A magyarokat miért nem zavarja, hogy ami pénzt az állam osztogat, az az ő adójukból van?
Mégis miből gondolod hogy lenne bármilyen más pénze is egy államnak, mint amit adóban befizettek neki?
Szerinted van olyan ország - az olajtermelőket kivéve - amiknek van másféle mérhető bevétele, mint az adók és járulékok?
Miért zavarna?
Ez legfeljebb csak a neoliberális burzsoáziát zavarja.Ez egy újabb neoliberális kérdés!
Ezt hívják állami újraelosztásnak, ha jól működik, mint egyes északi jóléti államokban, akkor nincs vele semmi baj.
A problémák ott kezdődnek, amikor pl. az úthálózat fenntartására, fejlesztésére beszedett adókat másra költik, pl stadionokra, kisvasutakra, látványberuházásokra, csok-ra...stb.
Az újraelosztás, azaz, hogy a beszedett adóból aztán családtámogatáson, stb-n keresztül vissza juttatnak pénzt az adófizetőknek, szükséges rossznak tekinthető, a társadalmi igazságosságot szolgálja, hogy a szegény családba születő gyerek se haljon éhen, és legalább elméletileg ugyan olyan esélye legyen egyetemre menni, és kitörni a szegénységből, mint a jómódú családba született gyereknek.
Az már egy másik kérdés, hogy a jelenlegi rendszer a nagy családi adókedvezménnyel, nem a legszegényebbeken segít a legtöbbet, hanem a középosztályon, mivel ők tudják igazán kihasználni ezt a támogatást.
Igazatok van, végülis kit zavar, hogy a 25 milliárdos vízes VB-t 176 milliárdból rendeztük meg. Az is kit zavar, hogy a 250 forintos kenyér holnaptól 2000 forintba kerül. Szerintem hordjunk húszezreseket a Kossuth térre és amikor már van belőlük egy 4 méter magas domb, akkor gyújtsuk meg az egészet.
A magyaroknak nem kell a jólét, ezt már számtalanszor bebizonyították.
"A magyaroknak nem kell a jólét, ezt már számtalanszor bebizonyították."
Én magyar vagyok és anyagilag nagyon jól élek úgyhogy ne beszélj a másik nevében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!