A Kormány a családvédelmi akciótervél pontosan mit kíván elérni?
Mer hogy nekem pl nem jön át kristálytisztán, és szerintem inkább az lesz belőle hogy egy csomó embert eladósítanak. Akik miután elvették az ingatlanukat vagy nem tudták azt fizetni szimplán utcára fognak kerülni / kivándorolnak pont majd ezért.
Már maga az ötlet is (szerintem) eleve beteg hogy hitelezéssel akar az Állam gyerekeket csináltatni.
Továbbá még ha meg is születik X ezer gyerek csak 2 kérdés.
1. Mi garantálja hogy az illető munkalávaló lesz ?
Ismerek 7 gyerekes családot (nem nem cigányok) és egy se dolgozik.
2. Mi garantálja hogy Magyarországon lesz az illető munkalávaló ?
Mer szerintem ez az egész egy elve halva született ötlet. Értelmes emberek EZÉRT ? Nem fognak gyereket vállalni.
Olvastam azt a két pontot, de ezeknél van egy sokkal nagyobb probléma is a CSOKkal (igazából több is, de ez most lényeges):
2015 óta még mindig jelentősen csökkenőben vagy a lélekszám, a CSOK kudarc.
Persze, attól függ, honnan nézzük, nekik nem kudarc, mert hozott pár szavazatot és az ingatlan árakat és bérleti díjakat is felhajtotta (ami szintén jó nekik, mert sok fideszes ingatlan kiadásból és adás-vételből él).
De ugye mindig igyekeznek cáfolni, hol azzal, hogy a CSOK még nem fejtette ki a hatását (ugyan, lehet, hogy a fideszeseknek 5 évig tart kihordani egy gyereket, de mindenki másnak ez 9 hónap :) ), hol azzal, hogy tagadják a népesség fogyást, vagy egyenesen azt kommunikálják, hogy gyarapszunk, elvtársak! :)
Na ezt követheti az a pont (2.), hogy vajon a megszületett gyerekek közül érettségi után mennyi fog kivándorolni (ha így megy tovább, akkor sok).
Az 1. pont tényleg komolytalan, mert tényleg kell munkaviszony hozzá, bár nem nagy kunszt megoldani akár csak papíron. Vagy ha közmunkás-utcaseprő (bár akkor az munkaviszony), akkor eleve adott.
Akkor adj nekem 50 ezer forintot, én pedig visszaadok neked belőle 20 ezret és örülj a 20 ezernek, hülyegyerek. :))
Van egy filmötletem ezzel a címmel.
Családvédelmi Akcióterv
Színes, magyar akcióvígjáték
Tartalom:
2019-et írunk. Egész Európa egy posztapokaliptikus világgá változott, miután letarolta a nagy migránsinvázió. Magyarországon szingli hordák fosztogatnak és családokat szakítanak szét, vagy tesznek terméketlenné. A vezérkar döntésre szánja el magát: meg kell védeni a családokat. A rendszer kommandósait, a TEK-et (Terminate, Eliminate, Kill) küldik ki a családok védelmére, hogy a rájuk támadó szingliket megöljék. Történetünk Szabó II. tizedes szemszögéből mutatja be ezt a megható történetet, amely nem nélkülöz drámát, humort és romantikát.
#mindentudó99
Szerintem senki nem azt kifogásolja, hogy egy normális országban adózni kell. Azt viszont joggal kifogásolják sokan, hogy nálunk csillagászati az adó, minden meg van adóztatva, sok dolog többszörösen, és cserébe gyakorlatilag semmit nem kapunk az államtól. Vagy azt hogy magyarázod, hogy fizeted a TB-t, egészségügyi járulékokat stb., de a vizsgálatokra fizetni kell mégis? Vagy hogy a beteg a kötszert is maga hordja a kórházba? hogy az orvosnak hálapénz kell hogy normálisan ellásson? És akkor még csak az egészségügyet szaglásztam körül, az oktatás ugyanúgy rohad, rohad a közlekedés, a nyugdíjak szinte már nem léteznek, a nyugdíjkorhatár is lassan 120 év hogy azt se kelljen fizetnie az államnak, soroljam? És akkor erre fel adózzunk annyit mint sehol máshol egész Európában? Szerinted ez így normális? Igen, szétosszák az adónkat, csak nem a költségvetésbe, hanem a fideszes haverok zsebébe. Mert a Mészáros, a Tiborcz meg a többi senkiházi azok viszont egy üstököst megszégyenítő sebességgel gyarapodnak folyamatosan, gondolod lehet összefüggés? Nem is tudom... Komolyan néha nem értem egyesek hol élnek vagy milyen műsort néznek, de hogy a valósággal köszönőviszonyban nincsenek az tuti.
Normális ember eleve nem vállal gyereket pénzért,hanem megteremti a feltételeit a gyerekvállaláshoz.
Miben segíti az a családokat,hogy felvesznek 10 millió+-os hiteleket?
Az még akkor is rengeteg pénz,ha kamatmentes.
Ki meri ezt bevállalni.
20 évre?
Az nagyon kiszámíthatatlan.
20 év alatt akár meg is halhat a családban legjobban kereső.Vagy "jobb" esetben csak lebetegszik.
Egyszerűen irreális dolog,hogy valakit 20 évre biztosan tudja a mai világban,hogy lesz stabil,kiszámítható jövedelme.
Egyik rokonom a devizahitellel nagyon pórul járt.
50 körüli házaspár,10 éves futamidő lett volna még,de már nem bírták fizetni a törlesztőt.
Kérték,hogy inkább felezzék a törlesztő összegét és duplázzák meg a futamidőt.
Persze nem mentek bele,mert 20 évet lehet meg sem élik.Mert addigra már 70 évesek lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!