Sos! Segítség! Holnap itt a választások, de fogalmam sincs kire szavazzak! Mit tegyek?
Az első szavazás, de a szüleim semmit nem meséltek nekem a pártokról!
18/f
Ne menj el szavazni!
Vagy menj el de csak hogy megnézd milyen a szavazás és ne szavazz érvényesen.
Ha most jut eszedbe az egész, akkor azt jelenti hogy fogalmad sincsen semmiről. Ez nem totó, nem lehet vaktában behúzni az X-t, hátha nyersz.
Idegenektől ne fogadj el tanácsot arról, hogy kire szavazz, mert nem tudnak sem rólad sem az ottani jelöltekről semmit.
Vagy bízz meg a szüleidben hogy ők kire szavaznak és szavazz te is arra a jelöltre - vagy állj neki most és olvasgasd végig a wikipédián a pártok oldalait meg az elmúlt választásokat és a kormányzati ciklusokat.
De akkor sem a pártokra kell most első sorban szavaznod - hanem jelöltekre, akik helyben ismert emberek. Az önkormányzatot fogjuk megválasztani most és nem a parlamentet.
De ha nem akarsz aludni akkor a számítógépes játékok helyett kezdhetsz hasznosabbat olvasni:
és semmiképpen ne hagyd ki a gyöngyöt a torta tetejéről:
Őszödi beszéd. https://www.youtube.com/watch?v=SQkl87o1JfE
Rendőrterror 2006: https://www.youtube.com/watch?v=neVi1cfUAdE
Szép álmokat!
Nem akartak befolyásolni a szüleid, van ilyen 😃
Így inkább ne is nézd a pártokat egyelőre, hiszen most nem ilyen témában választunk elsősorban, hiszen önkormányzati választások jönnek. Tehát az embert magát nézd! Mit tett, mit ígér, mennyire tudja betartani?
Nem tudom hol szavazol, de valasztas.hu oldalon rákereshetsz a településedre, hogy ki akar nálatok polgármester lenni, ki indul a te választókörzetedben.
Tehát nem csak polgármestereket választunk, hanem a közgyűlésbe is küldünk embereket, akik elsősorban egy kisebb településrészért felelnek, és ötleteket adnak majd a polgármesternek-önkormányzatnak, tehát a közvetlen környezeted problémáinak megoldásában, lehetőségei kiaknázásában játszik közre az egyéni választókerületi jelölted.
Míg a polgármester az egész települést irányítja majd (nem a tábláig, hanem a közigazgatási határig).
Illetve megyei szarságot is választunk, amiről én sem tudom, hogy mi 😃
Budapesten pedig főpolgármestert is választanak emellett. Tehát ott szavazhatsz az EVK jelöltedre, a kerület polgármeserére, és a főpolgármesterre is.
Szerintem egy délelőtt alatt is lehet dönteni. Általában nem arról, hogy ki a jó, hanem ki a kevésbé rossz... 😃 és ha jelzed, hogy első szavazó vagy, akkor kapsz majd valami kis szutyi emlékeztetőt. Én hűtőmágnest kaptam 😁
Google a barátod, szóval utána tudsz olvasni bárminek. Általában facebookon pedig fent az egész kampány, sőt akár kérdezni is tudsz tőlük ott, vagy telefonálhatsz is, hiszen a jelöltek többsége is csak egyszerű ember 🙂 honlapon a többségnek van programja, ahol kiemelik a prioritásokat (ezeket nyilván nagyfokú fenntartásokkal kell kezelni). Szóval kutass-keress, és dönts belátásod szerint a településed következő 5 évének sorsáról! 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!