Ha a liberálisok kiállnak mindenféle kisebbség, LMBT közösségek jogai mellett, de a munkásosztály jogai mellett miért nem állnak ki? Nem ellentmondásos ez?
Az nem érdekli a neoliberális pártokat,hogy pl a Suzuki gyárban mi megy,meg hogy ellehetetlenítik a szakszervezeteket,szabálytalanul dolgoztatják a munkásokat és túlóráztatnak.
A nagyobb pártok az MSZP állt ki a dolgozókért.A Momentum meg a DK hol volt?Őket láthatóan ez nem érdeili,csak az LMBT-t ajnározzák.
A baloldal elvesztette baloldali jellegét.Ma már nem a munkásokat képviselik a baloldali pártok,hanem a bevándorlókat meg az LMBT-t
"Arról nem én tehetek,hogy a diplomák 80-90%-a nem ér semmit sem.Ha nem mérnöknek vagy informatikusnak megyek,akkor kitörölhetem a seggem a diplomával."
Na ez sok mindent jelent, csak nem azt, hogy kitörölheted vele a seggedet. 77%-os diplomás munka végző pont az ellentettjét jelenti.
"Ez is egy probléma,hogy belesúlykolják az emberbe,hogy mindenáron egyetemre kell menni,anélkül nem viszed semmire stb..Közbe meg semmit sem ér a legtöbb diploma"
Viszont csak az emberen áll, hogy mit képes kihozni belőle.
"Jobban jártam volna egy szakmával is,azzal legalább biztos az elhelyezkedés.Így meg mehetek a szalag mellé diplomával"
Még ezzel sem próbáltál elhelyezkedni, de szerinted máris képtelen vagy rá, szóval nem igazán hiszem, hogy jobban jártál volna. Akkor is csak panaszkodnál.
"Azzal meg remélem tisztában vagy, hogy szalag mellől lehetetlen a felemelkedés, úgyhogy onnan fogsz nyugdíjba menni"
Ez így nem igaz, csak ahhoz tenni is kell, először is kellene egy szakma, ezt követően a szakmáját teljeskörűen kell is ismerni és magas színvonalon művelni, majd visszaülni az iskola padba és elvégezni a szakoktatói képzést vagy a Párt majd kisegíti. Eddigi leírások alapján előbbire kevés esélyt látok.
Amúgy lehet jót tenne neki a sori munka, hiszen akkor megismerkedhetne a munkásokkal és első kézből tapasztalhatná, hogy mit szólnak hozzá, ha proletárnak hívják őket.
"Egy nyíltan piacpárti,neoliberális párt mégis mit törődött volna a munkások érdekeivel?Csak reklámozták magukat,ennyi."
Mondjuk ha még az is lenne, akkor megérteném. Kár, hogy közük nincs a neoliberalizmushoz.
"Arról nem én tehetek,hogy a diplomák 80-90%-a nem ér semmit sem"
Ér, csak nem azokat keresik, akiknek csak papírja van. Ha sz*rul végzed a szakmádat, akkor sem fognak keresni. Ha jól csinálod, akkor a diploma és a szakma is kifizetődik.
Persze a diplomát jobban megfizetik.
"Ez is egy probléma,hogy belesúlykolják az emberbe,hogy mindenáron egyetemre kell menni,anélkül nem viszed semmire stb..Közbe meg semmit sem ér a legtöbb diploma"
A magyar oktatási rendszer elég rossz, szóval tényleg vannak olyan alapvető képességek, amiket általában egyetemen, de van aki még ott se tudja elsajátítani. Ilyen pl. a kritikai gondolkodás, ami láthatóan belőled is hiányzik.
"Jobban jártam volna egy szakmával is,azzal legalább biztos az elhelyezkedés"
Ha szarul csinálod, akkor a szakma sem elég. A papír legtöbb helyen a beugró, ha nincs, akkor elmehetsz. De azonkívül jól is kell csinálni.
Amúgy a legtöbb szakma éhenhalós, legalábbis Magyarországon még az.
Van nyelvtudásom beszélek angolul meg németül is
De engem nem érdekel ez a diploma én megbántam,hogy erre aszakra jöttem.De már elcsesztem
"De engem nem érdekel ez a diploma én megbántam,hogy erre aszakra jöttem"
Azért ez nagy különbség az eddigi állításokhoz képest. Mivel beszélsz idegen nyelvet ezért remélem diploma megszerzését követően külföldre távozól, a magyar munkásosztálynak nem kellenek ilyen kifogás gyártó és másra mutogató személy.
"De engem nem érdekel ez a diploma én megbántam,hogy erre aszakra jöttem"
Ez viszont a te személyes problémád. Szóval ne kend azokra, akik tényleg tudják, hogy pontosan mennyit is ér egy diploma, és hogy azért megéri tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!