Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarokat miért nem zavarja...

A magyarokat miért nem zavarja, hogy ami pénzt az állam osztogat, az az ő adójukból van?

Figyelt kérdés
2019. júl. 10. 16:42
1 2 3
 11/28 mindentudó99 ***** válasza:
36%
Azért nem zavarja mert jó részük (te kerdező nem tartozol ide) feléri ésszel hogy ez az egész világon így megy nálunk miért menne másképp. Beszedik az adót majd abból van családi pótlék és kórházi ellátás. Stb
2019. júl. 10. 17:20
 12/28 A kérdező kommentje:

A skandináv népeket ne hasonlítsd a magyarokhoz, mert gyakorlatilag tűz és víz a két kultúra. Ami ott működik, az itt teljesen ellentétes hatást vált ki.

"Bárcsak osztogatnák... jelentős részét zsebre teszik!"

Az is osztogatás, csak a csójosok részére. A lényeg ugyanaz, mások pénzét osztogatják olyanoknak, akik azért semmit nem tettek.

2019. júl. 10. 17:32
 13/28 A kérdező kommentje:

mindentudó99

Vannak bőven olyan rendszerek, ahol piacgazdaság működik, a magyarországitól jelentősen minimálisabb adókkal és állami újraelosztással és vannak olyanok is, ahol annyi pénzt gombolnak le a lakosságról, mint nálunk, de ott jelentős és széleskörű szociális rendszer is társul a magas adókhoz, bár ez ritkább, mert nagyon fejlett és kulturált lakosság szükségeltetik hozzá.

Szóval nem kell a süketelés, ami itt van, az nagyon messze van a tökéletestől.

2019. júl. 10. 17:41
 14/28 A kérdező kommentje:

"Én magyar vagyok és anyagilag nagyon jól élek úgyhogy ne beszélj a másik nevében."

Igaz, a temérdek jobbágy mellett vannak azért köztetek Döbrögi-mentalitásúak is.

2019. júl. 10. 17:44
 15/28 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem mindenki tudja.

Gondolom a csokra, babaváróra és autotamogatasra gondolsz.

Szerintem nem fair, a társadalom igen pici részét érinti bármelyik is. Inkább forditanak a minimálbér emelesere, nyugdíj emelésre, járulék csökkentésre, bérlakàsokra stb.. Amit több ember igénybe tud venni.

Szerintem a lakástakarèk is jó dolog volt, kortól, nemtől, családi állapottól, anyagi helyzettől függetlenül bárki igénybe vehette az állami támogatást, ha rendesen fizetett (legalább) 4 évig. Több értelme lett volna azon belül kibővíteni az állami támogatást.

2019. júl. 10. 17:58
 16/28 anonim ***** válasza:
0%
Erre van csak igény.
2019. júl. 10. 18:31
 17/28 anonim ***** válasza:
74%

Egyetértek a kérdezővel, az a baj hogy kevesen látják át ezt pedig pofon egyszerű.

A kedvencem mikor tapsolnak meg éljeneznek hogy milyen igazságos meg jó fej Orbán hogy támogatja a családokat CSOK-kal meg hasonlókkal. Úgy beszélnek mintha Orbán erre a magánvagyonából áldozna. Rohadtul nem. Ő azt a pénzt adja oda a nagycsaládosoknak (abból is a gazdagabbjának, úgy mellesleg), amit én meg a szüleim meg a szomszédom meg a haverom meg a sarki zöldséges befizetünk. Magyarul MI, köznép fizetjük ki a családosok jólétét. Nem Orbán. Az nem az ő pénze. És én pl. mivel nincs gyerekem és egyedülálló vagyok, hiába adózok, nem nagyon látok ebből viszont semmit, mert csak egy szűk (amúgy is jómódú, rá nem szoruló) réteg kapja meg a támogatások részét.

Tehát egészen durva hogy ezek után itt éljenzik hogy milyen jó vezetőnk van. Mikor mi adózzuk le azt a pénzt (Európában a legtöbbet, úgy mellesleg). Döbbenet hogy sokan mennyire egyszerű összefüggéseket sem képesek átlátni. (Avagy nem akarnak?)

2019. júl. 10. 19:31
 18/28 anonim ***** válasza:
0%

hogy-hogy nem zavarja? pont ez a baj...a magyarok is azon a mentalitáson élnek, hogyha nekem nem jut, akkor nehogy már a másiknak jobb legyen, vegyük el tőle is.

itt vannak például az elektromos autókhoz járó kedvezmények. ingyenes parkolás, gépjárműadómentesség, ingyen közterületi töltés.

most ezek közül kezdenek elvenni, és akinek nincs, az helyesli...igen is fizessenek az áramért, nehogy már ingyen autózzanak...csak azért, mert neki drágán adják a benzint.

meg itt vannak a családtámogatások...egyedülállóként mi az már, hogy nekem semmi nem jut, csak az adót fizessem, na persze.

mi lenne a megoldás vagy a helyes gondolkodásmód?

felmérni azt, hogy te mire vagy képes, és azáltal milyen segítségre számíthatsz az államtól, a többi polgár adójának hozzájárulásából.

ha találsz ilyet, már mindjárt nem azon gondolkozol, hogy a te adódból csak másoknak jó, neked meg nem...

2019. júl. 10. 19:31
 19/28 mindentudó99 ***** válasza:
33%
#17 A te nyugdíjadat a mások által vállalt gyerekek fogják kitermelni. De kétlem hogy felfogod ezt egyáltalán. Úgy hogy nem igaz hogy minden a te adódból megy és nem kapsz vissza semmit. Akár be is fejezhetnéd az örökös siránkozást.
2019. júl. 10. 19:38
 20/28 anonim ***** válasza:
43%

"a magyarok is azon a mentalitáson élnek, hogyha nekem nem jut, akkor nehogy már a másiknak jobb legyen, vegyük el tőle is"

Engem nem az zavar speciel hogy másoknak jobb. Engem az zavar, hogy akinek már amúgy is nagyon jó, mindig annak lesz még jobb, akinek meg amúgy is szar, azt semmibe veszik.

Semmi problémám nem lenne vele, sőt örülnék neki, ha az állam a mélyszegényeket, rokkantakat, hajléktalanokat támogatná. Ehelyett kiket támogat? Mészárost, Tiborczot, meg a jólétben élő nagycsaládosokat. Igenis hadd háborodjak már fel azon, hogy a rekordmagas adómból se nem az országot építik (a stadionépítés még nem nevezhető annak), se nem pedig azokat pénzelik akik rászorulnának, hanem a vagyonos réteget hizlalják tovább. Ha szerinted ez normális akkor az a te bajod, a maradék vagyonodat is utald át Lőrincnek vagy valami tízgyerekes milliomosnak, biztos fognak neki örülni. Én valahogy nem annyira.

2019. júl. 10. 19:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!