Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleménytek a hvg kapital...

Mi a véleménytek a hvg kapitalizmus rovatára nem undorító amit művelnek?

Figyelt kérdés

Tagadják a klímaváltozást a szabad piac az istenük. Én már egy jó ideje antikapitalistának vallom magam és szerintem folyamatos gazdasági növekedés nélkül is fent lehet tartani jóléti társadalmat. A szegénység nem az alacsony gazdaság miatt van, hanem a kapitalista játékszabályok miatt, hogy vannak szegények és gazdagok ugyanez volt a bolsevizmusban is, ezt csak azért írom, mert rosszul vagyok az ilyen vagy kapitalizmus vagy bolsevizmus dilemmától.

Aki nincs tisztába azzal, hogy a kapitalizmus okozza a klímaváltozást az vagy hülye vagy érdeke fűzödik hozzá. Nem is értem azt, hogy hogyan engedhetik meg azt, hogy ilyen szenny rovat működjön. Szidják a marxizmust úgy, hogy egy Marx kötetetet sem olvastak el, pedig most lenne igazán szükséges marxista megmozdulásokra, ami nem egyenlő a bolsevizmussal.

Meg egyáltalán hogy lehet ennyire bízni a szabad piacban, hogy lehet ennyire isteníteni? Miért kell az USA-t jó példának tekinteni, Európa mindig is szociálisabb volt, mint USA ezért se kéne kérni a kapitalizmusból.

Ne példálúzunk olyan bolsevik társadalommal, mint Észak-Korea, Kuba és Venezuela, nem az ő példájukat kéne követni, hanem teljesen új alternatívát, ami a marxizmuson alapszik.

2019. júl. 2. 12:28
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
32%

De igen,undorító.

Olvasd A Mi Időnket vagy a Munkások újságát

2019. júl. 2. 12:34
 2/22 anonim ***** válasza:
39%
Azért annyira nrm undiritó mint a bajerzsóti.
2019. júl. 2. 12:37
 3/22 A kérdező kommentje:
Ezeket nem is ismertem. Én általában a mércét olvasom, szerintem az egyik legjobb ellenzéki baloldali hírportál. De az újegyenlőség se rossz. Eszmélet és a fordulat folyóíratokat is tervezem olvasni.
2019. júl. 2. 12:39
 4/22 A kérdező kommentje:
#2 Szerintem egy egálban van a kettő. :D A Bayer Zsolti ugyanaz a menekült rettegő és klíma tagadó politikához tartozik, mint ez a hvg-s rovat. Nem is értem a hvg-t. Többször szokott a tgm cikkeket írni a hvg-n és ő eléggé antikapitalisa, de mellé kapitalista rovata is van. Döntsék már el, hogy mi mellett állnak ki.
2019. júl. 2. 12:42
 5/22 A kérdező kommentje:

Ja és a legrosszabb az, hogy a tőkés osztály úgy állítja be kénye kedve szerint a kapitalizmust, hogy az emberi természetet szolgálja ki, úgy hogy engem meg se kérdeztek erről és emberek milliárdjait próbálják manipulálni ezzel. A hvg kapitalista rovatával ugyan ez a helyzet.

Nem öngyarmatosító az, hogy kirakják a szabadságszobrot és leírják mellé, hogy szabad egyén és szabad piac? Az igazi szabadság csak szabadság, egyenlőség, testvériség alapon jöhet létre. Nagy tévedés az, amikor az egyenlőséget a szabadság ellen állítják be. Nincs szabadság, egyenlőség és testvériség nélkül!

2019. júl. 2. 12:48
 6/22 ConnectCare ***** válasza:
A kapitalizmus az egyetlen gazdasági rendszer, ahol a tehetségedet, szorgalmadat anélkül kamatoztathatod, hogy abban valaki korlátozna.
2019. júl. 2. 13:56
 7/22 anonim ***** válasza:
51%
A kapitalizmus nem fenntartható,hamarosan bukni fog
2019. júl. 2. 14:04
 8/22 anonim ***** válasza:

Akkor elő egy alternatívával, hapsikám :)

2019. júl. 2. 14:36
 9/22 anonim ***** válasza:
Szocializmus
2019. júl. 2. 15:54
 10/22 anonim ***** válasza:

Bukott, áss elő valami mást.

2019. júl. 2. 16:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!