Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Helyesen rendelte el ezt a...

Helyesen rendelte el ezt a Fidesz?

Figyelt kérdés

Csak akkor lehet koronafertőzésnek regisztrálni a halál okot, ha a fertőzéssel együtt semmilyen egyéb életet veszélyeztető betegsége nincs egy embernek.

[link]

Ez nem trükközés amivel nagyon nagyot lehet a statisztikán javítani?

2020. márc. 28. 08:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
30%

Kérdező, mi ebben a trükközés?

MINDEN esetben a halott vizsgálatakor van az alapbetegség és van olyan mai teljesen lényegtelen állapot az elhunyt kórtörténetében és van ami a "Kísérő betegségek vagy állapotok, melyek az alapbetegségtől függetlenek, de hozzájárulhattak a halálához".

Ha egy balesetben valaki meghal, akkor alapvetően a halála oka az elvérzés. Lényegtelen hogy közben tüdőbeteg volt, mert semmilyen szerepet nem játszott a halálában - ellenben az idézett kategóriába tartozik ha vérzékenységben szenvedett, mert ha nincs ez a betegsége, akkor lehet hogy nem vérzik el mielőtt műtőbe kerülhetett volna. De ettől még nem a vérzékenységbe halt bele hanem a balesetbe. nem írhatja rá az orvos a papírjára, hogy belehalt a vérzékenységbe, mert attól 100 évig élhetett volna ha nincs a baleset.

Semmit nem próbálnak meg eltüntetni, pontosan ott lesz az hogy a halálozásnál kimutatott covid-19 fertőzés volt.

Egyszerűen SZÁMODRA fontos hogy kiderüljön, nem a vírus öl önmagában. Mert ha így lenne akkor azonnal olyan karantént kellene elrendelni, mint egy ebola vírus esetében.

2020. márc. 28. 10:48
 12/16 anonim ***** válasza:
23%
Igen? Eddig az összes hallottnál volt egyéb betegség amit kommunikáltak is ergo beleszámolták őket...vagy nem?
2020. márc. 28. 11:55
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Beleszámolják őket, de a papírra nem az kerül, hogy az az elsődleges halálok. A tájékoztatáson is elmondják, hogy koronavírus áldozata, de az csak lökött még egyet rajta, mert már úgyis félholt volt.
2020. márc. 28. 19:14
 14/16 Salx Narval ***** válasza:
0%
Nehéz ezt így meghatározni. Ha teszem azt én szívbeteg vagyok ami kezelt állapotban elfogadható életminőséget biztosít számomra de egy bizonyos fertőzés hatására kritikus szint alá esik a működése akkor melyik állapot okolható? Szerintem mindkettő, mert külön-külön talán mindegyiket túlélhettem volna. Én minden esetre fontosnak tartanám az ilyen eseteket is nyilvánosságra hozni, már csak azért is, hogy az érintett emberek jobban vigyázzanak.
2020. márc. 29. 04:44
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

#14 MINDEN esetet nyilvánosságra hoznak - eddig az összes haláleset aminél a koronavírus fertőzés kimutatható volt az ilyen volt nálunk.

Ez nem a vírus politikai megítélése vagy bármiféle eltitkolása, egész egyszerűen egy orvosi kérdés. Eddig is ha egy influenza fertőzés szövődménye miatt halt meg valaki, akkor sem azt mondták róla hogy az influenzában halt meg - hanem az influenza vírus miatt kialakult tüdőgyulladásban. De soha nem hallgatták el hogy az influenza volt az ami ezt kialakította.

Egyszerűen különbséget kell tenni aközött, hogy maga a vírus az ami öl, mint a malária vagy ebola, vagy egy kialakult szövődményt, legyengült állapotot nem tud a szervezet leküzdeni, mert van alap betegsége - és abba hal bele. Az általad említett szívbetegség esetén nem a koronavírusba hal bele a beteg, hanem a szíve mondja fel a szolgálatot. A halált elősegítő fertőzés a koronavírus, nem a halál első számú oka - hiszen nem okoz mindenkinél szívleállást.

Egyszerűen el kell különíteni az okokat ahhoz hogy érdemben tudják kezelni a betegséget. Teljesen másképpen kell viselkedni egy olyan fertőzésnél, mint az említett ebola is, ami önmagában öli meg a fertőzöttek 60-70%-t, vagy egy ilyen járványnál, ahol a többség szinte észre sem veszi a fertőzést és emiatt tud annyira terjedni és megölni azokat akik viszont sokkal kevésbé tudják legyőzni.

2020. márc. 29. 10:57
 16/16 Salx Narval ***** válasza:
23%
Igen én is több esetben hallottam már, hogy megemlítették konkrétan az alapbetegséget. Azzal sincs problémám, hogy külön kezelik csak jó volna ha ezt nyomon lehetne követni és nem csak annyit közölnének, hogy volt alapbetegsége az elhunytnak. Jó volna tudni minden esetben az érintettek haláláért felelős alapbetegségeket. A világért sem politikai okok miatt érdekelne. Nyugodjanak békében.
2020. márc. 29. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!