Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Kibír a magyar gazdaság egy...

Kibír a magyar gazdaság egy második hullámot? Képes lesz gazdaságilag kezelni a helyzetet a Fidesz?

Figyelt kérdés
Nem hiszem hogy még egyszer kibírnánk egy leállást, de nyugtassatok meg. Szerintem nincs a kasszában annyi, hogy érdemben segítsék akiket kellene. Mit lépne szerintetek a Fidesz? Elégedettek vagytok az első hullám gazdasági (!!!) következményeinek kezelésével?

2020. júl. 14. 21:21
A kérdező szavazást indított:
Simán kibírjuk.
Óriási áldozatokkal, gazdasági visszaeséssel túléljük.
Az elsőt is rosszul menedzselték, a második gazdasági összeomlást hoz.
Az elsőt jól kezelték, de a másodiktól bepadlóznánk.
38 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
55%

Volt a kasszában pénz az első hullám kezelésére is - csak aztán nem osztották ki, inkább lett belőle kisvasút, még több stadion, támogatás lőlő és tiborczka szállodáinak meg plakátkampány. A népnek meg semmi sem jutott - adókedvezmény olyanoknak, akiknak amúgy is kereken 0 ft bevételük volt, hát köszi.

A második kanyart sem menedzselnék másként, csak már üres a kassza.

2020. júl. 14. 22:07
 2/4 anonim ***** válasza:
31%
Trianon és a szovjet uralom után ez semmiség
2020. júl. 14. 22:14
 3/4 anonim ***** válasza:
32%

Na jötta tipikus ellenzéki duma az egyestől.Nagyon tajékozatlan vagy és ball- lib média ostobaságait zenged.Szép is lett volna,ha a kormány szétosztja a pénzt az emberek között és nem a munkáltatókat támogatta volna.Aztán meg lehetett volna lesni a munkanélküli segély után,hogy na most már lehetne menni dolgozni,na de hova?

A gazdasági mentőcsomag kellett,az baloldal nagy sajnálatára halálozási rátában is jól teljesített az ország.A baloldal meg mást sem csinált,mint a szónoklás,kamu hírek,videók...A kedves jobbik közbe megfertőződött identitás zavar vírussal.Maradt két normális ellenzéki párt,az LMP és a MHM.Arra jó volt az egész,hogy lejárassák magukat

2020. júl. 14. 22:21
 4/4 árokpart ***** válasza:
26%

Nem a koronavírustól lett kizárólag kisebb fajta munkanélküliség tavaszra, hanem a gazdasági válság miatt. Mostanra már szerencsére nincsen és az év végére nem is lesz észrevehető már, hogy lett volna ez a kisebb válság. Ugyanilyen hasonlóan kisebb válság volt már 1999 év végén, illetve a 2000-es év első hónapjaiban, akkor az orosz válság miatt. Akkor is elég szegényes volt a 2000-es év tavasza, de júliustól már újra elkezdett pörögni a gazdaság. Nem légből kapott amit írok mert átéltem. Abban az időben jelentkeztem fősulira, emlékszem 2000 tavaszán még az is gond volt anyagilag, hogy hogyan megyek el felvételizni. Júliusra lett egy egész jó munkahelyem ahol augusztus közepéig dolgoztam nyári diákmelósként és 20 ezer forintot kaptam. Akkoriban ez sima diákként egy nagyon jó pénz volt úgy, hogy szinte betanított munkát végeztem és nagyon jól jött a fősulin év kezdésre. Őszre illetve év végére és a 2001-es év elejére már határozottam újra pörgött a gazdaság. Most is

hasonló a helyzet. Csak most azért tűnt az első félév rosszabbnak, mert a tavalyi év kimagaslóan prosperált egyrészt a kedvező világgazdasági helyzet miatt, másrészt tavaly ha emlékszel kettő választás is volt. Egy EP és egy önkormányzati. Ilyenkor eleve lazítanak mindig a gyeplőn és a jó világgazdaság ehhez még hozzájött. Viszont ez év eleje, tavasza még mindig jobb év volt mint akár a 2000-es év eleje amiről írtam, meg mondjuk pl. 2012-ben ugyanilyenkor, sőt még a 2015-os évet is verjük mikor szintén visszaesés volt. Szóval árnyaltabb a kép mint ahogyan elsőre tűnik.

2020. júl. 14. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!