Mi az oka hogy a fidesz szimpatizánsok ennyire láthatatlanok?
Tavalyi választások után beszélgette két ember a munkahelyemen(elég sokan dolgozunk nagy területen de kb mindenki ismer mindenkit, szal sok emberről van szó)
hogy választás előtt mindenki nagy ellenzéki volt, 1-2 ember volt aki töredelmesen bevallotta hogy fidesz szimpatizáns és még és magasan nyert a fidesz. Ez általánosságba is észrevehető hogy mindenki ellenzéki mindenhol, és elvétve találsz néhány embert aki fidesz szimpatizáns. Vagy sokan akik nem szeretik a fideszt, szimplán el se mennek szavazni, mert annyiszor verték már át őket a politikusok hogy nem hisznek az egészben?
Nem értem a problémádat. A szimpatizánsai sem nem láthatatlanabbak, sem nem láthatóbbak másoknál úgy általában.
A legutóbbi esetben például tudható lett (a statisztikákból), hogy a fideszesek nagy része szavazott. A jogosultak fele el se ment, nem érdekli, nem érti, hagyják békén. Ők se nem fideszesek, se nem ellenzékiek. Egyszerűen nem érdekli őket, nem értik a problémát. A maradék másik fele szétszavazott sokfelé, ezért lett egyértelmű a Fidesz győzelme.
Azok után amit ezen az oldalon is látsz ellenzéki oldalról szerinted bevallják sokan, hogy Fideszesek?
Nekem is van pár ellenzéki munkatársam akik nagyon durván szídkozódnak én inkább azt mondom nekik, hogy nem politizálok mert nem vagyok kiváncsi a hülyeségükre..
Rengeteg ember van így ezzel.
Nem láthatatlanok, csak rossz helyen keresed őket.
Menj el valamelyik faluba és beszélgess 50+-os emberekkel.
Azért láthatatlanok, mert a fidesz fő szavazóbázisa a:
- nyugdíjasok
- ukránok
- románok
- sakkban tartott közmunkások
- és van pár százalékonyi meggyőződéses fidesz szavazó - de ők inkább lapítanak. Bár lényegében mindegy is, mert ők a kisebbség a többi csoporthoz képest
A fidesznek pedig azért van "50%-a" (ami a valóságban 30 is alig van...), mert:
- Sok ember nem megy el szavazni nem érdekli, nincs kire, stb...
- A szavazókörzetek teljességgel manipuláltak területileg, gyakorlatilag magukra szabták a körzethatárokat
- Az ellenzéket szisztematikusan, félmaffia módszerekkel felőrölték, tehát lassan már tényleg nem lesz kire szavazni
- Ja, és természetesen a fidesz a költségvetés terhére 4 teljes évet kampányol "magyarország kormánya" nevében, amit ugye a többi párt nem tehet meg. Sőt, tőlük megvonják az összes anyagi forrást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!