Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Ha kivonnánk a pénzt a világ...

Ha kivonnánk a pénzt a világ minden részéről eredményes lenne az "én kis világom"?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy lennének állomások ahová mindenki bevinne mindent amit legyárt.Lennének akik a földön dolgoznak és akik a ruháért meg a többi dologért felelősek.(Minden lehetséges dolgot gépesíteni)És hetenként váltanák egymást.Fejadagba lennének rendezve, mivel mindenkinek lenne munkája.(ugye a földeken)Ha kellene valami mondjuk egy "M"-es póló akkor írnál egy kérvényt és ha lenne raktáron akkor elpostáznák, ha nem akkor megírnák hogy mikor küldik.Mégvalami,a munkát gép "sorsolná" ki szóval nemlenne korrupció sem.Ha valakit lopáson vagy máson kapnak akkor kivonják a rendszerből,ezáltal nem kapna ételt.
2010. júl. 14. 22:44
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

"Ha valakit lopáson vagy máson kapnak akkor kivonják a rendszerből,ezáltal nem kapna ételt."

Ki vonná ki? Lenne valami főnök? Azok úgyse bírnák megállni, hogy ne lopkodjanak. Sajnos ilyen az emberi természet, ezen nem tudsz változtatni.

2010. júl. 14. 22:52
 2/21 anonim ***** válasza:
71%
Te most feltaláltad a kommunizmust?
2010. júl. 14. 22:53
 3/21 anonim ***** válasza:
28%
Am szerintem jobb lenne ha a jelenlegi szabadpiac elvű rendszeren keresztül fejlődne a világ odáig, hogy szinte az összes munkát gépek végezzék, és az embereknek persze javuljon az életkörülményük, és könnyebb munkáik legyenek..
2010. júl. 14. 23:01
 4/21 anonim ***** válasza:

Működésképtelen. Nagyon hajaz a kommunista rendszerre.

Állomás ahova mindenki beviszi amit legyárt - valami hasonlóval próbálkoztak már régebben. Te is tudod, hogy sokan nem vitték be... Aztán meg jelentgették fel gymást a szomszédok. Csak őszintén: az a munkád, hogy disznókat nevelsz + van nagy családod is. Tudod, hogy ha azon az adagon felül ami jár neked, megtartasz még 1-2 malacot, akkor egész télen ehettek mindenféle husikat, különben jobban be kellene osztani. Mit teszel? Megtartod a gyerekeidnek, vagy olyanoknak adod, akiket nem ismersz. De ha te be is teszed, hányan követik a példád? Értem, aki nem követi a szabályokat büntessük meg.

Kell egy póló, írj kérvényt... Nagyszüleim mindig emlegették, hogy milyen jó gyorsan megkapták azt a trabantot miután beadták a kérvényt. fél év volt talán...

2010. júl. 14. 23:02
 5/21 anonim ***** válasza:
Ez nem hajaz, hanem az! Amit itt leír az a kommunizmus. Márpedig ezt még senkinek sem sikerült megvalósítani.
2010. júl. 14. 23:06
 6/21 anonim ***** válasza:

sajnos ez a kommunizmus szép, ámde megvalósíthatatlan ideálja.

természetesen nagyon jól hangzik, de nem igazán lehetne megvalósítani, elsősorban az emberi természet miatt.

2010. júl. 14. 23:11
 7/21 anonim ***** válasza:
ja és ajánlom figyelmedbe Scott Westerfeld: Csúfak című könyvét, abból megláthatnád az ideális világ hátrányait..
2010. júl. 14. 23:13
 8/21 anonim ***** válasza:

igazatok van. elismerem, ez tényleg az.

de most, hogy újra elolvastam. Mi az hogy a munkát gép sorsolja ki? Ha mondjuk én orvos vagyok, köszönöm szépen, de nem szeretnék egy raktárban leveleket írogatni, hogy holnap már lesz piros póló is.

Ja és akit kivonsz a rendszerből, az tuti lopni fog újra, mivel elvágod minden "normális" kenyérszerzési lehetőségtől. Esetleg szállíthatod munkatáborba...

2010. júl. 14. 23:14
 9/21 anonim ***** válasza:
A kapzsiságot és az irigységet nem tudod kiirtani az emberekből.
2010. júl. 14. 23:23
 10/21 A kérdező kommentje:

1. válaszoló

Az ellenőr bevinné a gépbe az adatait aki letiltaná a kártyályát amivel ételt szerez.

"Működésképtelen. Nagyon hajaz a kommunista rendszerre.

Állomás ahova mindenki beviszi amit legyárt - valami hasonlóval próbálkoztak már régebben. Te is tudod, hogy sokan nem vitték be... Aztán meg jelentgették fel gymást a szomszédok. Csak őszintén: az a munkád, hogy disznókat nevelsz + van nagy családod is. Tudod, hogy ha azon az adagon felül ami jár neked, megtartasz még 1-2 malacot, akkor egész télen ehettek mindenféle husikat, különben jobban be kellene osztani. Mit teszel? Megtartod a gyerekeidnek, vagy olyanoknak adod, akiket nem ismersz. De ha te be is teszed, hányan követik a példád? "

Nem erről van szó.Mindenki bevinné,mert tudná, hogy ha étele lenne is ruhálya,autója nem biztos.

"de most, hogy újra elolvastam. Mi az hogy a munkát gép sorsolja ki? Ha mondjuk én orvos vagyok, köszönöm szépen, de nem szeretnék egy raktárban leveleket írogatni, hogy holnap már lesz piros póló is.

Ja és akit kivonsz a rendszerből, az tuti lopni fog újra, mivel elvágod minden "normális" kenyérszerzési lehetőségtől."

Ha orvos vagy akkor olyan munkát ad,ami neked is jó,persze attólmég néha igenis fizikai munkát is kéne végezned.Lopni nem lehetséges,mivel nem tud belépni egy városba sem.Se ételt nem szerezhet,mert mire a malomban kenyeret csinál elviszik a rendőrök.

2010. júl. 14. 23:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!