportnak semmi köze a 70 évvel korábbi eszmékhez, ahogy a ma ott élőknek sem a 70 évvel korábban ott elkövetett tettekhez.
ha röviden akarnék fogalmazni: ma az agresszív ostobák korát éljük, ahol egy tudatlan, sötét, agresszív ostoba ember tönkreteheti egy kitűnő sportoló és sportklub teljes életpályáját, csak mert van lehetősége a véleményét az interneten sok olyan emberhez eljuttatni, aki hasonlóan buta és nem is érdekli a valóság.
"Ráadásul ugyanúgy hisztiznek a nemzetiek, konzervatívok is, ha az általuk szeretett nemzetet, vallást éri szerintük valami "támadás". Érdekes, hogy ezt te sem hozod fel a felsorolásodban."
Igen, viszont az szerintem egy másokat nem elfogadó értékrend, amitől mást nem lehet várni.
Egy kereszténytől nem lep meg, ha a melegházasság ellen hisztizik, az adódik a vallásából.
Az viszont, hogy egy állítólag marha toleráns, mások értékrendjét elfogadó ember ott köt bele másba, ahol tud, az gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!