Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyaroknak miért nem jön...

A magyaroknak miért nem jön be ez a szaporodósdi, amit a kormány hirdet?

Figyelt kérdés

Az ideál az egész szaporodásra késztetés mögött az a nacionalizmus. Hogy ne kifele haljunk, hanem szaporodjunk és egyre nagyobb nemzet legyünk. Kis létszámmal nagyon nagy szerencsével lehet csak jelentős nemzetté válni (lásd Svájc), de Svájcnak azért óriási szerencse sorozata volt, mivel a 2 világháborúban nem csak független tudott maradni, de mindenki oda menekítette a pénzét és gazdagodott.

Tehát 1-2 ritka és véletlen kivételtől eltekintve azok az országok jelentősek, amelyek nagy létszámmal bírnak. És pont erre ösztönzi a fiatalokat a kormány, hogy sok-sok gyereket vállaljanak és legyünk nagy nemzet, nagy magyarok, nagy hazafiak, de a fiataloknak ez mégsem kell. A fiataloknak inkább a liberalizmus kell, mint a hazafiasság, a sok utód nemzése a hazának. Miért?

2019. júl. 18. 10:09
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
59%

meg ugye költeni kéne oktatásra mint a skandinávok

nem kivonni a pénzt onnan

2019. júl. 18. 13:04
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

Azért,mert minél nagyobb egy ország lakossága,annál alacsonyabb az életszínvonal.

Lásd Kína,Oroszország.

Nem attól lesz sikeres egy nép,hogy sokan vannak,lásd Luxemburg.

2019. júl. 18. 13:12
 23/34 anonim ***** válasza:
59%

Szép tiszta lehet az agyad, annyira kimosták!

Közlöm veled, hogy nem azért nem vállalnak sok gyereket az emberek, mert liberálisak, hanem azért, mert a gyereket fel is kell ám nevelni. Ahhoz pedig idő, energia és pénz kell. És hiába adnak támogatásokat, ha a fizetések túl alacsonyak ahhoz, hogy normálisan eltarts három gyereket. Vagy még ha pénz lenne is elég, de mindkét szülőnek agyon kell dolgoznia magát hozzá, akkor meg nincs idő és energia, hogy a családdal foglalkozz.

A kormánynak meg nem azért kell a több gyerek, hogy "nőjön a nemzet", hanem azért, mert nem lesz aki kitermelje a mai 40 alatti korosztály nyugdíját.

Ki van ez találva: egészségügyre tojnak, hogy minél kevesebb idős ember legyen, akinek nyugdíjat kell fizetni. Az adókat úgy alakítják, hogy az intelligens, de nem gyerekgyáros fiatalokat külföldre kényszerítsék. Az oktatásra tojnak, hogy a következő generáció ne csak népes, de buta is legyen. Ennek megfelelően támogatják a gyárak idetelepítését, hogy a buta futószalag-droidoknak legyen munkája.

Eredmény: egy elbutult, robotoló ország, ahol még nyugdíjat se kell fizetni, mert senki nem él addig. Ők pedig megtarthatják a hatalmat és a pénzt.

Részemről nekem nem lesz gyerekem. Egyrészt nem volna rá elég energiám, másrészt túl sok a buta ember, akiktől én is szenvedek, a gyerekemet pedig nem tudnám megvédeni a sok hülyeségtől.

Egyébként is mindennel úgy vagyok, hogy valamit vagy jól, vagy sehogy. Gyereknevelést nem tudnám jól, így inkább nem is vállalok.

Másrészt nem érdekel a hazafiság, mert az ember az elért eredményeire legyen büszke, ne arra, honnan származik.

2019. júl. 18. 13:14
 24/34 anonim ***** válasza:
21%

#23 "Részemről nekem nem lesz gyerekem. Egyrészt nem volna rá elég energiám, másrészt túl sok a buta ember, akiktől én is szenvedek, a gyerekemet pedig nem tudnám megvédeni a sok hülyeségtől.

Egyébként is mindennel úgy vagyok, hogy valamit vagy jól, vagy sehogy. Gyereknevelést nem tudnám jól, így inkább nem is vállalok."

Neked ne is legyen gyereked, jó hogy te is belátod, hogy nem lennél rá alkalmas és csak a buta embereket szaporítanád vele.

A családtámogatások nem is neked szólnak. Az értelmeseknek, akik akarnak családot, gyereket és fel is akarják őket nevelni.

Legalább valamiben egyetértünk.

2019. júl. 18. 13:30
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

Két oka van:

1, Anyagi korlátok

A gyereknevelés sokba kerül. Kapásból nem árt egy saját lakás amit egyre nehezebb megvalósítani. Az eddigi támogatások inkább hitelek amik tovább drágították az eddig is magas ingatlanárakat. Nem is beszélve az olyan kiadásokról mint étkezés, oktatás, közlekedés, egészségügy. Sokan ezért nem mernek belevágni.

2, Hedonista, önző életfelfogás

Ez a Nyugaton kialakult trend a 80-as évektől Magyarországon is kezdett terjedni, aminek a lényege hogy élvezni akarják az életet. A gyereknevelés viszont sok idő és energia és nem kevés lemondással jár. Én úgy látom a kettő közül inkább ez a gyakoribb ok.

2019. júl. 18. 13:45
 26/34 mindentudó99 ***** válasza:
43%
#23 Százszor meg lett már cáfolva a sületlenséged. A németeknèl minden adott mégse vállalnak gyereket. Te egyszerűen pl kényelmi szempontból nem vállalsz gyereket vagy nincs párod. És alibiből ràfogod ezt másra . Ilyen egyszerű.
2019. júl. 18. 14:02
 27/34 mindentudó99 ***** válasza:
43%
#18 A magadfajta még az ösztönzés fogalmával sincs tisztába. Megnyugodhatsz téged nem ösztönöz senki. Sőt ha megkérhetlek véletlenül se szaporodj. Már megint valaki aki az ösztönzést úgy állítja be mintha pisztojjal kényszerítenék a gyerekvállalásra. Mire jó ilyet hazudni ?
2019. júl. 18. 14:07
 28/34 anonim ***** válasza:
71%
#24: Aha, tehát azok az értelmesek, akik akarnak gyereket, akik meg nem akarnak, azok buták. Ha ez csak a te véleményed lenne, akkor még megvonnám a vállam, oké egy idióta, nem foglalkozok vele, kár hogy ez a kormány álláspontja is.
2019. júl. 18. 15:28
 29/34 anonim ***** válasza:
76%

A fejlett nyugati országokban egyre inkább az egy gyerekes családmodell az elterjedt. Normális esetben a minőség a lényeg, nem a mennyiség. Nekünk pl egy gyerekünk van, külön szobája van, minden hónapban gyűjtünk neki pénzt külön számlán, jó suliba járhat, beleférnek a magánórák, a nyári táborok, a minőségi étkezés stb.. Ha 3 gyerekünk lenne mondjuk, akkor egészen biztosan mind egy szobában lenne (kamaszkent pedig jó lenne ha járna a privát szféra szerintem) és sokkal több dolog lenne, amit nem tudnánk megadni nekik.

Szerintem minden gyerek megérdemelné, hogy gondtalan gyermekkora legyen és bármi lehessen belőle. Nagyon rossz látni, amikor egy kamasz jó eszű, de a szülei anyagi helyzete miatt leérettségizni sem tud, nem hogy tovább tanulni.

A kormány is inkább biztosítana normális, kiszámítható jövőképet, élhető béreket, használható állami egészségügyet, oktatást.. Rögtön más lenne a szitu.

Hiába adnak most mondjuk 10 milliót nekünk, hogy vállaljuk még gyereket. Ok, elköltözni el tudnànk belőle nagyobb házba, meg lenne a külön szoba. De ugyanúgy szánalmas fizetésük lenne a párommal és ugyanúgy nem tudnánk tisztességesen felnevelni több gyereket. Hosszútávon ez többet számít szerintem. Nem tudom mennyibe fájt eddig a csok és a babaváró, de a nyakamat tenném rá hogyha helyette bérfejlesztésre költenek, akkor több "minőségi" gyerek születne. Mert lehet egy gazdagabb családban 1 gyerek több adót termel egész életében, mint egy szegény családban 3 gyerek összesen. Tényleg nem mindegy hosszú távon, hogy mit tud az ember biztosítani a gyerekeinek. Gyári munkásokkal és közmunkásokkal tele szülni az országot semmire nem vezet.

2019. júl. 18. 16:04
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

A kormánynak nem az a célja,hogy mindenkinek jó legyen,hanem,hogy legyen sok rabszolga,aki majd eltartja a pereputtyukat.

Én csak nevetni tudok az olyan ostobákon,akik állami támogatásért vállalnak gyereket.

A gyerekeket inkább sajnálni lehet,remélem az ilyeneket majd jó messzire el is kerülik öreg korukban,akik csak haszonszerzésből vállalták a gyereket.

És igen,ahogy előttem is írta valaki,a nagycsaládos gyerek eleve hátrányos helyzetű.

Minden szempontból.Sem az életében nem tudnak neki annyit adni,mint egy egykének,és az a csodálatos csókos házat is majd többed részre osztva öröklik meg,már megmarad.

2019. júl. 18. 16:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!