Miért a tulajdonlást támogatja az állam a bérlés helyett?
"bérelni Magyarországon nem éri"
Épp ahogyan sehol máshol sem. Mint mondottam volt, kizárólag a gyenge elméjűek bérelnek, szerte a világon.
A mobilitás = gyökértelenség, sok állam ezt szorgalmazza, mert így úgy dobálgatja az embereket, ahogy a munkaerőigény szempontjából a legideálisabb.
Magyarországon az emberek sokszor nem elsősorban a tulajdonjog miatt helyhez kötöttebbek, hanem a megszokás, családi és baráti kapcsolatok stb. miatt.
Az állam azért is támogatja a tulajdonlást, mert a mi társadalmunkban ez a preferált, és ezzel hozzájárul az emberek komfortérzetének javulásához.
Ha valóban a tulajdonlást támogatná,akkor nem verné fel az árakat.
Valójában nem támogat,hanem egyeseknek ad,másoktól elveszi ezt a lehetőséget örökre.
Valójában a felső tízezeret támogatja így,akinek több lakása van,így az ő ingatlanjaik értéke többszörösét éri.
Ha a bérlakást támogatná,akkor pontosan a felső tízezertől venne el,mert nem tudnák kiadni a lakásaikat annyiért,amennyiért most,mert lentebb menne a bérleti díj.
A propaganda szöveg erre az,hogy az emberek saját lakást akarnak.
Amivel nem is lenne baj,ha legalább nem avatkoznának bele az ingatlanárakba támogatással,hanem adót csökkentenének vagy olyan törvényeket hoznának,ami a bérnövekedést szolgálja.
Én azt nem értem, hogy mi a búbánatos rojtos fenéért gondolja bárki, hogy nem lehetsz mobil, ha van tulajdonod? Albérlet esetében is az a pozitív, ha hosszú távon tudsz ott lakni, munkahelyet sem váltogat évente az ember jobb esetben. Ráadásul egy élet alatt kifizeted albérletre 2-3 lakás árát.
No meg aztán ha nem 20 éves leszel és lesz családod meg gyereked, akkor nem is a ház lesz a legfőbb lekötő erő. A franc se akar kisgyereket kitenni az állandó költözés, iskola meg ovi váltással járó stressznek.
A másik problémám az egésszel, hogy lehetőleg az állam inkább rohadtul ne támogasson semmit. Azzal hogy ingyen pénzt szórnak egy piacra, semmi mást nem érnek el, mint azt hogy felverik az árakat. Ha támogatják a lakásbérlést, akkor emelkedni fognak a lakbérek, ha magasak a lakbérek, akkor jó buli lesz lakást kiadni, ez pedig az ingatlanok árát is felnyomja. Fordított esetben dettó, ha a vásárlást támogatod, az felnyomja a lakbéreket. A CSOK sem jó semmi másra az ég világon, mint hogy rátesz még egy lapáttal az ingatlan árakra.
"Miért a tulajdonlást támogatja az állam a bérlés helyett?"
Édes kis bogaram. Az nem jutott még el az agyadig, hogy az amit bérelni lehet az is TULAJDON?
A bérlakások is magántulajdonban vannak, csak nem 1 családé 1 lakás, hanem 1 családé sok-sok lakás, aminek a bérleti díjából ők megélnek míg te dolgozol.
Hogy konkrét példával mutassam mekkora butaságot beszélsz:
Ha felveszel hitelt és havonta a banknak kifizetsz 100 ezret a törlesztésre, akkor 15 év alatt a legrosszabb esetben is tied lesz a most 15 millióért megvett lakás. Onnantól nem kell havonta sehová 100 ezret fizetned, az megmarad neked és MÉG EGY LAKÁSOD IS LESZ örökre.
Ha viszont béreled a lakást 50 ezerért, akkor azt ÉLETED VÉGÉIG FIZETED. Lehet hogy havonta csak a felét kell kiadnod, de ezzel 15 év alatt odaadtál a lakás TULAJDONOSÁNAK, mondjuk nekem, 9 milliót és nincsen semmid sem cserébe. Majd fizetsz még 9 miliót meg még 9-t és ha 25 évesen kezdted el a bérlet fizetését, akkor már adtál nekem 27 milliót, de még mindig nincsen semmid cserébe. És ott vagy 60 évesen, kifizetted majdnem 2 lakás árát, de nincs semmid, csupán fizetheted nekem tovább a bérleti díjat. Még 15 évig? Tovább? Amíg csak élsz.
Ebből a pénzből közben én vettem még két lakást, azt kiadtam két hozzád hasonló buta alaknak és máris nincs gondom semmire.
A mobilitás nagyon fontos lenne
Csak az olyanoknak fontos mind te.
Mellesleg berelni sehol sem eri meg a vilagon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!