Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért tűrjük mindezt?

Miért tűrjük mindezt?

Figyelt kérdés

Már látom mekkora lavinát indítok el ezzel, de csak megkell kérdeznem. Miért tűrjük, hogy a FIDESZ így kizsigereljen minket? Miért nem lehet tömegesen felkelni ellenük? Még ha nem is vérontásról van szó, nem forradalomról, de legalább több tízezres, százezres tömegtüntetésről.

Oké, oké, most ne jöjjön senki a koronavírussal, nyilván nem most akarom lázítani a népet. De a járvány előtt sem nagyon mozdultunk meg magunkért, vagy kifulladtak az akciók, egy-két kivételt leszámítva (az internet adó elleni tüntetés, pl), de miért nem tudjuk ezt többször megtenni?

A gazdagabbak egyre gazdagabba, a szegényebbek...ha nem is szegényebbek, de maradnak ott ahol vannak. Nyomorban él a legtöbb ember, rossz irányba megy az ország és csak rosszabb lesz. A közpénz a FIDESZ magánvagyona lett, kényükre-kedvükre módosítgatják az alkotmányt, az oktatás és egészségügy az összeomlás szélén.

FIDESZ-es válaszok 3...2...1...

2020. ápr. 6. 14:42
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
30%
Azért nem lehet felkelni tömegesen, mert a tömeg nagy része támogatja őket. Ti meg csak a hangos kisebbség vagytok.
2020. ápr. 6. 14:43
 2/30 A kérdező kommentje:

2.5 millió FIDESZ-es van az országban. Ugyanennyi szavazóval kikaptak 2006-ban mint a fene. Ergo semmivel sem népszerűbb a FIDESZ, csak a baloldal (Gyurcsány, Bajnai-Oszkó) úgy tacsra vágta a saját hitelességét mint a húzat, ez a probléma.

De én most nem arról beszélek, hogy szavazzunk más pártra. Konkrétan nyomásgyakorlásra gondolok. Tüntetéssel, vagy akár keményebb eszközökkel...

2020. ápr. 6. 14:46
 3/30 anonim ***** válasza:
79%

1. :DDDDDDDDDDDDDDDD

VÁLASZTÁSRA JOGOSULTAK SZÁMA ÖSSZESEN: 8 312 264 fő

Párt Fidesz–KDNP

Listás szavazat 2 824 206

vö. "többség", "kétharmad"

A kikezdhetetlen fideszlogika mindig megcsillan.

2020. ápr. 6. 14:48
 4/30 anonim ***** válasza:
25%
Amúgy nincs semmilyen lavina. Egy normális, átlag ember örül annak, ha más embernek jó, tehát hogy kapnak egy kis pénzt a nyugdíjasok. Csak néhány irigy, végtelenül frusztrált elmebeteg sipákol emiatt. Ezért mondtam, hogy ti vagytok a hangos kisebbség. Láttad pár elmebeteg ezzel kapcsolatos kérdését, és egyből azt hiszed, hogy ti vagytok a többség, meg hogy itt valami lavina indult el. Nem indult el semmi, csak te képzeled.
2020. ápr. 6. 14:49
 5/30 A kérdező kommentje:

Arra fel írom ezt, hogy kisebbségben lennének a nem FIDESZ-esek. Nem hiszem. Ez is a baloldal hitelességéhez köthető talán? Ha lenne egy hiteles ellenzéki párt, könnyebben vonulnának utcára az emberek?

Ezt viszont a sikeres tömegtüntetések megcáfolják.

2020. ápr. 6. 14:50
 6/30 anonim ***** válasza:
14%

Aki nem megy el szavazni, az egyetért a végeredménnyel, bármi is legyen az. Tehát őket a fideszhez kell számolni.

2020. ápr. 6. 14:50
 7/30 anonim ***** válasza:
62%

“Aki nem megy el szavazni, az egyetért a végeredménnyel, bármi is legyen az. Tehát őket a fideszhez kell számolni.”

😄😄😄😄😄😄 jajjjj, hallod, nektek tartanak oktatást, vagy magatoktól vagytok ilyen okosak?:DD

2020. ápr. 6. 15:03
 8/30 anonim ***** válasza:
22%
Én soha nem szavaztam életemben,de lehet legközelebb fogok.És a Fideszre fogok.Tudod miért ? Orbánt látom annak aki helyes döntéseket hoz.Sok esetben.Az hogy a lóvét elrakja magának,minden más politikus ugyanúgy elrakta volna.Szerinted ha a Jobbik lenne hatalmon,nem ezt csinálná? A Fidesz már legalább tele van lóvéval,annyira talán nem kapzsi,és tud normálisan működni,hogy ne veszítsék el a szimpátiát.Minden más párt rosszabb lenne ennél,mert mindegyik pénzéhes.
2020. ápr. 6. 15:04
 9/30 anonim ***** válasza:
70%

Ha pedig nem számoljuk hozzá a fideszhez, akkor úgy kell rájuk tekinteni, mintha nem is léteznének. Tehát őrült dolog felhozni őket, amikor a szavazatokat arányáról beszélünk. Azokkal kell csak számolni, akik elmentek és érvényes szavazatot adtak le.

2020. ápr. 6. 15:04
 10/30 A kérdező kommentje:

#4-es te nagyon elvagy varázsolva, vagy én nem értek valamit.

Én pont arról beszélek, hogy többet kellene adni az olyan embereknek, akik nyomorognak, mint pl a nyugdíjasok. Ha visszaolvasnád, amit kiírtam és értelmeznéd, akkor talán leesett volna. Dehogy sajnálom én a nyugdíjasoktól azt a kis pénzt! Éppen ellenkezőleg: ennél sokkal többet kellene adni.

És amúgy is, ha már szóba hoztad ezt a nyugdíj emelést, nézzük már meg ezt egy kicsit alaposabban:

Mindegy nyugdíjas kap egy kis emelést. Az is aki nyomorog, meg az is akinek kiemelkedően magas összeg jár. Ergo, ahelyett, hogy csökkenteni az igazságtalanságot, a nyugdíjak közötti különbségeket, még rá is tesz egy lapáttal. Egy igen költséges szavazatvásárlás.

Másodszor: mekkora is ez az emelés? Plusz egy heti nyugdíj, 2021-ben, aztán 2022-ben, 23-ban s 24-ben. Kevés. És lassú is. De ami igazán lényeges, azt összefoglaltam az első pontban. De azt már látom barátom, hogy melyik táborhoz tartozol.

2020. ápr. 6. 15:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!