Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyaroknak miért nem jön...

A magyaroknak miért nem jön be ez a szaporodósdi, amit a kormány hirdet?

Figyelt kérdés

Az ideál az egész szaporodásra késztetés mögött az a nacionalizmus. Hogy ne kifele haljunk, hanem szaporodjunk és egyre nagyobb nemzet legyünk. Kis létszámmal nagyon nagy szerencsével lehet csak jelentős nemzetté válni (lásd Svájc), de Svájcnak azért óriási szerencse sorozata volt, mivel a 2 világháborúban nem csak független tudott maradni, de mindenki oda menekítette a pénzét és gazdagodott.

Tehát 1-2 ritka és véletlen kivételtől eltekintve azok az országok jelentősek, amelyek nagy létszámmal bírnak. És pont erre ösztönzi a fiatalokat a kormány, hogy sok-sok gyereket vállaljanak és legyünk nagy nemzet, nagy magyarok, nagy hazafiak, de a fiataloknak ez mégsem kell. A fiataloknak inkább a liberalizmus kell, mint a hazafiasság, a sok utód nemzése a hazának. Miért?

2019. júl. 18. 10:09
1 2 3 4
 31/34 mindentudó99 ***** válasza:
13%
Lehet egy nagy család9s nem tudja az 5 gyerekét egyetemre küldeni. De attól még élhetnek rendes életet és tanulhatnak mást. Birom hogy itt úgy van beállítva hogy akinek 3 vagy több gyereke van azok biztos éheznek . Nem járnak iskolába stb stb. A szülők elisszák a családi adót stb Biztos van ilyen is . De hogy nem ez az álltalános az is biztos. Aki nem vállal gyereket ilyenekkel nyugtatja magát. Hogy milyen helyesen döntött.
2019. júl. 18. 17:38
 32/34 anonim ***** válasza:

Nem ezt mondtam.

De az tény, hogy nem tartalak értelmesnek - lám azt sem sikerült megértened amit neked szántam.

2019. júl. 18. 18:09
 33/34 anonim ***** válasza:
100%

Több ilyen nagycsaládot ismerek.

Többnyire egyik gyereknek sincs felsőfokú végzettsége.

Főleg,ha közel egyidősek a gyerekek,lehetetlen lenne finanszírozni.

Pedig nem buták,de nem tanultak tovább.

Akárhogy szépíted a nagycsaládos gyerekek hátrányos helyzetűek,ugyanis minél több gyerek van,annál kisebb az egy főre jutó jövedelem a családban.

Ezen pedig nem sokat dob a családi pótlék.

2019. júl. 18. 18:15
 34/34 anonim ***** válasza:
0%

Ahogy mindentudó már írta is, te csak megpróbálod alátámasztani valamivel a döntésedet és mást okolni érte. Csak nem tudom miért ha szerinted nem baj ha valakinek nincsen gyereke vagy 1 gyereke van - akkor minek magyarázkodsz? A te döntésed, senkinek semmi köze hozzá, nem?

De ettől miért kell mást leszólnod? Azt hiszed azzal teszel jót a gyerekednek ha elkényezteted és anyagiakkal próbálsz neki mindent megadni. Tedd.

Csak tudd, hogy soha semmiért nem adtam volna a testvéreimet, sem külön szobáért, sem különtanárért, sem több utazásért, pedig nekem tényleg nem jutott sok gyerekkoromban.

te csak hiszed, hogy mennyi mindent megadsz a gyerekednek, holott pont olyanokat nem, amire valóban szüksége lenne - egy testvért, az együttlét örömét, olyan társat amit soha senki nem tud pótolni.

Azt hiszed az a jó a gyerekednek ha egykeként nő fel - tévedsz. De mint mondtam, ez a te döntésed. Mindenkinek annyi gyereke legyen amennyit szeretne.

Pont ezért befejezhetnéd a szövegelést és abbahagyhatnád hogy mások döntésébe szólsz bele, másokat szólsz le folyton, csak mert ők meg másképpen döntenek.

Nem, a 3 gyerekem egyike sem nélkülöz. Ahogy én se nélkülöztem, a párom sem, csak mert vannak testvéreink. Nem voltunk egyedül gyerekkorunkban. Nem voltunk magányosak, nem kellett pótlékokat keresnünk, nem kellett kicsiként sem társak után menni, valakit keresni.Abba kellene hagynod azt, hogy beleszólj mások döntésébe, hogy akarnak több gyereket vagy támogatják, hogy másnak is több gyereke lehessen. Egyszerűen lépj túl a témán, felejtsd el!

A fizetésed nem ettől függ, bármennyire is hiszed, hogy az állam dönthetne róla, a nyugdíjad azonban majd igen.

2019. júl. 18. 18:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!