Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért baj az, hogy a falun...

Miért baj az, hogy a falun élőket is támogatja a Fidesz, és ezzel nem tereli őket a városokba?

Figyelt kérdés
Valaki irtózik a város gondolatától, sokkal jobban szeret egy csendesebb, tisztább faluban élni, ahól nincs akkora tömeg és nyüzsgés. Egyszerűen a városban elveszne, nem találná meg a helyét. És ezt felismerve az állam őket is elkezdte támogatni, például a falusi CSOK-kal. És most ezért azt hiszik egyesek hogy a kormány a faluba akarja terelni az embereket, holott ez nem kimondottan így van. Csak nem lehetetleníti el a falvakba élőket, hogy városokba költözzenek. Szerintem sokkal jobb egy faluban élni, ahol nincs olyan sok ember, nincs akkora nyüzsgés. Ha van munkalehetőség akkor az emberek ott is maradnak, már csak a tisztább levegő miatt is. Na meg az élelmiszer, és a tej nagy része is ilyen tanyákról vagy falvakból jön. Egyes emberek a mai napig ebből élnek, és ez jól is van így. Van aki szereti ezt az életmódot, nem kell őket el lehetetleniteni.

2019. júl. 1. 17:54
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem hamarosan a falvakban nem lesz óvoda,általános iskola.

Már most is 80%-a roma a tanulóknak az általános iskolában.

Nem akarnak a fiatalok falvakban élni.

Az iskolákban többnyire kiöregedő generáció tanít.

Én 15 éve voltam általános iskolás,akkor 30 gyerekből 2-3 roma volt.

Ma 15 fő kb egy osztály,abból 10 gyerek roma.

Egy fiatal,pályakezdő tanárnak nem az az álma,hogy ilyen helyre menjen dolgozni.

2019. júl. 1. 23:01
 22/39 mindentudó99 ***** válasza:
39%
#15 Na ja mintha pl Budapestet nem mesterségesen tartaná életben az állam tízmilliárdokkal kipótolva pl a Bkv-t pl. Nagyon önellátó a fővaros mi? Nagyon rossz hasonlatot mondtál.
2019. júl. 2. 04:19
 23/39 mindentudó99 ***** válasza:
#29 Sose momdtam ilyet. Bács megyei vagyok. Te is rossz példat írsz. Budapest se tudja fenntartani magát. Állandóan az állam tömködi pénzel. Én mégse írok olyan marhaságokat hogy állítsák le a közösségi közlekedést mert nem termeli ki a költségeket. És akkor járjanak az emberek gyalog. Úgy hogy ilyen indokkal nagyon sok városi fővárosi dolgot meg lehetne szüntetni bezárni mert nem termeli ki a saját költségeit. Úgy hogy ne ti akarjátok már megmondani ki hol éljen és azt a helyet mennyire támogassák. Nem mindenki vágyik ám 40 m2 panelba meg akkor se ha esetleg 5 percre van a munka.
2019. júl. 2. 04:27
 24/39 anonim ***** válasza:
76%

Oké, mindentudó99 akkor nem Borsod, hanem Bács-Kiskun mi változik? Mint írtam a Dél-Alföld akkor is nettó adó kivevő. Talán Kecskemét városa az, ami nem.

Ami a BKV-t illeti van egy rossz hírem, a tömegközlekedés minden városban, állami pénzzel megtámogatva működik nem csak Pesten, a MÁv az egész országban állami pénzzel megtámogatva működik stb. stb. erről beszélünk pont, mikor azt írjuk, hogy az ország 2/3-a a maradék 1/3-adból él.

Budapest gond nélkül tudná finanszírozni a BKV-t, sőt sokkal gazdagabb volna, ha nem kellene újraosztani a helyi adóbevételeket. Lényegében véve a pesti cégek, leadóznak és azt az adót osztják ki utána az országa egészében, illetve Budapest is ebből kapja nagyvonalúan az állami támogatást. Szóval: Nagyon rossz hasonlatot mondtál, mert a főváros messze kitermeli a működési költségeit, csak adók formájában el van szedve, vagy mégis mit gondolsz nektek ki fizet mindent? Tényleg azt hiszed, hogy pár vidéki kis cég meg a mezőgazdaság tart el titeket? Ti abból éltek, amit elszednek Budapesttől meg a nyugati ipari övezettől.

"Úgy hogy ne ti akarjátok már megmondani ki hol éljen és azt a helyet mennyire támogassák. Nem mindenki vágyik ám 40 m2 panelba meg akkor se ha esetleg 5 percre van a munka."

Mivel ez az ország még mindig tízmillió ember országa, szereted vagy sem mindenkinek joga van beleszólni abba, hogy hogyan osztják el az egész országban beszedett majd kiosztott adóbevételeket. Sajnálom, hogy ilyen demokrácia nevű sz..sággal kell fárasztani téged. Azt meg, hogy itt papmpogsz egy sort a 40m2-es panelről, nos ez valami falusi ember kisebbrendűségi komplexusa? Mert ez mindig a végső érv. Amit már csak azért is furcsállok, mert szinte minden vidéki város tele van kisebb panel erdőkkel, a főváros és nagyvárosok meg teli vannak nem panel lakóövezetekkel is.

2019. júl. 2. 07:07
 25/39 anonim ***** válasza:
30%

#23 na és vajon honnan van az álamnak pénze amivel tömködi a haverok mutyi hantázó fos állami cégeket ahol az elvtársaid lopják a mindent, és azért kell állami pénzzel tömni? Bizony a budapestiektől beszedett adóból, meg persze az eu segélyből.

Bizony, a magyar államot meg kéne szüntetni, mert durván minuszos, borzasztóan rosszul működik, ugyan így minden állami cég.

2019. júl. 2. 07:12
 26/39 mindentudó99 ***** válasza:
48%
#24 Hiába okoskodsz és játszod az értetlent te magad is leírod hogy nem termeli ki a költségeit Budapest . Igen a Bkv se de egyetlen állami busz tarsaság se sehol az országban. A Máv se pl. És ez nem azt jelenti hogy meg kell szüntetni bármelyiket is akár a Máv-ot akár egy falu polgármesteri hivatalát csak azért hogy te jobban érezd magad. Mert te nem vagy hajlandó elfogadni hogy van aki falun akar szeret élni. És mert te városban az még nem jogosít fel arra hogy mastól barmiféle szolgáltatást is megvonj.
2019. júl. 2. 09:13
 27/39 mindentudó99 ***** válasza:
48%
Ui:Önző egy felfogásod van.
2019. júl. 2. 09:14
 28/39 anonim ***** válasza:
68%
Olyan jaú, hogy a Miniszterelnökúr miróllunk falusiakról is gondoskodik. Kinek kell itt buszjárat, internet, és körzetiorvos, meg munkahely, ha 4 évente lejön fásiádám, és adnak egy 13 forintos adambrau sört, meg 2 virslit?!
2019. júl. 2. 16:58
 29/39 mindentudó99 ***** válasza:
37%
#28 Na ebből a hozzászólásból pontosan látszik életedben nem mozdultál ki sehova. Kár . Tájékozottabb lennél!
2019. júl. 2. 17:07
 30/39 anonim ***** válasza:

"Na ebből a hozzászólásból pontosan látszik életedben nem mozdultál ki sehova."

Miért mozdultam volna ki és mivel, hisz buszközlekedés sincs, már a fidesz regnálása aúta?! A miniszterelnökúr, ha nem lássa szükségét, és szerinte elég a közmunka, és orvos se kell, de legalább a migráns nem baxxa meg a pitsánkat, akkor elég ennyi nem? A cooltúra egyébként is elér bennünket 4 évente. Lejön fási ádám. Igaz fóliasátorban lakunk, mert kimentem a piacra egyszer és a cigányok addig ellopták a tetőt. Az M1-ből tudom, hogy van valami KMP párt is, meg a fidesz is, de mi csak orbányviktor miniszterelnökúrra szavazunk. Kinekk kell kmp meg fidesz!

2019. júl. 2. 17:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!