Miért nem tanítják részletesebben a MAGYAR történelmet az iskolákban?
A tanítás és a tananyag ennél egy kicsit komplexebb dolog. És ennyire direkt összefüggést se érdemes belelátni a történelemoktatás és a nemzeti öntudat viszonyába.
Az elképzelésed nem a nemzeti öntudat szükségességének hiánya miatt lesz figyelmen kívül hagyva, hanem szakmai okokból.
mitől lenne érték
semmit sem kellett tenned érte
elég hozzá ide születni
1. A középiskolai történelemtananyag kb. 60-65%-a magyar töri.
2. Rettenetesen sok múlik azon, hogy ki a tanár. Ezt a 60-65%-ot is lehet olyan ideológiákkal átitatni, amivel inkább magyarellenességre nevelünk.
3. A jelenlegi történelemtananyag szánalmasan lebutított és ráadásul rosszul lebutított, elavult, nagy része rendszerváltoztatás előtti szemlélet. Még 30-40 évvel ezelőtt legalább volt valami épkézláb tudás, amit számon kért pl. az érettségi, bár a szemlélet olyan volt, amilyen. Most a szemlélet maradt, a tudás meg eltűnt.
15-ös:
Eléggé saját magaddal szembenálló az érvelésed most. Először leírod hogy nem ad pluszt a személyedhez, hisz nem tettél érte semmit sem azon kívül hogy ide születtél.
Ez eddig igaz, és egyetértek vele.
De utána ne menjél már szembe magaddal, és írj olyat hogy "utóbbi 500 évben hol az a dicsőség?".
Most akkor vagy tartozik dicsőség is a származáshoz, vagy nem. Döntsd el.
Egyébként ha a magyar történelem büszkeséget idéző pillanatait keressük az utóbbi 500 évből, akkor nem kell sokat visszamenni.
1956.
Az egyetlen forradalom,m amire még én is büszke vagyok, mert egy valóban nemes forradalom volt az.
Nem uborkafán felkapaszkodott nemesek meg grófok vezették a szegény népet a halálba (mint 1848-ban), hanem maga az elnyomott nép kelt fel az elnyomóval szemben.
És ez egy olyannyira aránytalan erőviszonyoktól terhelt forradalom volt, hogy az esélytelenség ad neki egy heroikus tartalmat.
Molotov koktélos civilek az orosz tankok ellen. Erre szerintem érdemes büszkének lenni, még akkor is ha ez csak egy budapesti történés volt, és nem az egész magyarság vett benne részt.
Én amúgy sokkal jobban rokonszenvezek egy olyan történelemmel, amiben kevés győztes háború van, mert az azt jelenti hogy nem egy vérszomjas, hataloméhes megalomán nép az adott nép.
Németekről ez nem mondható el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!