Sokan miért festik le ennyire apokaliptikusnak a jelenlegi gazdasági, munkaerőpiaci helyzetet?
Szerintem, közel nem annyira rossz a helyzet, mint sokan leírják.
A turizmus valóban visszaesett, de elég gyorsan elkezd növekedni.
A többi üzletág szintén.Több nyugat-európai országban, ahol még nem ment agyukra a zöldség, fogyasztást ösztönző programokat hirdetnek, melyek közvetett módon a kelet-közép európai térséget pozitívan fogják befolyásolni.
Ha van esze a magyar kormánynak, akkor itthon is fogyasztás élénkítő csomagokat fog létrehozni.Például ÁFA csökkentés, autó roncsprémium program....stb
A munkaerőpiaci helyzet sem annyira rossz.
Nekem például van egy diplomám, angolul és németül beszélek folyékonyan.Ha, holnap kirúgnának, 1 hónapon belül találnék állást és ugyanilyen fizetéssel.
Ha meg innen váltanék, többet is kérnék, mint a jelenlegi.
Mindig akkor van jobb alkupozícióban az ember, ha vált.Ha munkanélküliként keres, akkor rosszabb pozícióból indul.
Eddig azt gondoltam, ide a politika kategóriába alapvetően az otthonülő unatkozó szobafestő mázolók írják ki a hosszú és blőd kérdéseiket, erre tessék, kiderül, a mai vidéki főiskolai képzés a ludas a dologban.
Nem tudom ifjú és lelkes barátom, tanítanak-e manapság még statisztikát azon a himihumi szakon, ahonnan téged szalasztottak, de egész iparágak omlottak össze. Részben strukturális okoból is, de magyarországon és százezres, külföldön sok milliós a munkanélküliség, és akkor még nem is számítjuk azt, hogy a válság után rengeteg dolgot másképp fogunk csinálni, mint eddig.
Az pedig különösen vicces része volt az írásodnak, mikor a nógrádi faipari munkás lehetőségeit ecsetelted a roncsprémium program kapcsán.
Kedves 1,
-Egy, nem vidéki főiskolán végeztem, hanem budapesti egyetemen.
-Kettő, nem vidéki vagyok.
-Három, nem himihumi szakon végeztem.
Vidéken lehet,hogy kuka a a munkaerőpiac, de Budapesten azért még bőven van potenciál.
Vidéken, még a fejlettebb régiókban, ez előtt a vírus előtt is nehezen találtak állást a diplomások.
Igen, omlottak össze szektorok, amik a turizmusra, vendéglátásra épültek vagy velük állnak szoros kapcsolatban.
Viszont, nem minden szektor omlott össze.
ÁFA csökkentés? Magyarországon?
Mi itt nyugdíjemeléssel harcolunk a vírus ellen, ez a hungarikum.
Egyáltalán nem rossz a helyzetünk. Magyarországon volt az egyik legalacsonyabb az elhalálozás/fertőzés és a kormány is mindent megtesz a válság mérséklésére.
Tudom, hogy mindenki retteg a válságtól, mert 2008 beleégett a tudatunkba. De nem kell félni. Most felelősségteljes, nemzeti kormányunk van. Nem a munka nélküli alapjövedelemre építenek, hanem hogy ösztönözzék a munkakedvet. Elengedték pl a járuléékokat meg az adósságot sem kell fizetni.
"Eddig azt gondoltam, ide a politika kategóriába alapvetően az otthonülő unatkozó szobafestő mázolók írják ki "
Miért is? állítólag ők rohadt jól keresnek.
Kerdezo, lehet megfogsz lepodni, de az orszag nem csak Budapestbol all!
Sőt nem mindenki olyan jol kepzett, mint te...
Ennyit az egyetemen szerzett empatikus adottsagaidrol...
"Igen, omlottak össze szektorok, amik a turizmusra, vendéglátásra épültek vagy velük állnak szoros kapcsolatban."
Meg az autóipar, ami egy teljes beszállítói láncot lát el kohászattól kezdve elektronikáig...
Azt értsük meg, hogy egy válság nem 3 nap alatt fejti ki a hatását. Lesznek itt Decemberre bajok, majd meglátod...
A válság az nem most volt ebben a három hónapban,az ezután jön.
Ez az egyik,a másik,hogy Budapest az az egész ország szerinted ?
Attól mert fiatal vagy,nem kell egy kő alatt élned ,nyugodtan tájékozódhatsz ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!