Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Ha kivonnánk a pénzt a világ...

Ha kivonnánk a pénzt a világ minden részéről eredményes lenne az "én kis világom"?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy lennének állomások ahová mindenki bevinne mindent amit legyárt.Lennének akik a földön dolgoznak és akik a ruháért meg a többi dologért felelősek.(Minden lehetséges dolgot gépesíteni)És hetenként váltanák egymást.Fejadagba lennének rendezve, mivel mindenkinek lenne munkája.(ugye a földeken)Ha kellene valami mondjuk egy "M"-es póló akkor írnál egy kérvényt és ha lenne raktáron akkor elpostáznák, ha nem akkor megírnák hogy mikor küldik.Mégvalami,a munkát gép "sorsolná" ki szóval nemlenne korrupció sem.Ha valakit lopáson vagy máson kapnak akkor kivonják a rendszerből,ezáltal nem kapna ételt.
2010. júl. 14. 22:44
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

01:34

"Ezt e kérdést én is feltettem már egyszer hogy mi lesz ha gépek termelnek helyettünk"

Gépek sohasem termelnek HELYETTÜNK. Az ember termel gépek SEGÍTSÉGÉVEL. A gép termelőeszköz. Az ember dolgozik, termelőeszközök (kalapács, csavarhúzó, robot, gyári gépsor...) segítségével.

Mármost valakiben felmerülhet a kérdés, hogy ha a termelés erőteljesen gépesítve van és mondjuk 90%-kal kevesebb emberi munkaerőre van szükség, mint most, akkor mi van. A válasz az, hogy folytatódni fog az, ami már vagy 200 éve folyamatosan történik: egyre később kezd az ember dolgozni (a parasztgyerek 6 évesen kezdte a munkát, egy mai fiatal akár 25-28 évesen), előbb megy nyugdíjba (a parasztoknál nem volt nyugdíj, ma az emberek az életük utolsó 15-20 vagy akár 30 évét nyugdíjban töltik), a munkaidő csökken (régen nem volt vakáció, 6 napos munkahét volt, a 19. században 10-11 órás munkaidő - ma Hollandiában, Franciaországban stb. már csak 25-30 óra a heti átlagos munkaidő és az éves vakáció 1,5-2 hónap).

Tehát sok ember dolgozik, de egyre kevesebbet. Valószínűleg ez folytatódik később is.

2010. júl. 16. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!