Mi a véleménytek a hvg kapitalizmus rovatára nem undorító amit művelnek?
Tagadják a klímaváltozást a szabad piac az istenük. Én már egy jó ideje antikapitalistának vallom magam és szerintem folyamatos gazdasági növekedés nélkül is fent lehet tartani jóléti társadalmat. A szegénység nem az alacsony gazdaság miatt van, hanem a kapitalista játékszabályok miatt, hogy vannak szegények és gazdagok ugyanez volt a bolsevizmusban is, ezt csak azért írom, mert rosszul vagyok az ilyen vagy kapitalizmus vagy bolsevizmus dilemmától.
Aki nincs tisztába azzal, hogy a kapitalizmus okozza a klímaváltozást az vagy hülye vagy érdeke fűzödik hozzá. Nem is értem azt, hogy hogyan engedhetik meg azt, hogy ilyen szenny rovat működjön. Szidják a marxizmust úgy, hogy egy Marx kötetetet sem olvastak el, pedig most lenne igazán szükséges marxista megmozdulásokra, ami nem egyenlő a bolsevizmussal.
Meg egyáltalán hogy lehet ennyire bízni a szabad piacban, hogy lehet ennyire isteníteni? Miért kell az USA-t jó példának tekinteni, Európa mindig is szociálisabb volt, mint USA ezért se kéne kérni a kapitalizmusból.
Ne példálúzunk olyan bolsevik társadalommal, mint Észak-Korea, Kuba és Venezuela, nem az ő példájukat kéne követni, hanem teljesen új alternatívát, ami a marxizmuson alapszik.
Tehát aki nem ért egyet a kérdezővel, az csakis neoliberális lehet? Imádom az efféle beskatulyázást..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!