Itthon miért van ennyi alkoholista, elhízott, gyógyszerfüggő?
Szerinted mennyi az alkesz itthon, számokban.
Közlöm, hogy szemcsepp függő, meg irspray függő több van az országban.
Hogy ki miért, az változó. A saját helyzetemet le tudom írni:
Én egyik se vagyok. Családi hátterem jónak mondható, szüleim értelmiségiek, vannak problémák, de megvagyunk... Anyagilag az átlagosnál jobb színvonalon vagyunk, de Daciánk van, nem Renault-nk vagy Volkswagenünk. Nem vagyunk felsőosztály.
Nem dohányzom, mert drága, büdös és rákkeltő. Mi értelme?
Nem iszom alkoholt se, én jól tudom érezni magam nélküle is. Sőt!
Gyógyszerekből csak a szükségeseket szedem, amikor kell.
Igyekszem sportolni, mozogni, minden nap vmit munka mellett is. És figyelek a kajára is (nem nagyon eszem cukrozott dolgokat pl).
Viszont nekem is vannak súlyos magánéleti problémáim, de a fentiek szerintem nem segítenének, csak rontanának a helyzetemen...
A családi háttér nagyon meghatározó az biztos! (Nem feltétlenül az anyagi, hanem a "minta"...)
17-es
Edzeni otthon is lehet,én is itthon szoktam.
Nem ezen múlik szerintem.
Nyilván ha versenyszerűen szeretnél,akkor terem,de csak hobbi szinten otthon is kialakítható egy kisebb edzőterem,edzősarok.
Inkább idő-és energiahiány.
Zacher doktor szintén mondja, hogy sok az orrspray és szemcsepp, gyógyszer függő, sőt tévésorozat és munka függőségről is beszél. De egyikkel sem bagatelizálja a másikat. Nem állítja, hogy azért, mert más függők is vannak, attól az alkohol függőség és a zúg főzések után a pálinkának nevezett, gumicsizma és cukor oldatából előállított moonshine löttyök nem okoznak külső kárt, függőséget, betegséget. Sőt a leginkább a kínai ipart szidja a "bio" drogok miatt.
De! Nincs értelme lekicsinyíteni az egyik problémát másik probléma emlegetésével. (ez meglehetősen neomarxista és szándékosan hibás érvelésrendszert használó szokás).
Az egy külön probléma,ha valaki ilyen kis élettéren él.
Minek vállalt gyereket ilyen helyzetbe?
Saját szoba minden embernek alapvető lenne.
23#-ashoz csatlakozom. A minta nagyon fontos. Persze, mindig "jönnek a nekem több olyan ismerősöm is van..." kommentek, de senki nem mondta, hogy mindenkinél egyértelműen eldől, hogy ilyen lesz-e, csak mert a szüleit látta. Ez akár el is rettentheti. Statisztikailag viszont, az alkoholizmus, stb gyakoribb, ha a szülők, nagyszülők is azok voltak. Pont. Szerintem, mindenki érti, aki tanult már statisztikát. Az sosem egyértelmű hozzárendeléseket jelent.
Én meg tudok olyat, akinek az apja nagy piás volt, de ő fiatalon meghalt, mert nem bírta úgy mint az öreg, aki vagy 100 évig élt. Pedig az alkoholisták nem szoktak olyan sokáig élni, de akad ilyen is 1-2. Nem fogom azt mondani, hogy akkor tehát piáljunk, mert semmilyen összefüggés nincs a hosszú élet és a szeszszeretet között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!