Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Itthon miért van ennyi alkohol...

Itthon miért van ennyi alkoholista, elhízott, gyógyszerfüggő?

Figyelt kérdés
Miért nem lehet minőségi ételeket enni és sportolni?

2019. júl. 18. 21:08
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
0%

Szerinted mennyi az alkesz itthon, számokban.

Közlöm, hogy szemcsepp függő, meg irspray függő több van az országban.

2019. júl. 19. 09:03
 22/30 anonim ***** válasza:
56%
#21 Rengeteg zug alkesz is van,a kikről csak a közvetlen környezetük, a családtagjai tudják, hogy az. De amúgy rengeteg alkesz van, ha nem hiszed kérdezd meg a Zacher Gábort.
2019. júl. 19. 11:56
 23/30 anonim ***** válasza:
58%

Hogy ki miért, az változó. A saját helyzetemet le tudom írni:

Én egyik se vagyok. Családi hátterem jónak mondható, szüleim értelmiségiek, vannak problémák, de megvagyunk... Anyagilag az átlagosnál jobb színvonalon vagyunk, de Daciánk van, nem Renault-nk vagy Volkswagenünk. Nem vagyunk felsőosztály.

Nem dohányzom, mert drága, büdös és rákkeltő. Mi értelme?

Nem iszom alkoholt se, én jól tudom érezni magam nélküle is. Sőt!

Gyógyszerekből csak a szükségeseket szedem, amikor kell.

Igyekszem sportolni, mozogni, minden nap vmit munka mellett is. És figyelek a kajára is (nem nagyon eszem cukrozott dolgokat pl).

Viszont nekem is vannak súlyos magánéleti problémáim, de a fentiek szerintem nem segítenének, csak rontanának a helyzetemen...

A családi háttér nagyon meghatározó az biztos! (Nem feltétlenül az anyagi, hanem a "minta"...)

2019. júl. 19. 13:48
 24/30 anonim ***** válasza:
0%
Ismerek több olyat, akik full alkesz családból lettek sikeresek, távolabb kell nézni a családi mintánál. Ők általában ha problémáik támadnak, olyan megoldást találnak, amit nem kell megismételni, mert a probléma ténylegesen a múlté lesz. Különösebben nem komplikált.
2019. júl. 19. 14:51
 25/30 anonim ***** válasza:
23%
A gyógyszerfüggőség is elterjedt a nők körében főleg. Sok nő táskájában ott lapulnak az ún. "leszarom tabletták". Ha valamiért kicsit szoronganak, vesznek belőle párat és már minden szebbnek is látszik. Aztán persze szépen rászoknak és a pszichiáterek is ehhez asszisztálnak sajnos.
2019. júl. 19. 16:00
 26/30 anonim ***** válasza:
27%

17-es

Edzeni otthon is lehet,én is itthon szoktam.

Nem ezen múlik szerintem.

Nyilván ha versenyszerűen szeretnél,akkor terem,de csak hobbi szinten otthon is kialakítható egy kisebb edzőterem,edzősarok.

Inkább idő-és energiahiány.

2019. júl. 19. 17:28
 27/30 anonim ***** válasza:
0%

Zacher doktor szintén mondja, hogy sok az orrspray és szemcsepp, gyógyszer függő, sőt tévésorozat és munka függőségről is beszél. De egyikkel sem bagatelizálja a másikat. Nem állítja, hogy azért, mert más függők is vannak, attól az alkohol függőség és a zúg főzések után a pálinkának nevezett, gumicsizma és cukor oldatából előállított moonshine löttyök nem okoznak külső kárt, függőséget, betegséget. Sőt a leginkább a kínai ipart szidja a "bio" drogok miatt.

De! Nincs értelme lekicsinyíteni az egyik problémát másik probléma emlegetésével. (ez meglehetősen neomarxista és szándékosan hibás érvelésrendszert használó szokás).

2019. júl. 19. 17:44
 28/30 anonim ***** válasza:
#26 mindenre van kifogás, hogy miért ne legyen támogatva a mozgás. Igen. A 30 nm garzon, ahol 4en laknak pontosan elég másnak is arra, hogy otthoni edzőtermet alakítson ki. Sőt!
2019. júl. 19. 17:46
 29/30 anonim ***** válasza:
61%

Az egy külön probléma,ha valaki ilyen kis élettéren él.

Minek vállalt gyereket ilyen helyzetbe?

Saját szoba minden embernek alapvető lenne.

2019. júl. 19. 17:58
 30/30 anonim ***** válasza:
0%

23#-ashoz csatlakozom. A minta nagyon fontos. Persze, mindig "jönnek a nekem több olyan ismerősöm is van..." kommentek, de senki nem mondta, hogy mindenkinél egyértelműen eldől, hogy ilyen lesz-e, csak mert a szüleit látta. Ez akár el is rettentheti. Statisztikailag viszont, az alkoholizmus, stb gyakoribb, ha a szülők, nagyszülők is azok voltak. Pont. Szerintem, mindenki érti, aki tanult már statisztikát. Az sosem egyértelmű hozzárendeléseket jelent.

Én meg tudok olyat, akinek az apja nagy piás volt, de ő fiatalon meghalt, mert nem bírta úgy mint az öreg, aki vagy 100 évig élt. Pedig az alkoholisták nem szoktak olyan sokáig élni, de akad ilyen is 1-2. Nem fogom azt mondani, hogy akkor tehát piáljunk, mert semmilyen összefüggés nincs a hosszú élet és a szeszszeretet között.

2019. júl. 19. 19:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!