Az ellenzékiek miért a kormányt hibáztatják a kivándorlásért?
Tudod ha csendben maradtál volna, bölcs maradhattál volna.
Itt az internet, miért nem néztél utána mielőtt égeted magad?
2006-t remélem nem tartod válságos időszaknak, lévén nem is volt az, körülöttünk Európa országaiban szárnyalt a gazdaság. Nálunk ekkor 3,9 millióan dolgoztak, holott az ország lakosságának száma magasabb volt mint most. Most akkor megpróbálod megmagyarázni hogy az miért is nem volt kevesebb a mostaninál?
Én nem azért költöztem külföldre, mert elegem volt az alacsony bérekből.
Az oktatás, egészségügy szétverése inkább közre játszott. A kiépülő egypàrt rendszer szintén.
A folyamatos gyűlölet kampány (soros, migránsok, Brüsszel), ahelyett, hogy értelmes dolgokra költöttek volna. A médiumok központosítàsa, az àlhírek a köztévén stb.. sokkal jobban zavart, mint az alacsony bérek..
Tavaly a ceu elüldözése, most az mta szétverése..
A folyamatos sport és egyházi beruhàzàsok. Hogy öntik mindkettőbe az adónkat, akár külföldre is..
Ezernyi oka van, amiért a kormány a felelős.
Egyébként a magasabb béreket is meg lehetne oldani, ha normális kormány lenne. Nem lenne egyik napról a másikra 500 nettó
33# vagyok, véletlenül elküldtem. Szóval nem lehet egyik napról a másikra nyugati fizetéseket elérni, aki tanult közgazdaságtant, az tudja. De lehetne sok mindent tenni. Lásd Szlovákia vagy Románia is mennyit fejlődött az utóbbi években.
"
Én sokat voltam kórházban és semmit sem kaptam el."
És ez kit érdekel? Én legutóbb amikor magyar kórházban voltam, elkaptam egy fertőzést, majdnem belehaltam. Rohadtul nem vigasztalta volna a családom, hogy itt gyakorin valaki sosem kapott el fertőzést.
Mindent meg kéne tenni, hogy kielegítő legyen a takarítás és legyen elég fertőtlenítőszer a kórházakban.. Ez alap dolog lenne, amíg ez nem természetes, addig nem kéne milliàrdokat kivàgni retardált plakátokra.. Vagy felesleges hirdetésekre, századik fűtött stadionra..
#32 tehát 2006-ban 800 ezerrel többen dolgoztak mint ma? 800 ezerrel nagyobb volt a lakosság? Ráadásul akkor még nem számolták dolgozónak azt, aki egy éveb pár nap munkaviszonnyal dolgozott, vagy mert külföldön dolgozott.
Gondolkozzál mielőtt égeted magad elvtárs :D
Már megint nem figyeltél. Direkt égeted magad?
"A foglalkoztatottak száma ez év elején már 4,5 millió volt."
Ez volt a válaszomban amit kifogásoltál. Szerintem a 3,9 millió nem több, mint a 4,5. De lehet hogy te másféle matekot tanultál.
"Ez igaz. Máshol is nagy a kivándorlás tehát nem a Fidesz hibája."
Ha két ember a Föld két különböző pontján meghal, akkor mindenkettő ugyanamiatt az ok miatt halt meg? Nem, lehet, hogy az egyik természetes halált halt, míg a másikat leszúrták.
Akkor itt miért következtetsz ugyanarra az okra?
Nyugaton a népesség oda-visszaáramlik. Míg mondjuk Angliából egy ember Németországba költözik, addig egy német Angliába. És pont ezért tudunk különbséget tenni a két eset közt, míg ott elhagyják az országot, de másokat, hasonló képességekkel bevonzanak. Magyarországon erről szó sincs. Tőlünk a képzett munkaerő megy el, többnyire diplomások, míg akik jönnek, ah jönnek, azok a képzetlen képzi munkások.
Ebból pedig már kirajzolódik, hogy a kormány az oka ennek.
Te is pontosan jól tudod, hogy nem a nyugati elvándorlásról volt szó, hanem a körülöttünk levő és velünk hasonló közelmúltú, közép-kelet európai régióról.
Csak ilyenkor mindig próbálod kenegetni a sz*rt, mert ha a valóságot kellene beismerned, akkor azt kellene mondanod, hogy igen, ebben a régióban innen mentek el a legkevesebben az elmúlt években. Márpedig az, hogy tömegek vándoroltak ki a románoktól, lengyelektől, szlovákoktól és mindenhonnan ugyanoda, az nem a fidesz hibája - hanem a nyugati bérek vonzóereje.
De ismét megkérdezem - tudom feleslegesen.
Ha azért léptünk be az EU-ba, hogy szabadon mehessünk benne akárhová élni és dolgozni, akkor miért is tartod problémának ha az emberek bizony élnek ezzel a jogukkal és szabadon mennek benne élni és dolgozni oda ahová akarnak?
Nem, baromira nem tudom, mivel Szlovénia népessége például növekeszik, Lengyelországé minimálisan csökken, de ez Lengyelország népességét tekintve inkább stagnálás, mivel nincs komoly csökkenés. Csehország lakossága szintén nő, ahogy Szlovákia lakossága is.
A kommentnek sikerült egyetlen egy országra hivatkozni, ahol tényleg jelentős csökkenés volt, de ebből nem következik, hogy itt régiós szintű gond van, mivel a régia más országai ezt megoldják. Ebből következik, hogy a kormány rosszul kezeli ezt.
"ebben a régióban innen mentek el a legkevesebben az elmúlt években"
Az a helyzet, hoyg ez sem igaz. A magyar statisztika ilyan szempontból hibás, mivel kizárólag azt számolja elmentnek, aki nem tart igényt a taj kártyájára. Ebből pedig következik, hogy a valóságban ténylegesen sokkal többen mennek el, mint a mért adat.
Arról nem is beszélve, hogy - amint már mondtam - nem az a baj, ha valaki elmegy, hanem hogyha egy országból csak elmennek. Egy nyugati ország esetén az elment orvos helyett jön egy másik országbeli orvos. Nálunk az orvos helyett jön egy, jó esetben szakmunkás, de általában azzal a végzettséggel sem rendelkező munkás.
"románoktól, lengyelektől, szlovákoktól és mindenhonnan ugyanoda, az nem a fidesz hibája - hanem a nyugati bérek vonzóereje."
A régiós hazugságodat már cáfoltam, szóval azt figyelmen kívül hagyom.
Viszont de, a kormány hibája, hogy nem képes olyan környezet teremteni, ahol nyugati szintű bérek lesznek. Szerinted Finnország mindig gazdag volt? Francokat, '60-as években beletették minden pénzüket az oktatásba, és az lett az eredmény, hogy most gazdagok.
A mi kormányunk pedig évről évre GDP arányosan csökkenti az oktatásra fordított összeget, most veri szét az MTA-t.
A helyzet az, hoyg akár hogy is kenegeted a sz*rt. A kormány hibája a mostani helyzet. A kormány hibája, hogy a 4% GDP növekedést csak az eu-s pénzekkel tudta elérni, miközben kiszámolták, hogy anélkül 1-2%-os csökkenés lenne. A kormány hibája, hogy az egészségügy nem működik, amit mostanra az orvosi kamara is beismert.
Mind-mind a kormány hibája. Kár magyarázkodnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!