Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért jelent az problémát...

Miért jelent az problémát egyeseknek, hogy a kormány megfontoltságra akarja nevelni a fiatalokat, és szeretné ha minnél több gyermeket igazi családban nevelnének fel?

Figyelt kérdés
Nagyon sokan azért vannak felháborodva, mert a babaváró támogatást nem vehetik fel olyanok akik nincsenek férjnél, vagy pedig ha elválnak akkor a hitel kamattámogatása megszűnik, és mind két fél tovább visz a tartozásból. Egyrészt akik nincsenek férjnél, azok nem tudom hogyan gondolnak gyereket csinálni. Márpedig ez a támogatás fő célja, hogy gyerek szülessen a családba. A gyerek egészséges fejlődéséhez, kettő ember szükséges, egy anyuka meg egy apuka. A gyerek egészséges fejlődéséhez erre a kettő viselkedésmintára van szükség. Hogyha valami nem jól sülne el, esetleg egészségügyi okokból nem sikerülne gyereket csinálni ebben az esetben a kormány hagyott egy menekülő utat, ugyanis akkor is jár ez a támogatás, ha család örökbefogadott egy gyereket. Másrészt pedig már említettem, hogy egy gyereknek felelősségteljes férfi és női viselkedésmintára van szüksége. A fiatalokat ezért arra kell nevelni, hogy olyan párt válasszanak maguknak, akivel egy életet terveznek le élni. Egy olyan személlyel tervezzék a gyereket, aki egészséges családban nőtt fel, aki készen áll az apaságra/anyaságra, nincs semmilyen függősége. Nincs büntetett előélete, van munkája és van fix jövedelme. Ezzel a kormány a fiatalokat felelősségteljes magatartásra ösztönzi, és arra hogy csak akkor vállaljanak be gyereket, ha biztosak abban, hogy azzal a személlyel akarják le élni az életük, és tőle akarnak gyereket. Lesznek biztos negatív példák, amiből tanulhatnak a fiatalok!

2019. júl. 5. 14:20
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
77%
#35 de, speciel ez a kormány pontosan azzal egyenlő, maffia. Ugyan azt is csinálják. Beszedik a ~70%-os adót, majd adnak lyen kis alamizsnát mint a csók, hogy a birka azt higgye jól járt, pedig még annyira sem, mert durván elszálltak az ingatlanárak a csók miatt, így ma még esélytelenebb az ingatlanvásárlása a pároknak, de legalább még több hitelt kell felvenniük...
2019. júl. 7. 08:57
 52/61 A kérdező kommentje:
Ja mert te gondolod, hogy máshol nem ezt teszik. Szerinted miből fizetik a nyugdíjakat, miből fizetik az ország fejlesztését? Tudom a te adód, akkor abból nem lehet azokat támogatni, akik a legjobban rászorulnak vagxis a csaladokat!
2019. júl. 7. 09:29
 53/61 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem a CSOK miatt száltak el, hanem a kereslet miatt. Az ingatlanpiacnak meg össze kellet szednie magát. Most fognak mérséklődni az árak. Az elemzők szerint is.
2019. júl. 7. 09:30
 54/61 A kérdező kommentje:
Adentességről amit az anyák kapnak, de az apának is lehet igényelni, mi a véleményed?
2019. júl. 7. 09:31
 55/61 anonim ***** válasza:
83%

Úgysem fogunk meggyőzni annak az ellenkezőjéről, hogy a lehető legjobb dolog amit a kormány velünk tesz, de azért:

"Egyáltalán nem a CSOK miatt száltak el, hanem a kereslet miatt."

Persze hogy a kereslet miatt szálltak el az árak, és tudod mit csinál a CSOK? Keresletet generál, ott, ahol eddig nem volt.

Az pedig lehet, hogy nem véletlen, hogy sehol máshol a világon nem kapnak ennyi állami támogatást a családok. Tudom, hogy te csak a fiatal frissházas alsó-középosztálybeli, 5 gyereket akaró családok szemszögéből nézed az egészet, de államháztartási szinten olyan torzító hatása van a jövedelemelosztásra, annyira túlpörgeti most a gazdaságot, hogy hosszú távon mindenki szívni fog vele. Nyilván nem vagy közgazdász, úgyhogy egyszerűen csak higyj nekem.

Még valami: nyilván senki sem úgy házasodik, hogy majd egyszer el akar válni. De néha úgy alakul az élet, hogy megromlik a kapcsolat akármi miatt, és egyáltalán nem segíti elő a gyerek fejlődését, ha azt a mintát látja, hogy a szülei marják egymást, de a kamatmentesség miatt inkább szívnak egy rossz kapcsolatban. És ez egy olyan dolog, amit nem lehet előre látni, hát miért büntetnénk őket?

2019. júl. 7. 12:37
 56/61 A kérdező kommentje:

"Persze hogy a kereslet miatt szálltak el az árak, és tudod mit csinál a CSOK? Keresletet generál, ott, ahol eddig nem volt."

És ez pedig miben rossz? Ugyanezt teszi a béremelkedés, és az életszínvonal javulás is. Azt akarod, hogy csak azért, hogy ne nőjének az ingatlan árak, a családok nyomorogjanak? Ne szülessen elegendő gyermek? Komolyan felmerül bennem a kérdés, hogy nem szégyelled magad? Csak mert nem a kényed kedved szerint alakúl minden. De tudom ezt a proliknak nehéz felfogni.

"Az pedig lehet, hogy nem véletlen, hogy sehol máshol a világon nem kapnak ennyi állami támogatást a családok. Tudom, hogy te csak a fiatal frissházas alsó-középosztálybeli, 5 gyereket akaró családok szemszögéből nézed az egészet, de államháztartási szinten olyan torzító hatása van a jövedelemelosztásra, annyira túlpörgeti most a gazdaságot, hogy hosszú távon mindenki szívni fog vele. Nyilván nem vagy közgazdász, úgyhogy egyszerűen csak higyj nekem."

Ez pedig megint csak nem igaz, mert Orbán szigorú költségvetési politikát folytat, és erre már megvan a fedezet. Ennek a jele az is, hogy az államháztartási hiány csökkenni tudott, és az államadósság is. Ezt eredményezi a jó adópolitika, és az hogy egyre több pénze van az államnak, ami lehetővé teszi ezeket a kedvezményeket is.

"nyilván senki sem úgy házasodik, hogy majd egyszer el akar válni. De néha úgy alakul az élet, hogy megromlik a kapcsolat akármi miatt, és egyáltalán nem segíti elő a gyerek fejlődését, ha azt a mintát látja, hogy a szülei marják egymást, de a kamatmentesség miatt inkább szívnak egy rossz kapcsolatban. És ez egy olyan dolog, amit nem lehet előre látni, hát miért büntetnénk őket?"

Mert ketten vették fel a hitelt, és nem csak a saját szemszögéből kell nézni a dolgokat, hanem a gyermek szemszögéből is. Egy gyereknek szüksége van mind a kettő szülőre, az egészséges fejlődéséhez. Ezek csak azt teszik lehetővé, hogy valóban akkor váljanak el, ha már tényleg tarthatatlan a helyzet. Mielőtt gyerket vállal valaki, azelőtt bizonyosodjon meg, hogy a kapcsolatuk hosszútávon működni fog. Ehhez túl kell esni az első veszekedéseken is, és megtapasztalni hogy milyen melette az élet. És csak aztán gyermeket vállalni. Így nem fognak az első komolyabb vita után, elválni.

2019. júl. 7. 14:43
 57/61 A kérdező kommentje:
Ha a szankciók, a házastársaknak, elváltaknak vagyoni és szociális körülményeire is tekintettel aránytalanul súlyos terhet jelentene, akkor kedvezményeket kérhetnek. Például a kamattámogatást, nem egy összegben mell visszafizetni, ha nem születik gyerek.
2019. júl. 7. 15:14
 58/61 anonim válasza:
66%
Nem olvastam végig a kommenteket, viszont az ingatlan és albérlet árak még inkább az egekbe fognak emelkedni. Gyakorlatilag ezzel a támogatással csak kicsesznek az emberekkel. Örülök, hogy több éves megspórolt pénzem megint el fog értéktelenedni. Konkrétan csak egy helyben állok, hiába teszem félre minden hónapban szorgosan a pénzem. Marha nagy ötlet volt.
2019. júl. 18. 20:51
 59/61 anonim ***** válasza:

"Például a kamattámogatást, nem egy összegben mell visszafizetni, ha nem születik gyerek."

Tévedsz kérdező. A babavàró hitel esetén pont hogy 1 összegben kell visszafizetni az addigi kamatokat. Utána pedig piaci kamatozású lesz a hitel, amíg le nem jár. Pont ez a buktatója az egésznek, hogy sokan már a kamatok visszafizetését is újabb hitelből fogják megtenni.

De ha tegyük fel kapnak részletfizetési haladékot. Akkor is a korábbi 50 ezres törlesztő minimum a duplája lesz. Ez nem segítség sajnos.

2019. júl. 19. 07:02
 60/61 anonim ***** válasza:
77%
Én nem olvastam végig a kérdező problémáját, de míg itt versenyképes jövedelem nem lesz ami a magyar árakat figyelembe véve kb. 800-1 millió addig itt szaporodási kedv sem lesz. Ezzel a csövesfialó hitellel épppen semmit nem értek el.
2019. júl. 19. 14:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!